Sportin SM-liigaprojekti

Jääkiekkokeskustelua laidasta laitaan. Pelaajat, ottelut, valmennus ym. kaikki tämän otsikon alle. Diskussion även på svenska - gärna även under egna rubriker.

Sportin SM-liigaprojekti

ViestiKirjoittaja Kopparöbo » 18 Huhti 2012, 23:43

SM-liigan ovet avautuvat kuin Sesamin portit kun olosuhteet ja talous ovat kunnossa. Oikealla tiellä ollaan mutta vaikea olisi vielä tässä kunnossa sinne lähteä.

Olosuhteet ovat parantumassa Kuparisaaressa sille tasolle, että se ei ole este SM-Liigassa pelaamiselle. Uskoisin että tarvittaessa voitaisiin aikataulua kiristääkin.

Pääongelma on talous. Vaikka kuluneella kaudella näytettäisiin useampikin sata tonnia plussaa niin silloin vasta lähestytään velantonta tilannetta. Se ei riitä.

Taseen on oltava parempi. Lisäksi on oltava takataskussa SM-liigaoptiolla olevia yhteistyösopimuksia lihava tukku.

Jos nämä ehdot täyttyisivät niin punainen matto levitettäisiin Sportille liigaan:

- liigaosakkeen lunastajan kirjallinen sitoumus (lunastaja ostaisi /rahoittaisi osakkeen ja ottaisi sen omistuksen riskit). Lunastaja olisi siis Sportin ulkopuolinen taho.
- yhteistyösopimuksia kolmelle kaudelle 2M€/kausi yli kiinteiden kulujen (ml. valmennus)

Toki tuohon summaan voisi sisällyttää liigan kautta tulevat TV-tulot. Joukkueen kustannuksiin jäisi sitten 2M€ + lippu/kausikorttitulot.

Kun tuollaiset paperit esittäisi SM-Liiga Oy:n hallitukselle niin asia olisi selvä.

Miten tuollaiseen voisi sitten päästä? Utopiaa?

Jos löytyisi hyvin uskottava ja varakas (joka itse heittäisi vaikka 500k€ pohjalle) puuhamies ottamaan yhteydet maakunnan rahamiehiin (esim. J. Lillbacka, Keskinen, se Sjoen sijoittaja, mikä se nimi nyt oli..) Ja onhan sitä Vaasassakin nykyisten hallituksen jäsenten lisäksi (Hartman, Höglund ym) .

Ja mikä on todellinen suhtautuminen Vaasan menestyneellä teollisuudella? Paljonko satsaisivat uskottavaan projektiin? Edes 500 kausikorttia/firma useaksi vuodeksi työntekijöille?
Kopparöbo
 
Viestit: 195
Liittynyt: 27 Elo 2009, 12:10

Re: Sportin SM-liigaprojekti

ViestiKirjoittaja SPORTTIKOTKA » 19 Huhti 2012, 00:23

Toki ylösnousemus on parasta suorittaa taloudellisesti vakaana. Urheilubisneksessä vaan kovin harvoin ja harvojen seurojen osalta päästään nauttimaan velattomuudesta ja vahvoista taseista. Ei tämän päivän liigajoukkueistakaan kovinkaan moni tuota positiivista tulosta. Rahalla liigaan vaiko urheilullisesti? Siinä kysymys joka varmasti jakaa ihmisiä. Itse tottakai kannatan urheilullisesti nousua sitten aikanaan(toivottavasti vielä elämäni aikana) mutta jos eteen tulee tilanne että liiga menettää joukkueita toiselle liigalle ja Sport kutsutaan messiin niin en olisi torppaamassa tätäkään mahdollisuutta. Joka tapauksessa jokainen vuosi on urheilullisesti yritettävä ylös ja se on sanottava ääneen. Unelmat ja mahdollisuus myy. Nyt on markkinahemmoja palkattu muistaakseni kolmin kappalein, nyt tarttee oikeesti tulla sitten myös tulosta, näkyvyyttä, fyrkkaa. hienoja ja ennakkoluulottomia sopimuksia. Sport pitää saada myytyä myös landelle ja maalaispitäjien rahamiehille. Ja onhan se kumma jos näin kansainvälisestä Vaasasta ei löydy fyrkkaa Sportin taakse että tarvii huudella kaiken maailman ravimiesten perään jotka lupailevat lehtien palstoilla paskaa. Oon aina ollu sitä mieltä että Pohojalaaseen voi luottaa. Kuinkahan käy jos tältäkin ravimieheltä käytäisiin kysymässä oikeata sponssausta kun kuulemma aiemmin ei kukaan oo kysynyt!?
Stadistakin päin tuulee vielä punavalkoinen puhuri....
SPORTTIKOTKA
 
Viestit: 1023
Liittynyt: 02 Elo 2005, 19:01
Paikkakunta: Helsinki

Re: Sportin SM-liigaprojekti

ViestiKirjoittaja EH » 19 Huhti 2012, 08:13

Uskon että jos Sport pystyy vielä kauden pari voittamaan mestiksen, nousee se liigaan ihan itsestään. Olen aika vakuuttunut, että liigaa laajennetaan Sportin verran, jos ollaan jatkossakin suvereeneja tässä sarjassa eli voitetaan pleijarit. Osalle kabinettipäätös ei kelpaa, mulle on aivan sama miten nousu tapahtuu, koska taustalla aina joka tapauksessa on onnistumiset kaukalossa ja toimistolla.
Urheilullisesti avoimien sarjojen puolesta!
EH
 
Viestit: 1218
Liittynyt: 09 Elo 2005, 13:33

Re: Sportin SM-liigaprojekti

ViestiKirjoittaja Fedorov » 19 Huhti 2012, 12:46

EH kirjoitti:Uskon että jos Sport pystyy vielä kauden pari voittamaan mestiksen, nousee se liigaan ihan itsestään. Olen aika vakuuttunut, että liigaa laajennetaan Sportin verran, jos ollaan jatkossakin suvereeneja tässä sarjassa eli voitetaan pleijarit. Osalle kabinettipäätös ei kelpaa, mulle on aivan sama miten nousu tapahtuu, koska taustalla aina joka tapauksessa on onnistumiset kaukalossa ja toimistolla.

Ällöttää tälläiset kommentit, joko pelaamalla tai ei ollenkaan. Toivottavasti ei koskaan saada paikkaa kabinetissa.
10.03.2018
Fedorov
 
Viestit: 455
Liittynyt: 02 Huhti 2009, 21:01
Paikkakunta: Mustasaari

Re: Sportin SM-liigaprojekti

ViestiKirjoittaja Kalevi » 20 Huhti 2012, 12:27

Minäkin pidän todennäköisimpänä vaihtoehtona Sportin liiganousulle kabinettipäätöstä. SM-liiga on ammattilaissarja jossa raha ratkaisee. Jos TV-yhtiö haluaa laajentaa markkinointialuettaan, nousee liigan laajentaminen väistämättä esille. Mutta onko se juuri Sport jonka painoarvo on suurempi kuin Kymenlaakson (KooKoo) tai Pohjois-Karjalan (Jokipojat). Etelä-Savo (Jukurit) jää tässä vertailussa hännille.
Pidän Sportia vahvimpana kandidaattina - kolme mestaruutta neljänä viime vuotena. Jokipojat tulee kakkosena - yksi mestaruus ja kaksi hopeaa neljänä viime vuotena. Sportin A-nuoret ovat tahkonneet jo pari kautta A-nuorten SM-liigaa ja nyt ensi kaudeksi sinne nousi Jokipojatkin. Missä pelaavat KooKoon ja Jukurien tai TuTon junnut?
Kun Vaasassa laajennetaan hallia liigatasoiseksi, tehdään niin myös Joensuussa, jossa kaupunki on lähtenyt hyvällä panostuksella leikkiin mukaan. Mehtimäkeä laajennetaan yli 5000 henkeä vetäväksi ja sinne rakennetaan katsomoravintoloita ja porealtailla varustettuja sauna-aitioita. Ensi syksynä hallin katossa pitäisi killua uusi mediakuutiokin. Pentti Matikainen on saanut paljon aikaan Joensuussa.
Että vaikka liigaa laajennettaisiinkin, millä perusteilla se paikka kabinetissa jaettaisiin - vai voisiko liigaa laajentaa kahdella uudella seuralla? Ja vaikkei laajentaisikaan, näyttää Mestiksen taso ja painoarvo paranevan. Ja sitä kautta taloudellisten resurssien kasvamisen myötä kyetään liigakarsinnoissa jumbo haastamaan vuosi vuodelta vahvemmin.
Elämän tärkein asia on puutarhanhoito - eikä sekään ole niin tärkeää
Kalevi
 
Viestit: 82
Liittynyt: 27 Helmi 2007, 23:05
Paikkakunta: Koillis-Savo

Re: Sportin SM-liigaprojekti

ViestiKirjoittaja Barnshaker » 20 Huhti 2012, 17:29

Kalevi kirjoitti:Minäkin pidän todennäköisimpänä vaihtoehtona Sportin liiganousulle kabinettipäätöstä. SM-liiga on ammattilaissarja jossa raha ratkaisee. Jos TV-yhtiö haluaa laajentaa markkinointialuettaan, nousee liigan laajentaminen väistämättä esille. Mutta onko se juuri Sport jonka painoarvo on suurempi kuin Kymenlaakson (KooKoo) tai Pohjois-Karjalan (Jokipojat). Etelä-Savo (Jukurit) jää tässä vertailussa hännille.


Fanin näkökulmasta kabinettinousu on varmaankin huonoin vaihtoehto liigapaikan saavuttamiseen. Mutta jos se näin menisi, uskon Vaasan ja Sportin menevän heittämällä niin Kouvolan kuin Joensuunkin edelle. Talousalueena Vaasa on rakenteellisesti huomattavan paljon monipuolisempi kuin edellä mainitut kaupungit. Se puolestaan merkitsee varmaa ja pitkäaikaista sponsoritukea seuralle ja tätä kautta tuloja liigalle. Lisäksi Kouvolan "rasitteena" on Lahden läheisyys.

Eri asia sitten on se, kuinka suuri Tv-yhtiön (?) painoarvo on liigan laajentamispyrkimyksissä.
Barnshaker
 
Viestit: 89
Liittynyt: 11 Huhti 2012, 20:26

Re: Sportin SM-liigaprojekti

ViestiKirjoittaja EH » 20 Huhti 2012, 20:44

Niin itsekkin puhuin nimen omaan siitä, mitä uskon tapahtuvan, jos Sport jatkaa menestymistään divarissa. Nyt kannataa myös muistaa se, että kabinettipäätös ei todellakaan tarkoita suljettua liigaa vaan pelkästään liigan laajentamista yhdellä joukkueella. Liigaa ei saa koskaan, ei missään olosuhteissa sulkea, pelasi sielä sitten Sport tai joku muu. Karsinnat kuuluu jokaiseen kevääseen, mieluiten ruotsin mallilla.

Niin ja kyllä, mulle on aivan sama miten se nousu tapahtuu, kunhan tapahtuu. Mä olen jo 70 -luvun lopulta nähnyt tätä alasarjataaperrusta. Kalpa nousi voittamalla pelkästään divarin. Pelicans hävisi Kärpille liigakarsinnassa, mutta sai kabinettipäätöksellä jatkaa liigassa. Kuka noita enää muistelee.
Urheilullisesti avoimien sarjojen puolesta!
EH
 
Viestit: 1218
Liittynyt: 09 Elo 2005, 13:33

Re: Sportin SM-liigaprojekti

ViestiKirjoittaja Barnshaker » 21 Huhti 2012, 11:42

Liigan sulkeminen oli/on typerintä mitä voidaan tehdä. Sille ei löydy kovin hyviä urheilullisia eikä taloudellisiakaan perusteita. Mestisseurojen tulisi rakentaa organisaationsa liigakuntoon nyt kaikessa rauhassa, jotta esittämäsi Ruotsin karsintamalli olisi toimiva. Vaasassa ainakin ollaan oikealla tiellä, vielä ei vaan ole mahdollista ottaa kovinkaan suurta riskiä liigapaikan saavuttamiseen. Faneille odottaminen saattaa olla sietämätöntä, mutta katsokaa kun Tuton korttitalo romahtaa parin vuoden sisään.

Ja olet EH täysin oikeassa siinä, että kabinettipäätöksiä on aiemminkin tehty, eikä niitä enää kukaan muistele. Nykyään kyseiset kabinettinousijat ja -säilyjät porskuttavat liigassa vakavaraisina ja urheilullisesti erittäin hyvin menestyvinä (mikä ei ole suljetun liigan ansiota) seuroina. Voisihan se Sportinkin osalta mennä vastaavalla tavalla.
Barnshaker
 
Viestit: 89
Liittynyt: 11 Huhti 2012, 20:26

Re: Sportin SM-liigaprojekti

ViestiKirjoittaja v70 » 21 Huhti 2012, 23:36

Kylläpä se sensaatio on jos liigaan joku nousee alle puolen miljoonan pelaaja budjetilla.Paras seitsemästä sarja on pitkä ja todella Mestisjoukkueen pitää olla parempi jos mielii neljä voittoa ottavan seitsemästä.
Uskon Valmentajan kovilla vaatimuksilla joukkueelta olevan suuri merkitys menestykseen,ja näitä vaatimuksia odotan Räsäseltä tulevalla kaudella.Kun nyt kerta tavoite on ilmoitettu niin myös pelillinen esitys pitää olla sitä luokkaa ettei syysiltoina tulla heinolasta tai lempäälästä tappio niskassa takaisin.

Liiganousu on ylivoimaisesti fyysisesti kovempi juttu kuin SM-liigan mestaruus ! (puolivälierät,välierät,finaali,KARSINNAT 4 voittoa)
v70
 
Viestit: 338
Liittynyt: 18 Loka 2008, 00:05


Paluu Keskustelut - Diskussion

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 1 vierailijaa