Jäähallin lisäharjoitusjää ja remontti

Jääkiekkokeskustelua laidasta laitaan. Pelaajat, ottelut, valmennus ym. kaikki tämän otsikon alle. Diskussion även på svenska - gärna även under egna rubriker.

Jäähallin lisäharjoitusjää ja remontti

ViestiKirjoittaja Tapio Osala » 17 Elo 2011, 15:11

Kuntayhtymä oli saanut jäähallin pääomistaja ( n. 80%) Vaasan virkamiesjohdolta viestin, jossa kiellettiin halli-investoinnin tekemistä omalla lAinarahoituksella. Varsinaisia päätöksiä ei ole tehnyt muu kuin Kuntayhtymä itse.

Minusta asia pitäisi harkita uudelleen.

Samantapainen kuntayhtymä on Keskussairaala ja sehän ottaa surutta itse lainoja ja lähettää laskut kuntiin.

Mitään periaatteellista estettä kuntayhtymän omalle rahoitukselle ei ole mutta toki pääomistajalla on keinot omistajaohjaukseen. Mutta se on hieman epäselvää kuka "pääomistajan" kannan muodostaa. Edellinen kaupunginjohtaja oli kuulemma asialle näyttänyt vihreät valoa ja sen mukaan oli Kuntayhtymä toiminut.

Asia tulee varmasti tavalla tai toisella vielä esille.

---

Koska jalkapallostadion/palloiluhalli tulee lähiaikoina myös päätökseen, ja vain "kaupungin omalla" rahalla, on selvää että kissanhännänvetoa tultaisiin näkemään urheiluinvestointien keskinäisissä skaboissa.
Olisi kaikkien etu, että KY itse lainaisi tarvittavan rahan jäähalliremppaan eikä se laina edes näin näkyisi Vaasan lainakannassa. Vuotuista avustusta Kuntayhtymälle toki pitäisi vähän lisätä (se on nyt n. 1,1M€ molempien hallien ja molempien kuntien osalta yhteensä vuodessa), jotta lainan korot ja lyhennykset saataisiin maksuun käyttömaksuja korottamatta.

Lisäjää toisi toki lisää vuokratuloja mutta ei niillä tällaisia investointeja rahoiteta.

Jalkapallostadion/palloiluhallia viivästyttää raviradan kaavan hidas eteneminen. On nimittäin tarkoitus rahoittaa em. hankkeita raviradan rakennusoikeuksista saatavilla miljoonilla.

Pääasia on että jalkapallo- salibandy- ja lätkäväki vetää yhtä köyttä näissä hankkeissa. Vastakkainasettelu olisi hyvin vahingollista. Eikä haittaisi vaikka saataisiin mukaan lentopallo-väkikin. Eikös nekin tule palloiluhallissa pelaamaan?
Tapio Osala
 
Viestit: 355
Liittynyt: 26 Heinä 2005, 18:16

Re: Jäähallin lisäharjoitusjää ja remontti

ViestiKirjoittaja Prudden » 17 Elo 2011, 16:15

Hyvä kirjoitus Osalalta, joka tietää 100%, mistä kirjoittaa.
Itse närkästyin suunnattomasti tästä Vaasan kaupungin päätöksestä.

Tässä olisi nyt hyvä sauma laittaa julkinen adressi halliremontin puolesta ja kerätä siihen nimiä otteluissa.

Kovin on nopeasti unohtuneet viimekevään lupaukset monelta päättäjältäkin. Hävetkää.
Prudden
 
Viestit: 1325
Liittynyt: 04 Huhti 2009, 22:32

Re: Jäähallin lisäharjoitusjää ja remontti

ViestiKirjoittaja SPORTTIKOTKA » 17 Elo 2011, 18:42

Päättäjien on helppo luvata extraa silloin kun kaupunki saa näkyvyyttä urheilumenestysten muodossa. Jos lupauksia ei pidetä niin kustaan taas Vaasan imagon puolesta. Kaikkein halvinta Vaasan markkinointia on menestyvät urheilujoukkueet. Luulisi, että tällöin kaupunki haluaisi huolehtia, että myös olosuhteet ovat kunnossa aivan valtakunnan huipputasoa. Urheilujoukkueista Vaasa tunnetaan ensimmäisenä kaupungin ulkopuolella!! Täältä yksi nimi lisää adressiin - äänet myös perheen neljältä hameelliselta.
Stadistakin päin tuulee vielä punavalkoinen puhuri....
SPORTTIKOTKA
 
Viestit: 1023
Liittynyt: 02 Elo 2005, 19:01
Paikkakunta: Helsinki

Re: Jäähallin lisäharjoitusjää ja remontti

ViestiKirjoittaja BussiKUSKI » 17 Elo 2011, 19:54

Päättäjät eivät uskalla / kykene näkemään uuden hallin mahdollistamaa näkyvyyttä.
Hyvällä markkinoinnilla toimivassa uudistetussa hallissa voitaisiin pitää myös esimerkiksi maajoukkueden pelejä / harjoitus otteluita lajeissa:
- lentopallo
- koripallon
- salibandy
Jne...

