Sport ja Ylivoima

Jääkiekkokeskustelua laidasta laitaan. Pelaajat, ottelut, valmennus ym. kaikki tämän otsikon alle. Diskussion även på svenska - gärna även under egna rubriker.

Sport ja Ylivoima

ViestiKirjoittaja user123 » 01 Loka 2009, 18:04

1 maali 32:36 minuuttia kohden! Tarkoittaa tilastollisesti että jos pelattaisiin koko ottelu ylivoimalla niin tehtäisiin vähän alle 2 maalia per ottelu! Jos oikein muistan niin ollan jopa päästetty enemmän maaleja omiin ylivoimalla kuin tehty.. Eli selvästi mestiksen surkein YV. Jukurit johtaa tilastoja tehden maalin joka viides minuutti..

Pitäis varmaan vähän parantaa jos halutaan pärjätä..
user123
 
Viestit: 343
Liittynyt: 24 Maalis 2009, 17:43

Re: Sport ja Ylivoima

ViestiKirjoittaja ritu » 01 Loka 2009, 20:21

Niin kyllä jotain tarttis teherä. Jos pelit jatkuu samanlaisena, kuin mitä Sapko peli oli, niin silloin ei kunniankukko laula. Sillä silloin tarvitaan vahvistuksia.

Pohjalaisen urheilusivula oli juttua, jossa Jussi Heikkinen valotti omaa tilannetta. Mies kertoi olevansa työtön urheilija.
Joten kysyn, kun en kerran muista hänestä sen enempää. Hänen kyvytkö ei riitä Sportille. Vai eikö Sportilla ole rahaa hänen palkaamiseen.
Vai onko niin, että ovi on auki viälä jollekin tosi pelimiehelle. Saapa nähärä.
ritu
 
Viestit: 51
Liittynyt: 30 Loka 2005, 21:05

Re: Sport ja Ylivoima

ViestiKirjoittaja tnt » 06 Loka 2009, 10:17

Ei ole rahaa. Sportissa maksetaan rivimiehille liikaa ja kolmos-nelosketjut - joiden pitäisi olla miehitettynä halvoilla omilla nuorilla pelaajilla - on Sportissa miehitetty ostomiehillä. Alakerrassa on jopa selkeä miesvajaus, mutta Tammisen piti saada signattua Robin Bergman ennen puolustajaa.
tnt
 
Viestit: 477
Liittynyt: 31 Heinä 2005, 22:43
Paikkakunta: Vaasa

Re: Sport ja Ylivoima

ViestiKirjoittaja v70 » 06 Loka 2009, 13:35

tnt kirjoitti:Ei ole rahaa. Sportissa maksetaan rivimiehille liikaa ja kolmos-nelosketjut - joiden pitäisi olla miehitettynä halvoilla omilla nuorilla pelaajilla - on Sportissa miehitetty ostomiehillä. Alakerrassa on jopa selkeä miesvajaus, mutta Tammisen piti saada signattua Robin Bergman ennen puolustajaa.

Missä on nämä halvat omat kasvatit????.Ja jos niitä löytyisi riittäisikö taito/vauhti mestistasolla.Kun tavoite on liiga-paikka.
v70
 
Viestit: 338
Liittynyt: 18 Loka 2008, 00:05

Re: Sport ja Ylivoima

ViestiKirjoittaja multakassi » 06 Loka 2009, 14:07

Se on niin helppoa huudella fanina katsomosta. "Miksei ne tee kuten mä tekisin?"
Ja Se, että meillä on 4 ketjullista hyviä miehiä Mestikseen ei automaattisesti tarkota, että kaikki toimis tosta noin vain.

Meidän junnut on kehittymässä muissa seuroissa, koska me fanit huudetaan aina sitä voittoa joka pelistä. Vain voitto kelpaa.
Silti ei nuo Kiviniemet, Hakomäet etc nyt niin maagisia otteita ole osoittanut uusissa seuroissakaan.

Toki meidän jengi on aivan liian kallis siihen nähden, mitä Ulkkarit pelaa pelissä minuutteja. Tasasempaa peluutusta sais olla.

Kyllä tuo jengi tuosta alkaa pelaamaan ns omalla tasolla ja pelejä aletaan voittamaan. Toivottavasti vaan ei vedetä taas kriisiä päälle ja jatketaan sitä kannustusta.
Meidän hankinnat sentään on onnistunu siinä mitä heiltä on odotettu, pisteitä tulee hyvää tahtia. Puolustus vain ontuu ja Suomalainen on kummallisen epävarma.
Onkohan sillä jotain loukkaantumisia?
multakassi
 
Viestit: 459
Liittynyt: 28 Tammi 2008, 13:20

Re: Sport ja Ylivoima

ViestiKirjoittaja tnt » 06 Loka 2009, 14:11

v70 kirjoitti:Missä on nämä halvat omat kasvatit????


MIkkelin Jukureissa, Kajaanin Hokissa, omissa A-junioreissa, tuhlattu alasarjoihin. Tuollahan niitä on. Hinta on kiistatta edullisempi kuin muualta hankitun "kokeneen"/"rautaisen ammattilaisen".

v70 kirjoitti:Ja jos niitä löytyisi riittäisikö taito/vauhti mestistasolla.Kun tavoite on liiga-paikka.


Mestikseen taito ja vauhti riittää, todistetusti.

Haluaisin tietää mistä kumpuaa tämä liigapaikka-tavoite? Sehän on pelkkää paskaa. Sport on taloudellisesti niin huonossa kunnossa, että se pelaa olemassaolostaan tällä hetkellä. Kuluja pitäisi karsia tälläkin hetkellä, jos halutaan vielä tulevilla kausilla tällä seuralla jääkiekkoa pelata.

Ja oli tavoite mikä oli, usea Sport-kasvatti olisi täyttänyt samat saappaat mitkä on tällä hetkellä täytetty muualta hankituilla kalliilla ostopelaajilla.
tnt
 
Viestit: 477
Liittynyt: 31 Heinä 2005, 22:43
Paikkakunta: Vaasa

Re: Sport ja Ylivoima

ViestiKirjoittaja tnt » 06 Loka 2009, 14:17

multakassi kirjoitti:Se on niin helppoa huudella fanina katsomosta.


Minä olen huolissani seuran pitkäaikaisena kannattajana sen olemassa olossa ja totta vitussa nostan kissan pöydälle, kun on se aika.

Isoilla kirjaimilla: TÄMÄ EI TULE PÄÄTTYMÄÄN HYVIN, jos meininki jatkuu tällaisena. Se ei tunnu menevän ihmisille jakeluun. Mutta nämä kaverihan on näitä, jotka eivät todennäköisesti juuri välitä.

Kalliit pelaajat hallitusti veks, nuoria kehiin, osaava nuoria kehittävä valmennus ja tavoite sinne minne se oikeasti kuuluu eli 5-8 kauden päähän. Ellei joku lyö tuohta pöytään ihan älyttömiä määriä. Ja silloinkin toiminta pitää ensin saada kannattavaksi operatiivisella tasolla. Nythän se ei ole sitä ollut vuosikausiin.
tnt
 
Viestit: 477
Liittynyt: 31 Heinä 2005, 22:43
Paikkakunta: Vaasa

Re: Sport ja Ylivoima

ViestiKirjoittaja multakassi » 06 Loka 2009, 14:36

tnt kirjoitti:Kalliit pelaajat hallitusti veks, nuoria kehiin, osaava nuoria kehittävä valmennus ja tavoite sinne minne se oikeasti kuuluu eli 5-8 kauden päähän. Ellei joku lyö tuohta pöytään ihan älyttömiä määriä. Ja silloinkin toiminta pitää ensin saada kannattavaksi operatiivisella tasolla. Nythän se ei ole sitä ollut vuosikausiin.


Tämä toimii siinä tilanteessa, jos Firma on todellisessa kusessa. Sitä ei nähtävästi Sportin kohdalla kuitenkaan olla.
Sport toimii Osakeyhtiönä ja täten toteuttaa jatkuvan kehityksen periaatetta. Tämä tarkottaa pysyvää kasvua.

Aika anaalistahan tuo toiminta täältä ulkopiiriltä näyttää, mutta me ei tiedetäkkään kaikkea. Eikä meidän kuulu tietääkkään.

Tottahan itsekkin näkisin joukkueessa kehittyviä pelaajia enemmän. Riska on yksi josta nousee vielä kova pelaaja.

Ja jos tätä sitten sovitetaan ylivoimaan, josta threadi juttelee. Joukkueessa on varmasti resursseja ylivoiman saamiseksi toimimaan, mutta yksi iso juttu on tuo kun ulkkarit pelaa jatkuvasti. Ehkä pitäis kokeilla toisia koostumuksia. Peli on hidasta ja ennalta-arvattavaa. Samat kuviot kuin viime vuonna, vaikka käsiä on enemmän.
Omaan silmään ottaa muiden joukkueiden kyky liikutella kiekkoa ja av:lla kyky ajaa sporan pelaajien iholle. Samaan ei Sportti pysty.
Ja vaikka syyttävä sormi osoittaakin nyt valmennukseen, en usko ettei Tami ja Kena tajua mistä on kyse. Eri asia millä lukot saadaa murrettua.
Voitaisiin jopa ajatella koko YV pelikirjan uudelleen suunnittelua. Viivaa vois käyttää enemmän ja maskivetoja. Nyt haetaan kurkosyöttöä ties mihin.
multakassi
 
Viestit: 459
Liittynyt: 28 Tammi 2008, 13:20

Re: Sport ja Ylivoima

ViestiKirjoittaja tnt » 06 Loka 2009, 15:10

multakassi kirjoitti:Tämä toimii siinä tilanteessa, jos Firma on todellisessa kusessa. Sitä ei nähtävästi Sportin kohdalla kuitenkaan olla.
Sport toimii Osakeyhtiönä ja täten toteuttaa jatkuvan kehityksen periaatetta. Tämä tarkottaa pysyvää kasvua.


Pysyvää kasvua? Sport on tehnyt jo vuosia tappiota. Toisina vuosina enemmän kuin toisina. Pari tilikautta on tainnyt päätyä plussalla, mikä on johtunut tilipäätöksellisistä kikkailuista. Viime kausi, jossa pelattiiin maksimimäärä pelejä(!!!), päätyi operatiiviselta tulokseltaan satatuhatta euroa pakkaselle. Sen jälkeen Sport on puhunut vahvasti kulujen karsimisesta. Mitkä ovat ne viitteet pysyvästä kasvusta? Voidaan toki puhua liikevaihdon kasvusta, mutta mitä se auttaa, jos perä vuotaa samaa ellei kovempaa tahtia?

Sportin isoin menoerä on henkilökustannukset. Pelaajabudjetti on (ilmoituksen mukaan) samankokoinen kuin viime kaudella ja viime kaudella tehtiin sadantonnintappio. Missä logiikka?

Käsitykseni Sportin on haalittava jostain lisää omaa pääomaa, jotta konkurssi ei uhkaisi. Osakeannit ja lisärahankinuamiset eivät ole kovin uskottavalla pohjalla, jos sille sijoitukselle ei saa mitään lisäarvoa. Toistaiseksi leikkimielistä Sportiin sijoittamista on esiintynyt, esiintyykö enää kauan?

multakassi kirjoitti:Aika anaalistahan tuo toiminta täältä ulkopiiriltä näyttää, mutta me ei tiedetäkkään kaikkea. Eikä meidän kuulu tietääkkään.


Sieltähän se. Kaikkea ei voi tietää, mutta pahaa pelkään, että ne asiat joita me ei tiedetä, ei ole kovinkaan ruusuisia.

Eniten pelkään sitä aikaa, kun nykyjohto menettää kiinnostuksensa leikkiä seurajohtajaa. Kuka astuu tällöin ruoriin, jos laiva on jo karilla?
tnt
 
Viestit: 477
Liittynyt: 31 Heinä 2005, 22:43
Paikkakunta: Vaasa

Re: Sport ja Ylivoima

ViestiKirjoittaja multakassi » 06 Loka 2009, 16:04

Niin kasvua voi olla monella eri saralla. Liikevaihto on yksi, mutta tulos siinä voi kärsiä samalla.
Sportti ei siis ole hyvä esimerkki hyvin hoidetusta puulaakista.

Kieltämättä fiilis hallissakin on aika laimeeta. Ei ole buumia enään.
Silti meidän pitää mennä hallille vaikka ei voittoja tulekkaan liukuhihnalta (vielä)
multakassi
 
Viestit: 459
Liittynyt: 28 Tammi 2008, 13:20

Re: Sport ja Ylivoima

ViestiKirjoittaja user123 » 07 Loka 2009, 00:48

v70 kirjoitti:Missä on nämä halvat omat kasvatit????


tnt kirjoitti:MIkkelin Jukureissa, Kajaanin Hokissa, omissa A-junioreissa, tuhlattu alasarjoihin. Tuollahan niitä on. Hinta on kiistatta edullisempi kuin muualta hankitun "kokeneen"/"rautaisen ammattilaisen".


Tahtoisin tohon sanoa että lähti kehittymään mm lukkoon ja hershey bearsiin..! Ja kuten viittasin niin ei olis sportissa kehittynyt. Ja jos tuliskin takas niin maksakaa näille nyt niille muualla tutuks tulleet palkkat. Taitaapi olla loppupeleissä samalla hinta/laatu tasolla meidän nykyiset värväykset.

Se että sportilla junnuilla viimeisen kymmenen vuoden aikana on ollut niin paljon paskoja valkkuja että monet on pelkästän sen takia lopettanut tai vaihtanut lajia, tai vaan sen takia lopettanut koska sportilla ei ole ollut kilpailukykyista farmijoukkuetta mistä olis mahiksia nousta/tippua farmista sportiin tai toiste päin, on taas ihan eri juttu..! Toivon todellakin että ducksien ja sportin yhteistyö tulee toimimaan yhtä hyvin kuin d teamillä ja jypillä! Mullistais vähän jyväskyläläistä jääkiekkoa jos ens vuonna oliskin kaks joukkuetta liigassa!!! Lajin kehityksen kannalta olis suotuisaa jos duckseille tulis myös junnujoukkueita kuten esim tutolla. Ja satsauksien/taitojen mukaan sitten pelaa tutossa tai tps:ssä (ducks tai sport) Mutta että junnuissa silti kamppailu ennen satsauksia olis seurojen välillä tiukkaa.

Onnea matkaan Manner!

multakassi kirjoitti:Ei ole buumia enään


2000 paikkaa tyhjänä per ottelu. Kun hallin laajentamisesta oli joskus huutoa...
user123
 
Viestit: 343
Liittynyt: 24 Maalis 2009, 17:43

Re: Sport ja Ylivoima

ViestiKirjoittaja tnt » 07 Loka 2009, 09:15

user123 kirjoitti:Tahtoisin tohon sanoa että lähti kehittymään mm lukkoon ja hershey bearsiin..! Ja kuten viittasin niin ei olis sportissa kehittynyt. Ja jos tuliskin takas niin maksakaa näille nyt niille muualla tutuks tulleet palkkat. Taitaapi olla loppupeleissä samalla hinta/laatu tasolla meidän nykyiset värväykset.


Niin kauan kuin Sport kasvattaa huippupelaajia, joista muut on kiinnostuneita tätä tahtia, riittää tuotanto Mestis-peleihin vallan mainiosti. Nythän Sportistä on lähtenyt isoimpiin ympyröihin (ja pysyneet siellä) kolmen vuosikymmenen aikana Marko Luomala (-80), Kim Nabb (-85), Oskar Osala (-87) ja Samuli Kivimäki (-88). Kyllä on Sport ollut kupattavana! Näkisin, että muut edustusikäisenä (tai siinä lähellä) lähteneet Sport olisi pystynyt halutessaan pitämään.

Hinta/laatu-suhde väitöksesi on mielenkiintoinen ja varteenotettava, voittihan Sport viime kaudella himoitun Mestis-viirin. Normaalistihan väitös kuuluu "Omat kasvatit on yhtä kalliita kuin nämä kanadalaiset", jos vähän saa kärjistää.

Voidaanko asiaa kuitenkaan ajatella noin? Voisihan Sport hankkia vielä kovempia pelaajia, saada juuri ja juuri maksettua näiden palkat, mutta ei muita seuran pyörittämisestä aiheituneita kuluja. Olisko nämä pelaajat hinta/laatu-suhteeltaan taas parempia? Minä näen asian niin, että Sportin tulisi ensin tehdä operatiivisesti nollatulos (nythän sekään ei riitä, koska velkaa on niin paljon) ja löytää siihen pelaajabudjettiin parhaat mahdolliset pelaajat. Nythän Sportilla on liian kalliit pelaajat, koska talous tekee jatkuvasti persnettoa. Siis pelaajat ovat liian kalliita muiden liian kalliidet asioiden ohessa...

user123 kirjoitti:Se että sportilla junnuilla viimeisen kymmenen vuoden aikana on ollut niin paljon paskoja valkkuja että monet on pelkästän sen takia lopettanut tai vaihtanut lajia, tai vaan sen takia lopettanut koska sportilla ei ole ollut kilpailukykyista farmijoukkuetta mistä olis mahiksia nousta/tippua farmista sportiin tai toiste päin, on taas ihan eri juttu..!


Tuo yllä oleva on yksi virke, huh!

Junior-Sportin valmentajien paskuus on legenda, joka varmasti pitää paikkansa. Eikö silti ole ristiriitaista, että Junior-Sport kokonaisuutena pelaa menestyksekkäintä jääkiekkoaan koskaan? Jos valmentajat ovat paskoja niin muualla niiden täytyy olla vielä paskempia, koska ero kärkeen on tuntuvasti kaventunut.

Näen asian niin, että Junior-Sport ei millään voi alkaa ostaa valmentajia muualta. Siksi onkin tärkeää saada entiset pelaajat sitoutettua ja saada valmentajien kehittyminen niin hyviksi kuin se suinkaan on mahdollista. Tässä on avainasemassa valmennnuspäälliikkö sekä edustuksen valmennus, joka voisi halutessaan ottaa koko seuran kehittämisen yhdeksi tehtäväkseen. Tammistahan ei juniorit kiinnosta, mutta esim. Isko Lehkonen veti TuTo-aikanaan koko seuran toimintaa eteenpäin huimin harppauksin. Lehkonen veti jäitä jopa junioreille, ei pelkästään turissut junnu-valmentajien kanssa.

Jos Sport haluaa joskus kehittyä kiekkoseuraksi, joka taistelee Suomessa liigapaikasta, sen täytyy yhdistyä ja luoda yhteinen strategia miten päästä yhteiseen tavoitteeseen. Nyt edustus lyö joka vuosi munat yhteen koriin ja tehdään epätoivoinen yritys.

Olisi mielenkiintoista kuulla esim. Hiltuselta, mikä on Sportin visio ja mikä on se strategia miten siihen päästään.

Nostit hienosti esille farmi-kuvion. Se on surullinen. Henkilökemiat yhteistyön tiellä, niin vaasalaista.
tnt
 
Viestit: 477
Liittynyt: 31 Heinä 2005, 22:43
Paikkakunta: Vaasa

Re: Sport ja Ylivoima

ViestiKirjoittaja Leetch » 07 Loka 2009, 10:22

Junior-Sportilla ei tällä hetkellä ole valmennuspäällikköä.Saastamoinen lähti pois.Taloutta yritetään eheyttää,mutta kyllä pitää valmennuspäällikkö olla.
Kyllä se lähtee myös vaasalaisten junnukiekkoilijoiden motivaatiosta harjoittelua kohtaan.Aina niitä k*sipäitä on löytynyt pelaajista ,jotka jopa luulevat omista taidoistaan liikaa.Siellä saa valmentajat kuluttaa energiaansa myös joukkueen sisäiseen kurinpitoonkin ja vanhemmat vaan tokaisee "ei meidän poika..."
Asenne harjoitteluun,laatua treeneihin,pelisysteemit kuntoon eikä sitä v*tunmoista vauhtia ilman aivoja.
Kallis laji harrastaa ,niin luulis et pelaajat/vanhemmat sen toteais.Ei siellä valmentajat ole pelkästään rahan takia ,moni saa leipänsä siviilityöstä.Valmentajat käyttävät omaa vapaa-aikaansa (esim.harjoitusten laatimiseen etc.)poikien harrastukseen.Eipä siellä tietenkään ole pakko olla,voihan pelaajatkin lähteä muualle
kehittymään,jos joku muualle pääsee.

Missä junior-sportin toimintasuunnitelma harjoitteluun?Jos on,niin kuka sitä seuraa? Missä valmennuspäällikkö?
"Kun jätän tän saa*anan kaupungin ja käännän Ooppelin nokan kohti Turkua,niin vaasalaiset voivat todeta,että kyllä se Tamminen oli sanojensa mittainen mies"
Leetch
 
Viestit: 171
Liittynyt: 01 Elo 2005, 17:20

Re: Sport ja Ylivoima

ViestiKirjoittaja oldtimer » 07 Loka 2009, 12:39

Ihmettelen tämä niin sanottujen kannattajien marmatus tässä forumissa. Muistuttaa nykyään Pohjalaisen tekstiviestipalstaa. Asiantuntijoita on joka lähtöön. Vapaaehtoistyöntekijöitä tarvitaan sekä edustusjoukkueen että juniorsportin puolella. Jos teillä on näkemyksiä ja energiaa niin ilmoittautukaa mukaan. Odotuksia meillä kaikilla on menestyksestä. Valmentajaa haukutaan vaikka nyt on näyttöä, oltiin vain maalin päässä Liigasta. Miksi talous kiinnostaa niin julmetusti? Eikö ole pääasia että jääkiekkoa pelataan Vaasassa mahdollisimman korkealla tasolla. Ei urheiluseura, olkoon Oy, ole mikään kultakaivo. Kaikki ymmärtävät varmaan että talous kohenee pelien aikana ja kesällä rapistuu kun ei ole ottelutuloja. Kaiken näköinen boikotti on "todellista" kannattaja puhetta. Minusta omille juniorille on annettu mahdollisuuksia. On vaan niin että toisilla on kiireempi huipulle kun toisilla ja kehitys kulkee eri rataa. Mahdollisuuksia on annettu ja osa on käyttänyt hyväkseen ja kehityksen myötä siirtynyt eteenpäin (Nabb, Kivimäki). Ei ole monta vuotta siitä kun Pahkala löi itseensä läpi ja on nyt yksi Mestiksen parhaita alivoimapelaajia. Nyt on A:sta Sundman ja Riska mm. Ja muita on tulossa. Tutkikaa joskus Liiga- ja Mestisjoukkueiden omavaraisuus. Ei kaikkia kannattajia saada tyytyväiseksi, mutta parasta varmaan organisaatio yrittää. Itselläni on yhteensä yli 20 vuoden ura takana molemissa organisaatioissa ja olen nähnyt yhtä sun toista. Ostan nykyään joka kevät kausikortin ja tulen halliin joka peliin. Tämä on elämäntapa. "Hockey is life".
oldtimer
 
Viestit: 175
Liittynyt: 06 Syys 2007, 18:41

Re: Sport ja Ylivoima

ViestiKirjoittaja kistrand » 07 Loka 2009, 13:05

Viisaita sanoja oldtimerilta. On niin *sensuroitu* helppoa kritisoida ja kertoa miten asiat pitäisi hoitaa mutta ihan eri asia olla itse mukana toteuttamassa näitä asioita. Jos kerran foorumilaisilla on niin saatanasti osaamista joka asiassa, valmentamisesta taloudenpitoon, voisivat sitten tulla organisaatioon mukaan muuttamaan asioita siihen suuntaan mihin haluaisivat.
kistrand
 
Viestit: 457
Liittynyt: 02 Maalis 2007, 11:49

Re: Sport ja Ylivoima

ViestiKirjoittaja v70 » 07 Loka 2009, 13:29

tnt kirjoitti:
v70 kirjoitti:Missä on nämä halvat omat kasvatit????


MIkkelin Jukureissa, Kajaanin Hokissa, omissa A-junioreissa, tuhlattu alasarjoihin. Tuollahan niitä on. Hinta on kiistatta edullisempi kuin muualta hankitun "kokeneen"/"rautaisen ammattilaisen".
Mestikseen taito ja vauhti riittää, todistetusti.
Näillä omilla kasvateilla ei vaasas ole pelattu koskaan mestiksen voitosta sitä määrää ei vaasasta löydy pelaajia ei kaks tai kolme vaasalaista tee vielä joukkutta.Maakunnasta vois löytyä kelpo pelaajia jos seura olisi asialla,seurassa on mennyt hommat vi----si siitä lähtien kun nimeksi on tullut vaasan sport.Onneksi herra tamminen on hoksannut ruveta markkinoimaan seuraa koko pohjanmaan joukkueena.Mikä kyllä närästää rantaruottalaisia.Se on vain yksi suuri syy miksi täälä on tahkottu alasarjaa vuosikymmeniä.
v70
 
Viestit: 338
Liittynyt: 18 Loka 2008, 00:05

Re: Sport ja Ylivoima

ViestiKirjoittaja tnt » 07 Loka 2009, 14:18

v70 kirjoitti:Näillä omilla kasvateilla ei vaasas ole pelattu koskaan mestiksen voitosta sitä määrää ei vaasasta löydy pelaajia ei kaks tai kolme vaasalaista tee vielä joukkutta.Maakunnasta vois löytyä kelpo pelaajia jos seura olisi asialla,seurassa on mennyt hommat vi----si siitä lähtien kun nimeksi on tullut vaasan sport.Onneksi herra tamminen on hoksannut ruveta markkinoimaan seuraa koko pohjanmaan joukkueena.Mikä kyllä närästää rantaruottalaisia.Se on vain yksi suuri syy miksi täälä on tahkottu alasarjaa vuosikymmeniä.


Miksi ei pelattaisi mestaruudesta vaikka joukkueessa olisi enemmän vaasalaisia? Jokipojat pelasi viime kaudella mestaruudesta, vaikka joukkue oli alle puolet siitä hinnasta mitä Sport ja omia kasvatteja oli vino nippu. Haluan vielä korostaa, että Jokipoikien juniorit ovat näissä ikäluokissa olleet aina vaasalaisia ikätovereitaan heikompia.

Kukaan ei ole sanonut, että koko joukkueen pitää olla vaasalainen. Jos kolmos- ja nelosketjut olisivat vaasalaisempia ja koottu nuorista, Sportilla olisi enemmän rahaa ns. kärkitaitoon. Se olisi samalla sijoitus tulevaisuuteen. Muistakaa, että muiden Mestis-joukkueiden juniorit eivät ole samalla tasolla mitä Sportin. Silti nuorta verta riittää joukkueisiin. Ei tässä ole kuin pari jengiä, joilla on asiat surkeammin kuin meillä.

oldtimer&kirstrand: Kuka on sanonut, että ei olla oltu mukana kantamassa korteamme kekoon? Ei tässä viitsi alkaa kaikkea kertomaan. Kohta saa pelätä, että Tamminen on oventakana, on meinaan heikko itsehillintä kaverilla.

Ja edelleen: tämä on keskustelupalsta. Lippua saa heiluttaa voiton hetkellä, mutta kun menee taloudellisesti ja pelillisesti päin persettä, ei saa kritisoida. Missä Venäjällä sitä asutaan? Talous ei ole irrallaan urheilusta, vaikka niin haluaisikin. Montaa kertaa saa käydä rautatieristeyskaupungissa puhumassa paskaa, että nämä velat on maksettu. Niin monta kertaa, että Tamminen ehtii vaihtua kymmenen kertaa joksikin muuksi. Olisi hienoa, jos voisi vain keskittyä siihen urheiluun, mutta se ei ole Vaasassa ja Sportissa mahdollista. Ei siitä montaa vuotta ole, kun ei aamulla tiedetty onko seuraa olemassa illan matsiin vai ei.

Olen huolissani Sportin tulevaisuudesta. Mielestäni on kivempää, kannattavampaa ja tärkeämpää, että seura on tulevaisuudessakin olemassa kuin, että se tuhoutuu muutaman huru-ukon takia. Sport on paljon muutakin kuin joukkue, jota käydään kerran-kolmasti kaudessa katsomassa. Se on yhteisö, johon kuuluu tuhansia ihmisiä. Jos se taas vajoaa johonkin pohjamutiin, josta on vuosien nousu, se näkyy harrastajamäärissä ja se taas näkyy siinä, että penkkiurheilijat saa värjötellä Suomi "potkupallon" parissa, jos haluat nähdä edes jotain urheilua Vaasassa. Minulla riittää mielenkiinto kakkosdivarimatseihin. Riittä viime sukelluksellakin. Tiedän, että monella muulla ei riitä. Nyt sitä sukellusta ei ole pakko tehdä, mutta jos meininki ei muutu, se on väistämättä edessä.
tnt
 
Viestit: 477
Liittynyt: 31 Heinä 2005, 22:43
Paikkakunta: Vaasa

Re: Sport ja Ylivoima

ViestiKirjoittaja kistrand » 07 Loka 2009, 16:40

tnt kirjoitti:
Ja edelleen: tämä on keskustelupalsta. Lippua saa heiluttaa voiton hetkellä, mutta kun menee taloudellisesti ja pelillisesti päin persettä, ei saa kritisoida. .


No kuule kyllä se menee ihan päinvastoin, kritiikki on palstalla normi ja ne jotka ovat positiivisia leimataan hulluiksi tai tyhmiksi. Mua ottaa päähän tää jatkuva itkeminen. Totta palsta on palsta mutta kun peleissäkin eräät täällä usein kirjoittavat nimimerkit vain seisovat haukkumassa Erholtzia, Jämsää tai koko joukkuetta rupee jo miettimään että pystyvätkö jotkut edes jättämään palstakritiikin siihen ja kannustamaan peleissä joukkueen?
kistrand
 
Viestit: 457
Liittynyt: 02 Maalis 2007, 11:49

Re: Sport ja Ylivoima

ViestiKirjoittaja Leetch » 07 Loka 2009, 21:06

Olen samaa mieltä tnt:n kanssa.Hyvin kirjoiteltu.Olen itse nähnyt tota Sportin taloudellista taaperrusta jopa yli 20 v.
MIKÄÄN EI MUUTU! Turha on ottaa hernettä nenään,sitä kritiikkiä pitää antaa ,kun paikka on.Joo,ei ilkiä kaikkea laittaa julki mitä vuosien aikana on tapahunut.Ettei tosifanit aivan kyr*ähdä. :)Talous kuriin ja osaamista organisaatioon,konkka on lähellä.
"Kun jätän tän saa*anan kaupungin ja käännän Ooppelin nokan kohti Turkua,niin vaasalaiset voivat todeta,että kyllä se Tamminen oli sanojensa mittainen mies"
Leetch
 
Viestit: 171
Liittynyt: 01 Elo 2005, 17:20

Re: Sport ja Ylivoima

ViestiKirjoittaja Blesk » 07 Loka 2009, 21:59

JYP pyöritti toimintaa useita vuosia pelaajabudjetilla 900 000. Taloudellisesti tämä tarkoitti sitä että Jukka Seppäsen & co piti pumpata seuraan rahaa. Toimintaa terävöitettiin kymmenen vuoden ajan ja lopulta JYP pysty pariin 40 000 - 95 000 euron positiiviseen tilivuoteen. "The projekti" muutama vuosi sitten päätyi urheilulliseen mahalaskuun ja tulokseen + 40 000 joukkueen ollessa siis edelleen noin 900 000 arvoinen.

Toissakaudella JYP nosti pelaajabudjetin 1 700 000 euroon ja urheilullinen tulos koheni puolivälieräpaikkaan. Taloudellinen tulos oli +46 000. Eli joukkueen budjetin lähes kaksinkertaistaminen aiheutti tulokseen +6000 euroa.

Viime kaudella pelaajabudjetti nousi summaan 2 100 000 ja joukkue meni tappiin saakka. Tulos oli tällöin -72 000 euroa.

Eli pelaajabudjetin muutoksia ei voi mielestäni suoraan laskea tulokseen. Aika moni jättää hallille menemättä jos McGregor vaihtuu "Östergårdiin" ja Suomalainen "Ojalaan". Mielestäni olisi ollut aika radikaalia viime kauden urheilullisen menestyksen jälkeen lähteä ajamaan joukkueen pelaajabudjettia voimakkaasti alas.

Joukkueen hinta/laatusuhdetta toki tulee kehittää ja näkisin että Jukka Suutarin hankinnalla reagoitiin epätyydyttävään tilanteeseen. Suutari on mielestäni omassa ruudussaan onnistunut yli kaikkien odotusten.
Blesk
 
Viestit: 358
Liittynyt: 02 Maalis 2007, 14:17

Re: Sport ja Ylivoima

ViestiKirjoittaja tnt » 08 Loka 2009, 10:18

JYPillä on ollut toiminnassaan selkeää suunnitelmaa viime kausina. Hylättiin "pysytään hengissä"-ajattelu, otettiin riski ja kahdessa kaudessa voitettiin mestaruus. Käsitykseni mukaan viime kauden tappiot johtuu mestaruusjuhlista ja -bonuksista. JYPillä on myös se selkänojo, mitä Sportilla ei ole: rikas omistaja, joka haluaa ja pystyy kuittaamaan tappiot.

Sportin toiminnassa on vaikea nähdä suunnitelmallisuutta. Se on jatkuvaa riskiä. Ison tappion jälkeen ei olla alennettu menoja, vaan ollaan menty isommalla riskillä kohti menestystä. Viime kaudella menestyttiin ja hinta oli kova. Toiminta ei yksinkertaisesti ole kannattavaa tällä menorakenteella.

En ole väittämässä, että jos Sport pienentää pelaajabudjettiaan 200 000€, että se näkyy automaationa tulopuolella. Ei tietenkään. Mutta se voi näkyä 50 000€, ja se on jo alku. Nyt vain pitää löytää ne koutsit, joilla on halu ja osaaminen koutsata 400 000€ arvoinen jengi Mestis-mestariksi. Niitä löytyy, historia sen todistaa. Tässä yhteydessä haluan korostaa, että liigasta on turha puhua. Perusteet eivät ole kunnossa vielä moneen vuoteen, jos koskaan.

Tässä täytyy erottaa kaksi asiaa. Sportilla on hyvä joukkue, mutta myös kallis. Jokipojilla on hyvä joukkue, mutta ei kovinkaan kallis. Sitten Mestiksessä on näitä joukkueita, jotka vain repii tulosta irti oli joukkueessa ketä nobodyjä tahansa. Vertailuun ei kannata ottaa D teamia ja/tai K-Vantaata, koska näiden pajatsot saattavat tyhjentyä tammikuun jälkeen täydellisesti.

Suutari on oikea askel hinta/laatu-suhteen parantajaksi, mutta kuinka hänen kädenjälkensä näkyy? Sportissa oli jatkuvuus iso ja - ainakin minä - työntekijänä lähtisin siitä, että en tingi palkkatasostani mestaruuvuoden jälkeen. Kuusiston Teemu on tietojeni mukaan Sportin kallein pelaaja ja Robin Bergman sai rahallisesti huomattavasti kovemman paperin, mitä hänen ikäisensä ja tasoisena pelaaja saisi SM-liigasta! Suutarin kädenjälki näkyy siis kahdessa pelaajassa: Dickensonissa ja McGregorissa. Mutta alku se on tämäkin. Tamminen&co pitäisi vaan saada pois kokonaan tältä osastolta niin tulokset olisivat varmasti entistä parempia.

Pointtini on se, että Sportilla on hyvin vääristynyt palkkarakenne. Sport maksaa, pelaajat tietää sen. Sportin täytyy maksaa saadakseen pelaajia. Tämä trendi pitäisi ehdottomasti romuttaa, jos haluamme tervehdyttää talouttamme.
tnt
 
Viestit: 477
Liittynyt: 31 Heinä 2005, 22:43
Paikkakunta: Vaasa

Re: Sport ja Ylivoima

ViestiKirjoittaja Leetch » 08 Loka 2009, 11:03

Pitkäjänteisyys ,että rakennetaan 3-5 v periodilla, on ollut aina tuntematon käsite Sportissa.Ehkä ensi kaudella on sen paikka?
"Kun jätän tän saa*anan kaupungin ja käännän Ooppelin nokan kohti Turkua,niin vaasalaiset voivat todeta,että kyllä se Tamminen oli sanojensa mittainen mies"
Leetch
 
Viestit: 171
Liittynyt: 01 Elo 2005, 17:20

Re: Sport ja Ylivoima

ViestiKirjoittaja multakassi » 08 Loka 2009, 12:05

Mun mielestä on turha kattoa muiden tekemistä. Esim Jokipojat on kovin erillainen tapaus silti kuin Sport.
D-Teamit, K-Vantaa, Heki etc on näitä mitkä elää lainapelaajista.
Ja haikaillaan omien junnujen perään. Nabb, Kivimäki, Osala ja okei Luomala olisi kaikki niitä jotka ehkä pystyis korvaamaan meidän ulkkareita. Luomala ja Osala ainakin. Mutta miksi ne tulisi Sporttiin, kun kysyntää on huomattavasti korkeammalla tasolla.

Se on Sportin etu, jos omat kasvatit pääsee ylöspäin jne. Sitä kautta varmasti tulee myös uutta verta junnuihin. Varmasti Osalakin on jokusen sport juniorin Idoli.
Silti pitää yrittää muistaa, että Mestis ei ole puulaakisarja, vaikka monet sen semmoseksi alentaakin.

Kovasti aina morkataan taloutta ja tietysti asiasta. Jos unohdetaan se talous niin onko Tamminen epäonnistunut? Mun mielestä ei. Sport on ollut joka kaudella kova kun päästään kevätkaudelle. Tuloksellisesti ainoastaan Mannerin joukkue taapersi, mutta sitä ei Tammisen syyksi voi laittaa.
Minä väitän, että oli sitten meillä Pikkarainen tai Hudd valmentajana, me ei silti voidan väittää jotta he saisivat joukkueesta enemmän irti.

Nyt huhuillaan, että Tamminen on käynyt Junnon kanssa lounaalla tms Oulussa. Mitä sitten? Nyt tietysti joku sanoo, että Alatalo on ihan *sensuroitu* valmentaja koska ei saa Kärppiä omalle tasolleen. Ko kaveri kuitenkin taisi saada HPK:n aika hyville sijotuksille vaikka pelaajabudjetti on ihan eri luokkaa kuin Kärpissä. Pelaajabudjetin kasvatus ei nosta sijoituksia lineaarisesti ylöspäin.

Se mikä mua näissä nykysissä vahvituksissa kuitenkin masentaa on sellanen seikka, että jos tulee Kanadalainen tms pelaaja niin odotan sen olevan vähän enemmän äijä myös. Mc1 oli sitä tyyppiä jota odotan. Okei nyt nää on kavereita, jotka osaa pelata suht ok mestiskiekkoa, johon ei kyllä kaikki taivu.
multakassi
 
Viestit: 459
Liittynyt: 28 Tammi 2008, 13:20

Re: Sport ja Ylivoima

ViestiKirjoittaja Fantasiideri » 08 Loka 2009, 12:08

multakassi kirjoitti:Nyt huhuillaan, että Tamminen on käynyt Junnon kanssa lounaalla tms Oulussa. Mitä sitten? Nyt tietysti joku sanoo, että Alatalo on ihan *sensuroitu* valmentaja koska ei saa Kärppiä omalle tasolleen. Ko kaveri kuitenkin taisi saada HPK:n aika hyville sijotuksille vaikka pelaajabudjetti on ihan eri luokkaa kuin Kärpissä.


Ei liity mitenkään Sportiin, mutta Alatalon luotsaamana Kerho pelasi kyllä lähihistorian surkeimman kautensa. Olisiko ollut runkosarjan 12.
Fantasiideri
 
Viestit: 876
Liittynyt: 08 Huhti 2009, 17:26

Re: Sport ja Ylivoima

ViestiKirjoittaja multakassi » 08 Loka 2009, 12:18

Okei, varmasti näin olikin.
Piti oikeen tarkistaa Alatalon statsit, ja eihän ne sinällään mairittele. Toki Jyp pelas Alatalon kaudella just näitä 900ke pelaajabudjetin vuosia.

Hypoteettisesti ajateltuna jos Alatalo sais potkut ja Tamminen tekis Tammiset toistamiseen ja lähti maailmanluokan diilin perään. Kuka meitä valmentaisi?
Ei kyllä Westerback ykköseksi mun mielestä vielä sovi ja tälläselle kaudelle. Tuo skenario olisi kokonaisuudessaan pelottavampi kuin se että Tamminen hoitaa hommansa kevääseen asti.
multakassi
 
Viestit: 459
Liittynyt: 28 Tammi 2008, 13:20

Seuraava

Paluu Keskustelut - Diskussion

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa