Young Guns - Nuoret Sankarit

Jääkiekkokeskustelua laidasta laitaan. Pelaajat, ottelut, valmennus ym. kaikki tämän otsikon alle. Diskussion även på svenska - gärna även under egna rubriker.

Young Guns - Nuoret Sankarit

ViestiKirjoittaja Blesk » 28 Heinä 2010, 21:45

#30 Erno Suomalainen

Kauden 2008-2009 Nuorten SM-liigan runkosarjan päättyessä Bluesin torjuntavastuun ovat jakaneet 18 ottelua pelanneet Rasmus Tirronen ja 15 ottelua pelannut Erno Suomalainen. Vaikka Tirronen pelasi muutaman ottelun enemmän, tilastot ovat niukasti Suomalaisen puolella niin päästettyjen maalien kuin torjuntaprosentinkin suhteen. Sarjan kärkimaalivahti on SM-liigan Lukossa viime kaudella mainiosti esiintynyt Antti Raanta. Raantaa peesaa kaksi vuotta nuorempi, Suomalaisen kanssa samanikäinen TPS:n Joni Ortio.

Pudotuspelien käynnistyessä Erno Suomalainen viruu kuumeen kourissa ja Rasmus Tirronen kantaa vastuun Bluesin veräjällä. Puolivälierien ensimmäisessä ottelussa vastustaja Pelicans osuu neljästi ja nappaa avausvoiton. Toisessa ottelussa Erno Suomalainen on vielä hivenen toipilas, mutta valmentaja Antti Törmänen heittää miehen maalille. Se kannattaa, sillä Pelicans ei onnistu kotiottelussaan kuin kerran ohittamaan Suomalaisen ja Bluesin tehdessä viisi osumaa ottelusarja on tasan. Kaksi seuraavaa matsia etenee samalla kaavalla Suomalaisen päästäessä ainostaan yhden maalin ottelua kohti. Blues voittaa sarjan 3-1 ja Suomalainen päästää siis kolmessa pelaamassaan ottelussa ainoastaan kolme maalia.

Välierissä Erno Suomalaisen Bluesin vastaan asettuu Lukko ja Antti Raanta. Sarjan kaksi ensimmäistä ottelua ovat erittäin tasaisia, mutta siinä missä Lukko onnistuu kolmasti yllättämään Suomalaisen, joutuu vastaavasti Raanta kaivamaan kiekon verkostaan neljästi. Kun sarja on ensimmäisen kerran katkolla Suomalainen pelaa nollapelin ja sysää 1-0 voitolla Lukon pronssiotteluun.

Finaalissa vastaan asettuu TPS ja Joni Ortio. Blues nappaa avausvoiton ja Suomalainen pelaa jälleen nollapelin Ortion antauduttua toisessa päässä kolmasti. Turussa Blues ei onnistu kuin kertaalleen, mutta se riittää kuin riittääkin voittoon Suomalaisen kolmannen peräkkäisen nollapelin turvin. Kolmannessa finaalissa TPS tekee koko sarjan ainoan maalinsa, mutta se ei riitä Bluesin kahta osumaa vastaan. Sarja on ohi, Blues juhlii mestaruuttaan ja pudotuspelien parhaaksi pelaajaksi valitaan Bluesin maalivahti Erno Suomalainen.
Blesk
 
Viestit: 358
Liittynyt: 02 Maalis 2007, 14:17

#18 Markus Piispanen

ViestiKirjoittaja Blesk » 14 Elo 2010, 15:55

Markus Piispanen on aloittanut Sport uransa erittäin tehokkaasti, mutta mitä miehestä tiedetään? Markus Piispanen, nimi tuo ensimmäisenä mieleen Jukurit-pelaajan, eipä juuri enempää. Toisin kuin vaikkapa Wikipedia väittää Sportin Markus Piispasella ei kuitenkaan ole sidettä Jukurit-joukkueeseen, vaan siellä pelaa pari vuotta vanhempi nimikaima.

Sportin Markus Piispanen (-89) on syntynyt Jyväskylässä varsinaiseen kiekkoperheeseen. Markuksen isä, Ari Piispanen on työskennellyt pitkään JYPissä ja (tiettävästi paikkansapitävän) legendan mukaan Ari lähti kesken esikoispoikansa Arsin kastetilaisuutta JYPin otteluun. Markuksen isoveli on siis Jokereista, JYPistä, Tapparasta, Pelicansista ja nyt HPK:sta tuttu taitavakätinen hongankolistaja Arsi Piispanen. Markuksen ja hänen kaksoisveljensä Petruksen (Karhu-Kissat) ollessa yhdeksänvuotiaita perhe muutti Helsinkiin ja sitä myöden Markuksesta on tullut hurrikaaninutun sijasta Bluesin miehiä.

B-juniori-ikäisenä Markus kuului Bluesin avainpelaajiin mm. Sami Blomqvistin ohella (myös Erik Riska on satunnaisesti pelannut samassa joukkueessa). Siirtyminen A-junioreihin ei tuottanut ongelmia ja Bluesin A-junioreiden mestaruuskaudella Markus ylsi pelaamissaan otteluissa lähes piste/peli tahtiin. Viime kauden alkuosan Markus pelasi edelleen menestyksekkäästi Bluesin A-junioreissa, mutta vuodenvaihteessa osoitteeksi vaihtui Clarksonin yliopisto NCAA-sarjassa. Clarksonin yliopisto pelaa hyvätasoisessa ECAC konferenssissa ja perinteikkäästä yliopistojoukkueesta ovat tuttuja mm. Jarmo Kekäläinen, David Leggio ja Matt Nickerson. Viime kausi oli kuitenkin vaikea ja ensimmäistä kertaa historiassaan seura jäi viimeiseksi. Piispanen ehti loppukauden visiitillään maalaamaan kahdesti ja sai lisäksi yhden syöttöpisteen. Kolme tehopistettä ei ole huikea määrä, mutta toisaalta saman verran mitä TPS:n Max Kolu (-83) saavutti koko kauden aikana Clarksonin yliopistossa kuusi kautta sitten.

Ensimmäisten Sport-pelien perusteella Markuksella on Arsin taidot veljeään ketterämmässä kehossa. Mikäli vertauksia isoveljeen voidaan tehdä vielä kauden edetessäkin, on Sport napannut riveihinsä tulevan SM-liigapelaajan.
Blesk
 
Viestit: 358
Liittynyt: 02 Maalis 2007, 14:17

Antti Törmänen

ViestiKirjoittaja Blesk » 30 Elo 2010, 22:30

Erno Suomalaisen, (Matti Järvisen) ja Markus Piispasen lisäksi A-juniorien mestarivalmentajan 2009, Antti Törmäsen vanavedessä Sportiin on siirtynyt mielenkiintoinen kattaus pelaajia, jotka ovat olleet joukkueissaan merkittävässä roolissa:

#11 Juuso Mörsky, JYP A-jun 2009 & 2010, joukkueen tehokkain pelaaja
#20 Tomi Heikkilä, HIFK A-jun 2009, joukkueen 2. tehokkain pelaaja
#61 Joonas Saari Blues A-jun 2009, joukkueen 2. tehokkain pelaaja

#6 Jouni Aalto, Ilves A-jun. 2009, joukkueen tehokkain puolustaja
#33 Tommi Taimi, Ässät A-jun 2010, joukkueen tehokkain puolustaja
#67 Kristian Tuohilampi, HIFK A-jun 2010, joukkueen tehokkain puolustaja, kapteeni
Blesk
 
Viestit: 358
Liittynyt: 02 Maalis 2007, 14:17

Re: Young Guns - Nuoret Sankarit

ViestiKirjoittaja etäfani » 20 Syys 2010, 10:35

Aaro Peltonen
Aaro tuli meille A-nuoriin Okan pyynnnöstä ja tavoitteeksi asetettiin A-nuorten SM-liiga, Aaro oli erittäin tärkeä palanen ja torjui joukkueen SM-sarjaan. Huomioinarvoista nimenomaan se, että Aaro pelasi tärkeät ottelut hyvin ja oli aina hyvä kun se oli joukkueelle ratkaisevaa.
Seuraavana syksynä Tami antoi näyttäpaikan Vaasa-Cupissa ja Aaro vastasi huutoon aika hyvin. Växjö peli oli ensimmäinen ja Aaro valittiin kentän parhaaksi torjuessaan joukkueelle 5-2 voiton. Tämän jälkeen pelattiin Björklöven peli ja siinä Aaro nollasi vastustajan täysin, voitto 3-0. Seuraavana annettin vielä näytönpaikka uudessa pelissä ja vastassa jälleen Björklöven,
peli tasan 3-3 ja Aaro kentän tähdistössä.
Loppukausi kuiten meni nuorten maalissa ja siellä Aaro pelasi joukkueelle monta tärkeää pistettä ja olisi varmaan vienyt joukkueen jopa play-offseihin, mutta aika usein seisoi edustuksen luukulla ja muut pelasivat nuorissa.
Nyt uusi kausi ja Tao-tao pitsiturnauksessa laittoi Aaron Ässiä vastaan, no voitto 2-1 ja aarolle usea gamesaveri heti kauden eka pelissä. Siitä muutama harjoituspeli jotka Spora voitti kaikki. Sarja-avauksessa kuitenkin maaliiin aivan oikeutetusti nimetty ykkönen(Rossi), joka vaihdettiin pois eka erässä ja sen jälkeen Aaro maaliin, eka laukaus sisään ja loppupeli nollapelinä. Joukkueen kotiavauksessa torjui kaikki mitä oli torjuttavissa ja otti vielä kakun koristeeksi vl-kisassa kaikki vedot kiinni.
Ei siis ole vielä aloittaessa maalissa kokenut yhtään tappiota.
etäfani
 
Viestit: 47
Liittynyt: 06 Marras 2009, 10:02

Re: Young Guns - Nuoret Sankarit

ViestiKirjoittaja Blesk » 20 Syys 2010, 22:25

Kiitos "etäfani". Vaikka Piispanen teki kauden avausmaalin ja Tuohilampi ratkaisi JOKP-pelin rankkarilla, viikon 37 Young Gun on mielestäni #31 Aaro Peltonen. Etukäteen ei voinut laskea maalivahtiosastoa Sportin valttikortiksi, mutta avausviikon toiseksi korkein torjuntoprosesentti lohkesi hyvin pelanneelle Peltoselle.
Blesk
 
Viestit: 358
Liittynyt: 02 Maalis 2007, 14:17

Re: Young Guns - Nuoret Sankarit

ViestiKirjoittaja Blesk » 27 Syys 2010, 12:19

Kaksijakoinen viikko #38 takana. Harmillisesti loukkaantunut Lehtinen loistaa +/- -tilastossa +2 merkinnällään. Viikon Gun on kuitenkin Sapko-voiton alkutahdit soittanut Taimi, mainiolla kolmen pisteen ottelullaan.
Blesk
 
Viestit: 358
Liittynyt: 02 Maalis 2007, 14:17

Re: Young Guns - Nuoret Sankarit

ViestiKirjoittaja Blesk » 18 Loka 2010, 15:10

Viikon 42 käynnistyessä, pelejä on jo jonkin verran takana. Puolustajissa merkittävään rooliin ja isoihin peliminuutteihin ovat tarranneet Tuohilampi & Taimi. Näin siitä huolimatta, että kokeneempi osasto on hoitanut ruutunsa ja esim. Toni Mäkisen paluu Mestis-kartalle on ollut mainio.

Hyökkäysosastolla on konkarien esitys ollut erityisen vahvaa, ja nuorille ei ole vielä liiemmin sankarinviittaa tarjottu. Väläyksiä tarjoaa niin Piispanen, Saari, Kujanpää ja oikeastaaan kaikki muutkin, mutta Mestiksen eturiviin ei toistaiseksi ole kukaan ottanut selkeää askelta.

Maalivahtiosastolla nuori Peltonen on ollut vertaansa vaikka. Jälki on ollut niin vakuuttavaa, että vastustaja tarvitsee lähes 18 maalille suuntautuvaa laukausta yhteen maaliin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että aina Peltosen ollessa maalissa Sport taistelee voitosta (ja näinhän on tapahtunutkin). Kokeneemman Rossin takana punalamppu syttyy keskimäärin hieman alle seitsemän laukauksen jälkeen, joten siellä on parannusta odotettavissa.
Blesk
 
Viestit: 358
Liittynyt: 02 Maalis 2007, 14:17


Paluu Keskustelut - Diskussion

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 2 vierailijaa

cron