Nykyisen hallin ns käytävät eivät täytä edes alikulkutunnelilta vaadittavia määräyksiä saatikatoimivuutta.
Sportille kuuluu iso kiitos siitä, että pärjään täällä.
– Petteri Lindbohm
BussiKUSKI
 
Viestit: 989
Liittynyt: 01 Elo 2005, 15:03

Re: Jäähallin lisäharjoitusjää ja remontti

ViestiKirjoittaja Severi » 18 Elo 2011, 06:52

Prudden kirjoitti:Hyvä kirjoitus Osalalta, joka tietää 100%, mistä kirjoittaa.
Itse närkästyin suunnattomasti tästä Vaasan kaupungin päätöksestä.

Tässä olisi nyt hyvä sauma laittaa julkinen adressi halliremontin puolesta ja kerätä siihen nimiä otteluissa.

Kovin on nopeasti unohtuneet viimekevään lupaukset monelta päättäjältäkin. Hävetkää.


Tarkoitus ei ole mollata, eikä vesittää ideoita, mutta nämä adressien keruut on turhanpäiväisimpiä kannaottoja, mitä voi keksiä.
Adressi on kuitenkin vain paperi, minkä voi heittää roskiin saman tein kun joku "aktivisti" on sen perille toimittanut. Adresseilla ei halliremontteja saada aikaan. Toki myötätunnosta sellaiseen nimeni laitan minäkin, jos joku sellaista tarjoaa...
Jos ei Sportin kokoinen/tasoinen organisaatio pysty vaikuttamaan asiaan, niin ei siinä paljon adressit auta.
Eiköhän se halliremppa ole päättäjien pöydällä ajankohtainen vasta kun liigan portteja OIKEASTI kolkutellaan.
Severi
 
Viestit: 5
Liittynyt: 25 Maalis 2010, 17:13

Re: Jäähallin lisäharjoitusjää ja remontti

ViestiKirjoittaja Eagle44 » 18 Elo 2011, 13:08

Mitenkäs se olikaan kun perusteltiin jalkapallostadionin rakentamista? Olikohan se päättäjien osalta että ei kannata remontoida kun 10vuoden päästä pitäisi uudestaan korjailla?! No jäähallihan on yli kymmenen vuotta vanha ja putkisto jo kivikaudelta kilpahallin osalta.

Viime kädessä tärkein syy on että jäähallin käyttöaste on 100% ja käyttäjä määrät vain kasvaneet. Nyt nuoret jotka tarvii jääaikaa joutuu taistelemaan siitä Mustasaaren kiintiöistä sekä keskenään, kuka on etusijalla? Jo viime kaudella oli juniorikiekkoilijoiden toimesta huomattu että yhä nuoremmat ikäluokat joutuvat harjoittelemaan myöhemmin ja myöhemmin. En haluaisi millään viedä 10-12 vuotiasta harjoittelemaan klo 21 alkaen, silti kavereille palava halu treenata.

Ilman vastakkain asettulua esimerkkinä se että jalkapallolle harraste paikkoja runsaasti ympäri Vaasan. Talvilajina kiekko ja taitoluitelijat tarvitsevat lisää jäätä ja sen vuoksi niitä tulisi tarjota. Minun mielestä tarvittaisiin lisää jäitä (yksi hallikompleksiin sekä pari ulkojäätä muutettavaksi tekojääksi), jos kerran tässä vielä ilmatkin lämpenee. Viime kaudella kylmä talvi pelasti harrastelija luistelijat, mutta paukku pakkasilla vapaaluistelijoille ei ollut tarjolla hallissa aikoja.
Eagle # 44
Eagle44
 
Viestit: 53
Liittynyt: 12 Loka 2005, 11:26
Paikkakunta: VAASA

Re: Jäähallin lisäharjoitusjää ja remontti

ViestiKirjoittaja multakassi » 20 Elo 2011, 11:47

Alan olla entistä tyytyväisempi, että muutin pois Vaasasta. Samat naamat vuodesta toiseen on valtuustossa ja uudet naamat ei saa mitään sanoa. Valtuustoryhmät, joita nämä vanhaat jäärät vetää, sanelee kaiken. Taantumuksen kaupunki.

Seinäjoki on hyvä vastine. Ei sielläkään kaikkea suoraan läpi mene ja tyhmiä päätöksiä tekevät myös kuten esim jäähallin katsojakapasiteetti. Silti siellä on hyvät tilat korkeammallekkin tasolle sisälajeissa.

