Suomen paras faniporukka - mutta kuinka kauan?

Jääkiekkokeskustelua laidasta laitaan. Pelaajat, ottelut, valmennus ym. kaikki tämän otsikon alle. Diskussion även på svenska - gärna även under egna rubriker.

Suomen paras faniporukka - mutta kuinka kauan?

ViestiKirjoittaja Isoo-Antti » 24 Maalis 2012, 18:18

Tätä nyt kirjoittaessani tiedän saavani varmaan satojen, ellei jopa tuhansien Sport-fanien vihat niskaani. Mutta otan sen riskin.

Ensinnäkin, OLEN YLPEÄ Sportin kannattaja. Toiseksi, olen YLPEÄ Sportin mahtavasta fanikulttuurista ja siitä metelistä ja asenteesta, mitä esim. eilen sain kokea ja tuntea Hakametsässä. Sitä on niin vaikea kuvailla, se täytyy kokea. Ja olen YLPEÄ todetakseni, että saan olla todistamassa ensi torstaina taas Sportin otteita Tampereella. Mahtava joukkue, mahtava omien tuki ja kannustus, siitähän Sportin kannattajat, etenkin Red Army, tunnetaan. En ole RA:n jäsen, olen vain rivikannattaja. Ja YLPEÄ sellainen.

Mutta.....

Minua hävettää ihan julmetusti. Ja tästä EN ole YLPEÄ!

Perjantain saldo Hakametsäsätä:

Älytön määrä Sportin kannattajia YMPÄRI PÄISSÄÄN.
Onko pakko vetää lärvit ennen hallille tuloa? Eikö AIKUINEN IHMINEN osaa kannustaa omiaan SIVISTYNEESTI? Huutaa saa, ääntä täytyykin pitää ja laulun täytyy kuulua hallin ulkopuolelle saakka, mutta sen voi tehdä myös SELVINPÄIN! Seisoskellessani C-päädyssä näin valitettavan monella niin lasittuneet silmät, että ihan pahaa teki. JÄTTÄKÄÄ NE VIINAT AUTOIHIN JA KORKATKAA VASTA PELIN JÄLKEEN! Kohta RA ->Red Army tunnetaan enää nimellä RA->Ridiculous Alcoholics!

Antaa erittäin fiksun kuvan koko MEIDÄN käyttäytymisestä jarjestävää tahoa kohtaan mm. hutaisemalla isolla RA-lipulla suoraan järjestysmiestä silmään. Kyllä, minä näin koko tapahtuman, joten turha väittää vastaan. Edelleen aivan typerää toimintaa. Jos oman joukkueen peli ei suju ja alkaa kyrsimään, mene ulos tuulettumaan. Älä pura kiukkuasi sivullisiin.

Kiinnostaako ihmisen biologia niin paljon, että pitää aikuisen MIEHEN avata NAISTEN WC:n ovi ja jäädä tuijottamaan pitkäksi aikaa, jos vaikka näskis vilaukselta.... TOIVOTTAVASTI (SINÄ LUET TÄMÄN JA) TUNNISTAT ITSESI! Tuntuu erittäin pahalta sanoa tätä "oman perheen jäsenestä", mutta minkäs teet. Jotain järkeä nyt tähän touhuun.

Vaasassa saatte mun puolesta teutaroida niinkuin haluatte, oma koti kullan kallis. Mutta osoitetaan jatkossa vieraanvaraisuutta muualla ja näytetään KOKO SUOMELLE, että kyllä Vaasalaisetkin osaa kannustaa ASIALLISESTI!!!

Kiitos ja anteeksi!
Isoo-Antti
 
Viestit: 59
Liittynyt: 27 Helmi 2008, 16:49
Paikkakunta: Tuusula

Re: Suomen paras faniporukka - mutta kuinka kauan?

ViestiKirjoittaja Kimmo Nyman » 24 Maalis 2012, 18:36

Poliisin raportti videossa ajassa 11.06 =>
Ilmoitti että kaikki mennyt rauhallisesti.

http://www.youtube.com/watch?v=fnFEWXrYWlw&sns=fb
Viimeksi muokannut Kimmo Nyman päivämäärä 28 Maalis 2012, 09:29, muokattu yhteensä 1 kerran
Kimmo Nyman
 
Viestit: 36
Liittynyt: 15 Helmi 2010, 20:40
Paikkakunta: Vaasa

Re: Suomen paras faniporukka - mutta kuinka kauan?

ViestiKirjoittaja Isoo-Antti » 25 Maalis 2012, 00:25

Voi olla toki niin, että kun ei ole juurikaan kokemusta tällaisista "isoista" Sportin peleistä, niin oma perspektiivi kaikkea tapahtunutta kohtaan on aivan erilainen kuin teillä, jotka kunniakkaasti kuljette joukkueen mukana pelistä toiseen. Miellän ennemminkin omaa näkökantaa enemmän "ulkopuolisen" silmin, eli mitä muut asioista mahtavat ajatella. Jos te näette asian niin, että tämä oli Sportin kannattijen (tarkoitan lähinnä C-päätyä) osalta siisti ja hyväkäytöksinen peli, niin sitten minulla ei yksinkertaisesti ole vielä kunnollista käsitystä koko touhusta. Mutta kuten yllä todettiin, jos penkkejä ei rikottu jne., sekö tekee Sportin fanien käytöksestä asiallista ja hyväksyttävää (lue aikaisemmat argumentit). Ja mitä tulee mainitsemiini lippu- ja wc-tapaukseen, ei ne kyllä ihan vahingoiltakaan vaikuttaneet.

Pointtini on kuitenkin se, että mitä enemmän on porukkaa päissään ja mitä enemmän kukin on alkoa ottanut, on sanomattakin selvää, että ylilyöntejä tapahtuu niin paljon herkemmin. Joten, jos on pakko ottaa kännit ennen peliin saapumista tai jopa pelin aikana, niin yritetään sitten edes käyttäytyä kuin ei oltais otettu. Annetaan ittestämme maailmalle mahdollisimman fiksu kuva. Saamme olla fanaattisia, mutta tehdään se hyvällä maulla.

Valitettavintahan tässä kaikessa on kuitenkin se, että muutamien ihmisten toilailut kaadetaan nopeasti koko faniryhmän niskaan ja SE on syvältä. Pidetään liput korkealla, mutta mölyt mahassa.
Isoo-Antti
 
Viestit: 59
Liittynyt: 27 Helmi 2008, 16:49
Paikkakunta: Tuusula

Re: Suomen paras faniporukka - mutta kuinka kauan?

ViestiKirjoittaja Kopparöbo » 25 Maalis 2012, 00:32

Komppaan Isoo-Anttia.

Eihän siitä pelistä mitään tajuakaan siinä kunnossa missä osa oli. Ottakaa paluumatkalla sitten mutta osan käytöstä/humalatilaa piti kyllä hävetä vaasalaisena Hakametsässä
.
95% suoritus antaa 50%:en tuloksen, sanoi Tami.

Näin nyt ne 5% vetävät mainetta alaspäin. Joillekin tuo reissu vain tuntuu olevan hyvä syy vetää lärvit. Kotonahan käyttäydytäänkin yleensä 100% asiallisesti.
Kopparöbo
 
Viestit: 195
Liittynyt: 27 Elo 2009, 12:10

Re: Suomen paras faniporukka - mutta kuinka kauan?

ViestiKirjoittaja -06- » 25 Maalis 2012, 03:12

Isoo-Antti kirjoitti:Kiinnostaako ihmisen biologia niin paljon, että pitää aikuisen MIEHEN avata NAISTEN WC:n ovi ja jäädä tuijottamaan pitkäksi aikaa, jos vaikka näskis vilaukselta.... TOIVOTTAVASTI (SINÄ LUET TÄMÄN JA) TUNNISTAT ITSESI! Tuntuu erittäin pahalta sanoa tätä "oman perheen jäsenestä", mutta minkäs teet. Jotain järkeä nyt tähän touhuun!


Tuohon voin vastata koska olin samassa vessajonossa vaikka olinkin asiasta paljon sinua paremmin perilla asiasta.

Eli: Oli siis paljon miehiä juovuksissa. Juomisesta seuraa vessahätä. Itse en ollut tippakaan juonut vaikka tässä vessajonossa miltein kaikki oli ympäripäissään. Jonossa oli noin 50 miestä. Jono ei liikkunut. Oli miesten vessa, invavessa ja naisten vessa. Kun porukalla tuli liian kova vessahätä, he rupesivat käymään invavessassa. kun nämä humalaiset miehet huomasivat että jonossa oli viimesen vartin aikana vain ollut miehiä, he hoksasivat että naisten vessa oli ihan tyhjä. Näin ollen nämä humalassa olevat miehet käyttivät kaikkia vessoja. Huom! Heidän puolustukseksi siellä ei kyllä vammaisia tai naisia ollut. Kun ihmiset sinne naisten vessaan kurkki, ne katsoivat vaan onko siellä vaapaita paikkoja. Et vissiin tiennyt mutta naistenvessoissa ei ole pissoaareja joten en tajua mistä vilauksista puhut?? Ihan vuodesta viis on naisten vessoissa ollut ihan omat kopit jokaiselle pöntölle. Tehtiinkö taas asiasta jotain mitä se ei ollut???

Eli känniset miehet kovassa pissahädässä käyttivät ei heille tarkoitettuja vessoja kun niitä ei muut käyttänyt. Asiaa en lähde puolustelemaan mutta tuo että joku ei tiedä että naistenvessoissa on omat lukolliset kopit ja siitä yritetään luoda mahdollisimman negatiivinen kuva kyllä viittä luonnevammaan. Kaikesta on nähtävä se kaikkein negatiivisin.
-Punavalkoiset,Vaasan ylpeydet, ollaan hokkisportti Vaasasta-
-06-
 
Viestit: 449
Liittynyt: 25 Maalis 2012, 02:51

Re: Suomen paras faniporukka - mutta kuinka kauan?

ViestiKirjoittaja Isoo-Antti » 25 Maalis 2012, 08:47

-06- kirjoitti:... kun nämä humalaiset miehet huomasivat että jonossa oli viimesen vartin aikana vain ollut miehiä, he hoksasivat että naisten vessa oli ihan tyhjä. Näin ollen nämä humalassa olevat miehet käyttivät kaikkia vessoja. Huom! Heidän puolustukseksi siellä ei kyllä vammaisia tai naisia ollut. Kun ihmiset sinne naisten vessaan kurkki, ne katsoivat vaan onko siellä vaapaita paikkoja. Et vissiin tiennyt mutta naistenvessoissa ei ole pissoaareja joten en tajua mistä vilauksista puhut??

Eli känniset miehet kovassa pissahädässä käyttivät ei heille tarkoitettuja vessoja kun niitä ei muut käyttänyt. Asiaa en lähde puolustelemaan mutta tuo että joku ei tiedä että naistenvessoissa on omat lukolliset kopit ja siitä yritetään luoda mahdollisimman negatiivinen kuva kyllä viittä luonnevammaan. Kaikesta on nähtävä se kaikkein negatiivisin.


Onhan tuokin tietenkin näkökulma. Mutta kyse kun kuitenkin on naisten vessasta, jonne miehillä ei ole mitään asiaa. Ja vammaisia en edes tähän keskusteluun vetänyt. Ja samaisessa jonossa ensimmäisellä erätauolla seisoskellessani kyllähän siellä naisten vessassa niitä naisia kävi tämän tästä.
Isoo-Antti
 
Viestit: 59
Liittynyt: 27 Helmi 2008, 16:49
Paikkakunta: Tuusula

Re: Suomen paras faniporukka - mutta kuinka kauan?

ViestiKirjoittaja natte » 25 Maalis 2012, 11:05

Paikalla olleena, naisten vessan ovella kävi miehiä kyselemässä onko mahdollista käyttää naisten wc:tä koska miesten puolella jono oli huikea. Hyvässä hengessä pyysimme heitä vain jonottamaan omalle puolelleen. Naisten wc:een tuskin kukaan tulee kurkkimaan tirkistely tarkoituksessa . Älytöntä tälläisten pikku asioiden kaivaminen!!!! Meitä oli 3000, ottelutulos selvä tappio, perjantai ilta ja alkoholia nautittu enemmän tai vähemmän..silti kohtaaminen sujunut TODELLA HIENOSTI puolin ja toisin. Ja ne viikkorahat lenteli jäälle myös hallin toisella puolella...jätetään ne taskuun seuraavalla kerralla. Kiitos Tampere ja tervetuloa Vaasaan! Sarja jatkuu...
natte
 
Viestit: 5
Liittynyt: 01 Huhti 2009, 13:49

Re: Suomen paras faniporukka - mutta kuinka kauan?

ViestiKirjoittaja Isoo-Antti » 25 Maalis 2012, 14:35

natte kirjoitti: Hyvässä hengessä pyysimme heitä vain jonottamaan omalle puolelleen.

Nainen on puhunut, joten tämä riittää minulle tältä osin. Kiitos valaisusta :)
Isoo-Antti
 
Viestit: 59
Liittynyt: 27 Helmi 2008, 16:49
Paikkakunta: Tuusula

Re: Suomen paras faniporukka - mutta kuinka kauan?

ViestiKirjoittaja mervisti » 25 Maalis 2012, 21:24

Täytyy myöntää, että tunnelma Tampereella oli kuin Provinssirockissa lauantai-iltana, kun pääesiintyjä aloittaa keikkansa 1,5 tuntia myöhässä. Alkoholia oli otettua, sehän oli odotettavissa, kun porukkaa lähtee perjantaina jo päivällä reissaamaan Tampereelle. Kyllä Vaasa-Tampere välin bussipysäkit ja levähdyspaikat olivat täynnä porukkaa "tyhjennyksellä".

Mutta, naisena en paheksu sitä, jos asiallisesti käyttäytyvät miehet käyvät naistenvessassa, jos jonot ovat pitkät ja hätä suuri. Koska naistenvessassa on kopit (ei siis ole mielestäni tirkistelyä!) ja jäähalleissa pitäisi mielestäni olla enemmän miestenvessaja, kuin naisten, koska 70% kävijöistä on miehiä. Ehkä Vaasaan uudessa jäähallissa voisi olla lisää miestenvessoja?
mervisti
 
Viestit: 46
Liittynyt: 09 Maalis 2011, 18:56

Re: Suomen paras faniporukka - mutta kuinka kauan?

ViestiKirjoittaja butterflai » 25 Maalis 2012, 21:42

butterflai
 
Viestit: 2
Liittynyt: 23 Maalis 2012, 22:47

Re: Suomen paras faniporukka - mutta kuinka kauan?

ViestiKirjoittaja -06- » 26 Maalis 2012, 02:09

Näitä narisioita ilmenee aina kun ihmisiä änkee paikkoihin missä ei olla aikaisemmin oltu. Sama marina kuului kun MM-kisojen jälkeen kun kultajoukkue joi pokaalista ja nautti muutenkin alkoholia. "Mutta tämähän on kauheeta!" Ikävä kyllä nämä glooryhunterit ja yön yli faneiksi muuttuneet ei muistanut että meininki oli sama vuonna -95. Sama tapahtui myös vuona -96,-97,-98 ihan vuoteen 2011 asti. Suomessa tätä touhua ei vaan nähty 16 vuoteen. Se EI tarkoita etteikö tämä olisi ollut jokavuotinen perinne siitä asti kun MM-kisat aloitettiin. Jääkiekkoperinne siis ei ole miksikään muuttunut vaan narisijat ovat vaan lisäntyneet.

Mielestäni voitte narisijat ihan rauhassa löytää itsellenne 3000 päisen fanijoukon missä kukaan ei ole jounut tippakaan alkoholia, yhtäkään kirosanaa ei ole lipsunut, yhtäkään etusormea ei ole näytetty ja minkä joukkue ei ikinä ole osallistunut tappeluun. Onnea matkaan! Jokerit vs. HIFK ottelussa meni esim. homma paljon enemmän lapasesta.

En lähde millään lailla suosimaan yllämainittuja mutta tämä on jääkiekkoa ja tälläistä se on aina ollut. Jos ei maistu niin joku on ehkä valinnut väärän lajin mitä seurata!? Jatkuva marina ei tule mitään muuttamaan ja mielestäni se että jotkut haluavat lisätä sen jääkiekkoon on yhtä huono asia kun se että käntälle heitetään tavaraa ja ollaan humalassa jne.

Jos lisätään sitä positiivista eikä negatiivista jääkiekkoon kiitos!
-Punavalkoiset,Vaasan ylpeydet, ollaan hokkisportti Vaasasta-
-06-
 
Viestit: 449
Liittynyt: 25 Maalis 2012, 02:51

Re: Suomen paras faniporukka - mutta kuinka kauan?

ViestiKirjoittaja Isoo-Antti » 26 Maalis 2012, 09:19

-06- kirjoitti: Jos lisätään sitä positiivista eikä negatiivista jääkiekkoon kiitos!

Tästä olen itsekin täysin samaa mieltä.
Nyt muutama vuorokausi pelin jälkeen ovat omatkin tunteet, mutta myös ajatukset rauhoittuneet ja varsinkin lähes koko viime yö meni enemmän ja vähemmmän pohdiskellessa omia sanomisia.

Jälkiviisaana voin sanoa, että tuli kyllä suollettua liian kärkästä tekstiä ja siitä nöyrimmät pahoitteluni. Katsontakantani perjantaisia tapahtumia kohtaan taisi loppujen lopuksi mennä puhtaasti kokemattomuuden piikkiin. Olen seurannut Sportin edesottamuksia jo vuosikausia, mutta itse peleissä en ole välimatkojen ja muiden syiden vuoksi päässyt juurikaan käymään. Näin ollen se tärkein osa fanikulttuuria, ottelutapahtumat, ovat jättäneet sivistykseeni melkoisen aukon.

Tiedän, että olen kirjoittamillani teksteilläni tässä topicissa varmastikin aiheuttanut monille suurta mielipahaa, joka ei lähtökohtaisesti ollut tarkoitukseni. Tehtyä ei saa enää tekemättömäksi, mutta hattu kourassa kuitenkin pyydän tässä ja nyt ANTEEKSI kaikilta teiltä, joita olen joko suoraan tai epäsuorasti silvaissut puheillani. Minulla on paha tapa antaa tekstin tulla ulos liian nopeasti sitä enempää suodattamatta. Joku sanoikin minulla olevan luonnevika, joten taitaa olla ihan osuva kuvaus. Vastedes olen huolellisempi ulosannissani.

Tiedän, että jokainen tekee omat päätöksensä sen suhteen, millaisessa kunnossa peleihin saapuu. Se on yksityisasia, joka ei minulle kuulu. Tuota asiaa en valitettavasti ajatellut aloittaessani tätä viestiketjua, mutta nyt lupaan olla jatkossa tuomitsematta enää ketään tällä palstalla. Kuten -06- sen sanoi, positiivisuuden kautta eteenpäin. Vaihdan lasini mustavalkoisista punavalkoisiin ja nautin jatkossa siitä upeasta ja ainutlaatuisesta tunnelmasta, jota VAIN Vaasalaiset osaavat ylläpitää.

Vielä kerran, anteeksi.
Isoo-Antti
 
Viestit: 59
Liittynyt: 27 Helmi 2008, 16:49
Paikkakunta: Tuusula

Re: Suomen paras faniporukka - mutta kuinka kauan?

ViestiKirjoittaja leuka » 26 Maalis 2012, 11:14

Nää mitkä narisevat (esim. Ilvesläiset) ovat kateellisia!!!!! Muistakaapa tässä vuosia sitten, kun Kärpät tekivät uutta nousua - siellä oli myöskin TOSI fanaattinen yleisö, niin sen olla pitääkin ja sitä ne ovat Vaasan SPORTINKIN fanit ja niinkuin tässä hiljattain oli eräs TV-ohjelma, jossa sanonta kuului: HAITTAAKS SE !!!!???? Siis muistakaa (ihmiset/seurat) - muut ovat vain kateellisia !!!!!!! Kaikilla muillakin on sama mahdollisuus lähteä kannustamaan, niinkuin SPORTILLE tehdään nyt !!!!!!
leuka
 
Viestit: 583
Liittynyt: 08 Joulu 2005, 18:45

Re: Suomen paras faniporukka - mutta kuinka kauan?

ViestiKirjoittaja BussiKUSKI » 29 Maalis 2012, 00:21

Ei o tampereella "Lämäriä" katseltu siinä on asenteellinen saapuminen vieraspeliin.
- mutta sehän on paheksuttavaa, kun ei itse siihen kykene :-) "en kulje bussilla"
Sportille kuuluu iso kiitos siitä, että pärjään täällä.
– Petteri Lindbohm
BussiKUSKI
 
Viestit: 988
Liittynyt: 01 Elo 2005, 15:03

Re: Suomen paras faniporukka - mutta kuinka kauan?

ViestiKirjoittaja v70 » 29 Maalis 2012, 10:56

Läheltä seuranneena: Kyllä siellä Ilveksen päädyssä yhtälailla ne keskisormet oli käytössä.
Sport näkyy ja kuuluu ehkä se mielenkiinto on suurempaa medialla vaasaa kohtaan.Miksi muuten kuvia Ilveksen päädystä ei medioissa pahemmin näy ?
v70
 
Viestit: 338
Liittynyt: 18 Loka 2008, 00:05

Re: Suomen paras faniporukka - mutta kuinka kauan?

ViestiKirjoittaja zima » 29 Maalis 2012, 13:21

Kyllä parhaasta päästä ollaan. Ilveksen fanaattiset fanit istuivat seisomakatsomossa kun joukkueet luisteli jäälle.
zima
 
Viestit: 135
Liittynyt: 29 Loka 2010, 16:13

Re: Suomen paras faniporukka - mutta kuinka kauan?

ViestiKirjoittaja prefixcaz » 29 Maalis 2012, 21:39

Katujyrälle ja -06-:lle onnittelut varoituksista kielenkäytön ja
asiattomien provosointien suhteen.

Seuraavista hölmöilyistä napsahtaakin sitten pelikieltoa.
Luetaan ja moderoidaan ne omat viestit itse ennen julkaisua.
Hyvistä häviäjistä ei tule koskaan voittajia.
prefixcaz
 
Viestit: 259
Liittynyt: 07 Elo 2005, 12:09
Paikkakunta: Potskilla Prysselin viäres Pelkias

Re: Suomen paras faniporukka - mutta kuinka kauan?

ViestiKirjoittaja v70 » 29 Maalis 2012, 23:24

prefixcaz kirjoitti:Katujyrälle ja -06-:lle onnittelut varoituksista kielenkäytön ja
asiattomien provosointien suhteen.

Seuraavista hölmöilyistä napsahtaakin sitten pelikieltoa.
Luetaan ja moderoidaan ne omat viestit itse ennen julkaisua.


Johan pojat kerkes melkein kymmenen viestiä täällä heitellä.

ONNITTELUT !!!
v70
 
Viestit: 338
Liittynyt: 18 Loka 2008, 00:05

Re: Suomen paras faniporukka - mutta kuinka kauan?

ViestiKirjoittaja prefixcaz » 29 Maalis 2012, 23:41

v70 kirjoitti:Johan pojat kerkes melkein kymmenen viestiä täällä heitellä.

ONNITTELUT !!!


Kyllä modetkin ymmärtää, että tunteet on pinnassa eli pientä
löysää annetaan. Moden tehtävä on kuitenkin vähän sama kuin
domarilla pelissä - ei saa liikaa sekaantua, vaan pitää antaa
pelaajien pelata ja yrittää huolehtia siitä, että sääntöjä
noudatetaan.

Keskustelu, kiihkeäkin sellainen, on ok.
Sehän vain kertoo lajin ja oman joukkueen tärkeydestä.
Mutta pysytään silti asialinjalla.
Hyvistä häviäjistä ei tule koskaan voittajia.
prefixcaz
 
Viestit: 259
Liittynyt: 07 Elo 2005, 12:09
Paikkakunta: Potskilla Prysselin viäres Pelkias

Re: Suomen paras faniporukka - mutta kuinka kauan?

ViestiKirjoittaja Aja » 04 Loka 2012, 17:54

Oli kyllä erittäin hiljaista hallilla eilen.. Onko Ultras lopettanut toimintansa, kun ei siellä ketään näytä olevan?
Aja
 
Viestit: 18
Liittynyt: 08 Huhti 2008, 18:42

Re: Suomen paras faniporukka - mutta kuinka kauan?

ViestiKirjoittaja zima » 05 Loka 2012, 18:13

Keskiviikkona tosiaan oli pettymys toi katsojamäärä. Aja kyllä sielä yhä mekkalaa pidetään, Jukureita vastaan meno oli erittäin hyvä ja laulu raikas läpi ottelun!
Toivottavasti huomenna on se 2500 katsojaa, kouvolasta ilmeisesti tulossa myös pieni määrä kannattajia, joka varmasti antaa pientä boostia. :)
zima
 
Viestit: 135
Liittynyt: 29 Loka 2010, 16:13


Paluu Keskustelut - Diskussion

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa