Liiga taas kiinni ensi kevään jälkeen

Jääkiekkokeskustelua laidasta laitaan. Pelaajat, ottelut, valmennus ym. kaikki tämän otsikon alle. Diskussion även på svenska - gärna även under egna rubriker.

Liiga taas kiinni ensi kevään jälkeen

ViestiKirjoittaja offside » 29 Kesä 2010, 10:00

Nyt voitaneen taas rauhoittua liigaan nousun suhteen, lieneekö ollut jo seurajohdon tiedossa viime keväänä ?

Iltasanomat kirjoitti Veikkaajan kirjoittaneen seuraavaa:
SM-liiga sulkee taas ovensa
29.06.2010 09:04

Jääkiekon SM-liigan karsinnat jäävät näillä näkymin historiaan ensi kevään jälkeen.

Veikkaajan saamien tietojen mukaan SM-liiga on siis jälleen sulkemassa ovensa. Syynä tilanteeseen on Mestiksessä pelaavien seurojen huono rahatilanne.

Liiga avattiin kaudeksi 2008-2009, jolloin Vaasan Sport pisti Porin Ässät todella tiukoille karsinnoissa.

Viime keväänä Jokipojat oli Ilvekselle lähinnä suupala.

Asiasta lisää tiistaina ilmestyneessä Veikkaajassa
offside
 
Viestit: 44
Liittynyt: 16 Helmi 2007, 09:46

Re: Liiga taas kiinni ensi kevään jälkeen

ViestiKirjoittaja nollamaali » 29 Kesä 2010, 10:39

Ensi kevääseen siis tulee vastoin suunnitelmia panostaa tosissaan. Sen jälkeen ei voi enää nousta. Jollei tuolloin nousua tapahdu pelaillaan muutoin vain huvikseen Mestistä tie ikuisuuteen saakka. Mielestäni tuolloin kannattaa panna pillit pussiin, tehdä konkurssi ja antaa Red Ducksien edustaa Vaasaa Suomisarjassa. Onhan tähänkin asti ollut liiganousun kritterinä paitsi urheilullinen tulos myös taloudellinen tulos. Miksi pitää taas ehdottomasti sulkea ovet? Kuinka monen liigaseuran tilit kestävät vakavaa analysointia? Eli vaasalaiset sponsorit: nyt kaikki tyrkylle vittamaan vaasalaista jääkiekkoilua kunnon panoksella!
nollamaali
 
Viestit: 83
Liittynyt: 26 Tammi 2010, 20:38

Re: Liiga taas kiinni ensi kevään jälkeen

ViestiKirjoittaja EH » 29 Kesä 2010, 12:03

Kannattaa lukea mun allekirjoitus. Kannattaisi varmaan ihan oikeasti tuota mahdollisuutta tutkia :)

Mielenkiinto taas nolla lajia kohtaan, jos liiga suljetaan. Todennäköisesti seuraaminen jää kokonaan. Harmi vaan, tuollainen suljettu liiga on suureksi haitaksi koko lajin kehitykselle Suomessa. Nyt jo on pahat viitteet siitä, että juniorimylly ei tuota tarpeeksi hyviä pelaajia.

Pidetään nyt kynsin ja hampain ne A-junnut ainakin sielä liigassa.

Tamia tässä tulee ikävä. Harmi kun mies sairastui juuri kun Mestiksen kehityspäällikköä (tai mikä titteli sen nyt olikaan)haettiin. Nyt sielä on sellainen lammas, joka ei taatusti nouse parrigaadeille, onko edes kaverin motiiveissa vastustaa suljettua sarjaa.
Urheilullisesti avoimien sarjojen puolesta!
EH
 
Viestit: 1216
Liittynyt: 09 Elo 2005, 13:33

Re: Liiga taas kiinni ensi kevään jälkeen

ViestiKirjoittaja Fantasiideri » 29 Kesä 2010, 12:31

Ei taas kyllä pysty ymmärtämään näitä liigan riemuidiootteja. Aina nämä iänikuiset "taloudellinen pahoinvointi"-argumentit kaivetaan esiin. Jos joku seura on vauhtisokea Mestkiksessä ja puppeloi rahansa, niin tilanne on valitettava, mutta silloin täytyy vaan hakea uutta nousua alempaa. Vastaavasti jos liigassa joku organisaatio hoitaa urheilullisen ja taloudellisen puolen päin seiniä, niin voi voi ja vauhtia alempaa. Aivan naurettavaa ottaa argumentiksi näitä "liigaseura työllistää 30 henkilöä päätoimisesti" ja jos tiputaan, niin ko. henkilöt menettävät työnsä. Kyllähän muuallakin väkeä irtisanotaan jos menee huonosti, miksi liigaseuran pitäisi olla joku poikkeus? Ei tää voi olla näin vaikeeta pojat!

Pääarkkitehtinä tässäkin paskassa on taas vähemmän yllättäen J-P Vuorinen ja kommentteja Veikkaajan uutisen on haettu luonnollisesti Ässien Hirsimäeltä.
Fantasiideri
 
Viestit: 876
Liittynyt: 08 Huhti 2009, 17:26

Re: Liiga taas kiinni ensi kevään jälkeen

ViestiKirjoittaja Orange78 » 29 Kesä 2010, 13:09

no niin, tosiaan liiga on sitten taas kiinni... no eihän noita nousu resursseja olisi ollutkaan, kun Ässiäkin vastaan taisteltiin arviolta puolet pienemmällä budjetilla vs Ässät ja nyt seuraavat 2-3 kautta menee tuostakin puolet pienemmällä.

Varmaan Kookoota kyllä syö eniten kun heillä tuo resurssointiverkosto on mestiksen parhaammassa kunnossa ja kohta jopa liiga joukkue kunnossa niin nyt ei ole ylös lippua.

Kyllä se siitä sitten, mutta nyt pitikin mennä eteenpäin pohjien luomisella ja pikku hiljaan tavoitteita nostaen, että meillä on nyt hyvää aikaa tehdä joukkue pohjat kuntoon ja kun ovi on auki niin ollaan taas valmiina :)
kova työ aina palkitaan!
Orange78
 
Viestit: 84
Liittynyt: 14 Loka 2007, 12:40

Re: Liiga taas kiinni ensi kevään jälkeen

ViestiKirjoittaja nollamaali » 29 Kesä 2010, 14:10

Mietitäänpä sellaista mahdollisuutta, että ensi keväänä liiga suljettaisiin karsintojen jälkeen. Oletetaan, että esim. KooKoo onnistuisi tällöin urheilullisesti nousemaan. Tämä merkitsisi jonkin nykyisen vakiintuneen liigaseuran putomista Mestikseen vailla nousumahdollisuutta. Tällöin liigaseuran suuret sponsorit vuorenvarmasti kääntäisivät selkänsä pudonneelle joukkueelle. Entä jos Ässät ja Ilves olisivatkin pudonneet?
Sulöjettaisiinko silloin liigaportit näiltä ikiliigajoukkueilta? Jos KooKoo nousee urheilullisesti, tuskin siinä tilanteessa löytyy liigasta ymmärtäjiä KooKoolle vaan vedottaisiin taloudelliiin tekijöihin ja nousu estettäisiin.
Entä nämä uudet euroliigakuviot, joihin kotimaan liigan joukkueet ovat kilvan menossa? Pelaisivatko ne ja millä pelaajakoostumuksella kotimaan liigaa? Minusta Suomen liigajoukkuekartalla on selvä aukko ja se aukko sijaitsee Pohjanmaalla. Yksi vaihtoehto olisi todeta tämä realiteetti liigan kanssa ja kutsua Sport liigaan, kun talous olisi saatu kuntoon. Tämän tavoitteen kanssa vcoisivat sponsorit ja yleisö hyvin elää, jos
tavoitteeksi asetettaisiin esim. 3-5 vuotta. Aivan varmasti päämärätavoitteellisella työllä tämä voitaisiin toteuttaa. Varmaan sopisi Vaasan kaupungillekin. Etelässähä näitä liigaseuroja on jo pilvin pimein ja KooKoon nouseminen sinne tuntuisi kyllä täällä maailmankolkalla lisänä liigan sisäänpäinkääntyneisyytenä.
Vaasalaislähtöiset pelaajat voisivat myös tulla auttamaan kasvattajaseuraansa nousutavoitteissa. Ei tunnu oikealta, että pelataan muualla ja haaveillaan noususta muiden avulla ja sitten tultaisiin viemään paikat työn tehneiltä pelaajilta. Liekö kellään heistä muuta tahtoa kuin oman uran luominen. Löytyisipä Jämsän kaltaista kasvattajaseurarakkautta vielä junioreista!
nollamaali
 
Viestit: 83
Liittynyt: 26 Tammi 2010, 20:38

Re: Liiga taas kiinni ensi kevään jälkeen

ViestiKirjoittaja jh34 » 30 Kesä 2010, 14:15

Pataljoonan sivuilla artikkeli aiheesta:

http://www.pataljoona.fi/page.php?id=12&article_id=98
jh34
 
Viestit: 9
Liittynyt: 02 Maalis 2006, 18:36

Re: Liiga taas kiinni ensi kevään jälkeen

ViestiKirjoittaja Kustaa Vaasa » 30 Kesä 2010, 14:38

LOISTAVA kirjoitus. Ja tämä vielä kavereilta, jotka kävivät katastrofin partaalla viime vuonna karsintojen vuoksi. Tätä selkärankaa kun näkisi muiltakin. Kiitos.

Linkatkaa joku jolla on tunnukset Jatkoajalle, tämä kirjoitus myös sinne.
Kustaa Vaasa
 
Viestit: 30
Liittynyt: 28 Tammi 2009, 23:52

Re: Liiga taas kiinni ensi kevään jälkeen

ViestiKirjoittaja Kustaa Vaasa » 30 Kesä 2010, 18:20

Kustaa Vaasa
 
Viestit: 30
Liittynyt: 28 Tammi 2009, 23:52

Re: Liiga taas kiinni ensi kevään jälkeen

ViestiKirjoittaja Kopparöbo » 02 Heinä 2010, 23:59

nollamaali kirjoitti: Minusta Suomen liigajoukkuekartalla on selvä aukko ja se aukko sijaitsee Pohjanmaalla. Yksi vaihtoehto olisi todeta tämä realiteetti liigan kanssa ja kutsua Sport liigaan, kun talous olisi saatu kuntoon. Tämän tavoitteen kanssa vcoisivat sponsorit ja yleisö hyvin elää, jos
tavoitteeksi asetettaisiin esim. 3-5 vuotta. Aivan varmasti päämärätavoitteellisella työllä tämä voitaisiin toteuttaa. Varmaan sopisi Vaasan kaupungillekin. !

Kyllä se näin on ollut koko ajan. Tilaa tehdään tavalla tai toisella kun on pakka (ja halli) kunnossa. Se olisi Liiga Oy:n etu.

Olisi muuten vuosi sitten ollut aika noloa kun olisi "pelaamalla" päästy liigaan ja sitten olisi kuitenkin suljettu taloudellisen rapakunnon takia. Näin uskon vakaasti, että olisi käynyt.

Se on harmillista, että sitä velkaa on niin rutkasti. Ei ole kiva vaihtoehto, mutta nopeammin liigakuntoon talous saataisiin kun tehtäis kupru ja sitten vaihdettaisiin Red Ducksien nimeä...
Kopparöbo
 
Viestit: 195
Liittynyt: 27 Elo 2009, 12:10


Paluu Keskustelut - Diskussion

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 10 vierailijaa