Ihan vain Sportin kannalta toivoisin, että Vaasassa nähtäisiin teatteria pitemmälle. Pistää urheilumahdollisuudet kuntoon niin se kutsuu myös nuoria perheitä Vaasaan. Futikseen on satsattu jo riittävästi. Kenttiä on ihan riittävästi ja ainoa mikä tarttee rempata on vanha pääkatsomo. No mulle ei silläkään ole suoraan väliä, koska en Suomen potkupalloa seuraa. Silti imagollisesti se olisi kehittyvän kaupungin merkki. Molemmat ovat nimittäin moottoritien varressa ja "mainoskylttejä" Vaasaan tuleville.
multakassi
 
Viestit: 459
Liittynyt: 28 Tammi 2008, 13:20

Re: Jäähallin lisäharjoitusjää ja remontti

ViestiKirjoittaja kieku » 21 Elo 2011, 07:43

Jäähalli vois lainata rahat Hokulta ja Kasi Anssilta,niin teki ravi ihmisetkin ja saavat hevosurheilukeskuksen
kieku
 
Viestit: 558
Liittynyt: 13 Tammi 2006, 16:40
Paikkakunta: vaasa

Re: Jäähallin lisäharjoitusjää ja remontti

ViestiKirjoittaja Latukone » 14 Syys 2011, 21:47

Kyllä oli jää niin huonossa hapessa. Lisäksi vielä laidatkin aivan
uusimisen tarpeessa. Häpeällinen sohjolaatikko.
Latukone
 
Viestit: 273
Liittynyt: 02 Elo 2005, 00:17

Re: Jäähallin lisäharjoitusjää ja remontti

ViestiKirjoittaja zima » 14 Syys 2011, 21:56

Ei toimi toi halli edes 2300 katsojan paikalla ollessa. Kioski toiminta oli suorstaan ala arvoista, kaikki kioskit ei ollut auki, miksei?
zima
 
Viestit: 135
Liittynyt: 29 Loka 2010, 16:13

Re: Jäähallin lisäharjoitusjää ja remontti

ViestiKirjoittaja Niksi » 14 Syys 2011, 23:50

Joku paikallinen firma voisi kyllä sponsata kokonaan uuden hallin, niin päästäisiin paljon helpommalla.
Niksi
 
Viestit: 572
Liittynyt: 29 Loka 2007, 00:59
Paikkakunta: The Wasa City

Re: Jäähallin lisäharjoitusjää ja remontti

ViestiKirjoittaja Prudden » 03 Marras 2011, 09:16

Mustasaari veti taas maton jalkojenalta, eikä ole lähdössä Kuparisaaren remonttiin, ainakaan ennen 2016-17 ja silloinkin vain 100.000eurolla, jolla ei oikeastaan tee yhtään mitään.

Tosin, Vaasa tekee tänäkin vuonna yli 2 miljoonaa ylijäämää, eli voittoa, kun budjetti oli 3,3,milj. alijäämäinen. Tuon summan voisi vaikka laittaa Kuparisaaren ehostamiseen. :)

Sport on todistanut kiistatta jo monen, monen vuoden ajan, että se on veronmaksajien ykkösjuttu tässä kylässä, joten mielellään sen mukaan tukeakin, vaikka jäähallin remontti nyt ei suoranaisesti Sportia tuekaan, vaan kuntayhtymää. Antaa silti Sportille edellytykset kasvattaa liiketoimintaa, kunhan sitä ei terrorisoida toisella kädellä, eli kohtuuttomalla vuokrannostolla.

Mustasaaren ja Vaasan väliin voisi rakentaa tietullin, niin saataisiin vapaamatkustajilta edes vähän takaisin kuppaamisesta.
Prudden
 
Viestit: 1325
Liittynyt: 04 Huhti 2009, 22:32

Re: Jäähallin lisäharjoitusjää ja remontti

ViestiKirjoittaja nollamaali » 03 Marras 2011, 14:02

Mustasaari on suuri taakka Vaasalle ja vaasalaisille. Kyllä halli tulee siitä huolimatta kunnostaa. Kun ei tehty kunnolla viimeksi, niin nyt on sitten koko ajan riesana. Kun kerran teet - tee kunnolla! - kuuluu vanha viisaus, joka on paikkansa pitävä. vanhan korjaaminen on aina kalliimpaa ja työläämpää ja lopputulos ei ole hyvä. Kun kerran sitä Ikeata ei tänne varmaan tule, niin siellä olisi tilaa kunnon Areenalle - lähellä lentokenttää. Voisi järjestää muhkeita konsertteja ym. helposti. Ja saada ne Hectorit sun muut kiertueet Vaasaankin (Seinäjoellahan ne aina käyvät). Täällä käy vain riikinruotsalaisia Ritzissä ja Åminnessa.
nollamaali
 
Viestit: 83
Liittynyt: 26 Tammi 2010, 20:38


Paluu Keskustelut - Diskussion

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa