Urheilurakentaminen Vaasassa/Mustasaaressa

Jääkiekkokeskustelua laidasta laitaan. Pelaajat, ottelut, valmennus ym. kaikki tämän otsikon alle. Diskussion även på svenska - gärna även under egna rubriker.

Urheilurakentaminen Vaasassa/Mustasaaressa

ViestiKirjoittaja Leetch » 29 Joulu 2009, 11:23

No niin polkasen tälläsen urheilupolitiikka-aiheisen ketjun,koska tärkeätä "suunnitella" ja yleensä miettiä miten meidän veronmaksajien verorahoja käytetään....
mustasaarelaiset kannanotot otetaan huomioon :).!1

Tihkuvien tietojen mukaan,mitä lehtien palstoilla on ollut ,niin uuden jalkapallostadionin suunnitteluun myönnettiin 200 000€ ja vuodelle 2011 200 000€
Tänä vuonna käytetty 100 000€. Melkoinen määrä euroja pelkkään suunnitteluun? Uuden stadionin on arvioitu maksavan 12-13 milj. €. Vanhan saneeraus maksaisi vain 1,5 -2 milj. € vähemmän ,ei sättänä voi olla noin pieni ero.

Meidän keskinkertaiset "kaaripallon"(lue jalkapallo) pelaajat (edustustasolla) ei tarvi tollasia kalliita stadioneita,kuten ei maksava yleisökään.Verot nousee.Mun puolesta vanha pääkatsomo puretaan ja rakennetaan riittävä EI LIIAN ISO katsomo ja sen alle salibandylle 2 kenttää +pieni katsomo ja yhteiset sosiaalitilat.Myös esim. nyrkkeilijöille tilat samaan yhteyteen.

Jatketaan tästä ...
"Kun jätän tän saa*anan kaupungin ja käännän Ooppelin nokan kohti Turkua,niin vaasalaiset voivat todeta,että kyllä se Tamminen oli sanojensa mittainen mies"
Leetch
 
Viestit: 171
Liittynyt: 01 Elo 2005, 17:20

Re: Urheilurakentaminen Vaasassa/Mustasaaressa

ViestiKirjoittaja Shänähän » 29 Joulu 2009, 13:29

Leetch kirjoitti:Tihkuvien tietojen mukaan,mitä lehtien palstoilla on ollut ,niin uuden jalkapallostadionin suunnitteluun myönnettiin 200 000€ ja vuodelle 2011 200 000€
Tänä vuonna käytetty 100 000€. Melkoinen määrä euroja pelkkään suunnitteluun? Uuden stadionin on arvioitu maksavan 12-13 milj. €. Vanhan saneeraus maksaisi vain 1,5 -2 milj. € vähemmän ,ei sättänä voi olla noin pieni ero.


Otsikon jatkoksi: "on perseestä"

Juuri viikonloppuna Vaasassa lomaillessa tuli jälleen kerran puheeksi nämä Vaasan olemattomat "urheilukeskukset". Ne ovat suorastaan säälittäviä.
Puhun siis kaikesta urheilusta Vaasassa yleensä. Olen hetken ollut Vaasasta pois, mutta käsittääkseni talviurheilujoukkueilla on edelleen samat tilat käytössä.(Kauppis, Variska, etc)

Siihen mitä Vaasasta urheilun saralta puuttuu on ureheiluareena salibandylle, lentopallolle, koripallolle, käsipallolle, ym ym. Jäähalli on *sensuroitu* ja Hietalahti fiasko.
Kauan olen miettinyt, että miksi vitussa sinne ei saada rakennettua kunnon urheilukeskusta noille yo. lajeille.
Käyttöaste olisi todella suuri luulisin, kunhan käyttökustannukset ovat edes järjenrajoissa. Saataisiin lisää vetovoimaa kasvukeskukseen ja muutenkin lisää aktiviteetiä kansalle.

Nyt otollinen paikka areenalle on tuo raviradan alue, mutta onko sinne kaavoitettu pelkästään asuinalueita. Näin olen ymmärtänyt.

Sitten tuohon meidän jäähalliin. Jonkun arkkitehdin 3D-viritykset, jossain netissä näin hetkisitten.

Olen tässä työpisteelläni kauan miettinyt, että mallintaisin 3D-mallin tuosta vanhasta hallista ja sen laajennuksesta, mutta ei ole aika riittänyt.
Mietin että voisiko sen hallin laajentaa sen nykyisen parkkialueen päälle kahteen kerrokseen.

Vanhojen puukaarien väliin toiseen kerrokseen voisi sijoittaa aitoit/selostuskopit ym ja parkkipaikan päälle uudet anniskelualueet ja ravintolat ym.
Vanhat aitoit katsomoiksi ja lisää paikkoja myös aitoiden alle. Päätyihin hyvät pääväylät anniskelualueelle ja matkalle jotain pikku pubeja ja miksei pukukoppien päällekin voisi laajentaa kohti motaria.

Sitten noihin Hietalahden suunnittelukustannuksiin. 200 000 €:sta n.100 000€ karkeasti arkkitehtisuunnitteluun, 50 000 € rakennesuunnitteluun ja 50 000€ LVI, Sähkö, automaatiosuunnitteluun.
Jos lasketaan keskim. tuntihinnaksi suunnittelijalle 40€/h, niin 5000 työtuntia on käytetty, mikä tarkoittaa 125 työviikkoa. Mukana n. 10 eri suunnittelijaa tekee äpäyt 13 työviikkoa, eli n 3 kk.
Ei se hirveän pitkä aika ole suunnitteluun.

Jatkakaa tästä...
Shänähän
 
Viestit: 101
Liittynyt: 26 Syys 2005, 17:25
Paikkakunta: Helsinki

Re: Urheilurakentaminen Vaasassa/Mustasaaressa

ViestiKirjoittaja fågel » 29 Joulu 2009, 13:55

Leetch kirjoitti:Meidän keskinkertaiset "kaaripallon"(lue jalkapallo) pelaajat (edustustasolla) ei tarvi tollasia kalliita stadioneita,kuten ei maksava yleisökään.Verot nousee.Mun puolesta vanha pääkatsomo puretaan ja rakennetaan riittävä EI LIIAN ISO katsomo ja sen alle salibandylle 2 kenttää +pieni katsomo ja yhteiset sosiaalitilat.Myös esim. nyrkkeilijöille tilat samaan yhteyteen.


Verorahoja tuohon uuteen stadioniin ei tulla käyttämään, vaan rahat otetaan raviradan tonteista kun ne myydään. Miksi verot nousisi yhden stadionin takia? Ja totta helvetissä nyt kannattaa tehdä kerralla kunnollinen, 8000 katsojan kapasiteetti on juurikin mahdollisia europelejä varten. Ja mitä noihin salibandyseurojen tiloihin tulee, niin surkeaa on. Ensiksi pitäisi saada sellainen 1000 katsojaa vetävä monitoimihalli ja sen jälkeen harjoituskenttä, mieluiten samaan rakennukseen.

Jäähallihan piti Lumion lupauksen mukaan remontoida tämän kauden jälkeen, sarjatasolla ei väliä. Vaasa ja Mustasaari takaavat kuntayhtymän lainan suhteessa 75-25. Saa nähdä pitääkö kuntayhtymä lupauksensa.
fågel
 
Viestit: 141
Liittynyt: 03 Elo 2005, 09:53

Re: Urheilurakentaminen Vaasassa/Mustasaaressa

ViestiKirjoittaja Prudden » 29 Joulu 2009, 14:12

Potkupallin pelaajat pelaamaan Kaarlenkentälle ja sinne joku lisäkatsomo raviradan päätyyn. Luulis, että riittäs.
Sport on osoittanu jo pitkään, että se on Vaasankin ykköslaji katsojien mielenkiinnon suhteen. Sport vetäisi liigassa aivan varmasti yli 4000 / ottelu, kun jo pelkissä Mestiksen pleijareissakin menee melkeen tuo määrä rikki.
Mielestäni Markku Mäntymaan ehdotus, että Mustasaari saa Botniahallin hoiteisiinsa ja Vaasa jäähallin oli erittäin hyvä. Samalla lakkautettaisiin kokonaan kuntayhtymä.

Euromarket jää kohta tyhjilleen ja sitä on ehdotettu salibandy-areenaksi. Kannatan ehdottomasti. Sijainti hyvä ja juuri sopivan kokoinenkin, eikä koituisi hirveitä summia halliksi muuttamiseenkaan. Sisälle sen tuhannen katsojan katsomo, ehkä vähän allekin riittäs.

Pesäpallostadion on kans yksi pelkkä huuhaa arena. Ei pesäpallolla Vaasassa tuu enää oleen kiinnostusta, joten eikö ne vois jossain Botniahallin nurkilla pelata ja sen paikan tille kunnon jäähalli niillä rahoilla, mitä nykyisen Vepsun kentän tontista ja raviradan tontista saa rahaa, kun myy tonteiksi. Mitään hepparataa ei mun mielestä tarvita ollenkaan. Aamen!
Prudden
 
Viestit: 1325
Liittynyt: 04 Huhti 2009, 22:32

Re: Urheilurakentaminen Vaasassa/Mustasaaressa

ViestiKirjoittaja Tähh » 30 Joulu 2009, 11:39

Vanha Hietalahden stadionin tontti pitää vaihtaa liiketontiksi, sillä siitä saadaan rahat uuteen stadioniin. Nykyinen ravirata puistomaiseen asumiseen. (Siitä tulisi urheiluun lisää rahaa.) Kaikki moottoritien itäpuolen tennishallit, ym. ja mikroautoradat pois siitä moottoritien viereltä ja nämä kaikki liiketonteiksi. (Ensin moottoritien tämä pätkä pitää ilmeisesti turvallisuussyistä muuttaa alhaisemman nopeuden leveäksi maantieksi?) Näiden moottoritien vieressä olevien tonttien liiketonteiksi vaihtamisella saataisiin varmaankin yli 10 miljoonan tulot. Mahdollisimman edullinen ravirata saatava 80%:sti käyttäjien, eli ympäristökuntien maksettavaksi. On jo aika Mustasaaren maksaa jotain yksinkin. Kuten Vaasa on aina tehnyt. (Teatteri, uimahalli, yms. yms.)

Kun Stadion pitää kuitenkin vähintäänkin remontoida/peruskorjata, ei ole syytä pitää sitä, tennishallia, erillistä puolityhjää parkkipaikkaa, vanhaa katsastuskonttoria ja mikroautorataa nykyisillä paikoillaan. Kaikki ko. tontit ovat parempia liiketontti käyttöön. (Liittymätkin ovat jo olemassa.) Moottoritien länsipuoli on jo vaikeampi, mutta samaa juttua periaatteessa sielläkin eteenpäin.

Hietalahden Urheilupuiston järkevä paikka on molemmin puolin junarataa Monitoimiviheriön paikalla! Ei mene montaa vuotta, kun päättäjätkin huomaavat, että tottakai mm. maakunnan väen tulee päästä Stadionille junalla. Ja paikallisjunat kulkemaan ristiin koko Vaasan (työssäkäynti) alueella. Tämä visio on ainut järkevä. Nytkin jo pääsisi keskustasta MTV:lle junalla, jos olisi vaan pysäkki (sekä ylikulku) ja toimivat paikallisjunat. Urheilupuiston paikaksi toki Vaskiluotokin kävisi, kun sinne jo (tavara) junakin kulkee.

Mustasaarella ja Vaasalla on aina ollut omat "vapaa-aikavirastot" ja kulttuurin puolella vastaavat. (Paitsi, että Mustasaaressa ei ole omaa kultuuria, kun tyytyvät siivestämään miljoonilla Vaasaa vuosittain. Fakta. Ja Vaasa hyväksyy tämän! Huh huh!!) Eli esim. kuntayhtymää ei tarvita mihinkään. Vahtimestarit ja/tai hallipäälliköt voivat toimia jäähallissa tai Botniahallissa, kuten toimivat muillakin alueen kentillä. (He eivät edes huomaisi, kun palkanmaksaja vaihtuisi.) Siihenkään ei siis kuntayhtymää tarvita. Koko kuntayhtymä on helevetin hyvä esimerkki siitä, että kuntien välinen "yhteistyö" tuo vaan kuluja kaikille yhteistyökunnile. Siis meille veronmaksajille kuluja. Kuntayhtymälle (jäähalli + botniahalli) ei tarvita omaa johtoa/johtajaa. Vai onko siitä näille mukamas jotain lisäarvoa?? Jotain sellaista, jota vapaa-aikavirasto (ja tekninen virasto) ei voisi hoitaa? Tämäkin (kymmenien, jopa satojen tuhansien turha vuosittainen) kustannus tulisi siirtää hallien käyttäjien taskuun ja/tai rakentamiseen.
Tähh
 
Viestit: 50
Liittynyt: 29 Maalis 2009, 00:07


Paluu Keskustelut - Diskussion

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot], Outpost ja 2 vierailijaa