Liigaprojektin visio ja aikataulu

Jääkiekkokeskustelua laidasta laitaan. Pelaajat, ottelut, valmennus ym. kaikki tämän otsikon alle. Diskussion även på svenska - gärna även under egna rubriker.

Liigaprojektin visio ja aikataulu

ViestiKirjoittaja Future » 08 Tammi 2013, 12:44

Kaikkia toteutumattomia ikuisuusprojekteja yhdistää yleensä puutteellinen tai epämääräinen visio ja aikataulutus.

Onnistunut projekti on aina tarkkaan suunniteltu hanke tietyn päämäärän saavuttamiseksi.

Poikkeuksetta onnistuneilla projekteilla on tarkkaan määritelty alku, loppu ja aikataulu toteutusta varten.

Nyt jos koskaan, haluan että Vaasan Sport astuu selkeästi esiin ja kertoo mikä on Vaasan Sportin liigaprojektin tilanne ja aikataulu.

Ymmärrän että talouden ehdoilla mennään, mutta talouden ehdoilla tullaan aina menemään, silti pitää pystyä uskottavasti naulaamaan
kiinni selkeä tavoite johon kaikki pyrkivät, tai kuten sanottua projektista muodostuu toteutumaton ikuisuusprojekti.

Toivoisin selkeää aikataulua kaudesta jolloin nousuun pyritään todellisella panostuksella, vastaukseksi ei kelpaa että joka kausi panostetaan
se mitä pystytään ja että joka kevät yritetään ja katsotaan mihin riittää.

Kuka johtaa projektia ja mikä on Vaasan Sportin suunnitelma seuraavan 1-5 -vuotisjakson ajalle ja millaisista osasista kyseinen polku muodostuu?

Mikä on 04/2012 mainitun liigaprojektin kassan tämänhetkinen tilanne ja miten kyseistä toista 'kassaa' aiotaan hyödyntää tänä ja/tai tulevina kausina?

kiekko.pohjalainen.fi 27.04.2012:

"Sport on kyhäämässä varsinaisen pelaajabudjetin rinnalle myös toista 'kassaa' liigaprojektia varten.

-Yrityksiltä on tullut selkeitä viestejä, että he haluavat nähdä meidät liigassa ja ovat valmiita tekemään normaalin sponsorisopimuksen lisäksi sopimuksen,
jolla kerättäisiin rahaa vain liigaprojektiin."

http://kiekko.pohjalainen.fi/5/?Runko+m ... 6&C=Mestis
Vain 4% maailmankaikkeuden massasta on näkyvää.
Loput 96% on kateissa, niistä 74% pimeää energiaa, 22% pimeää ainetta.
Future
 
Viestit: 212
Liittynyt: 09 Maalis 2007, 11:35

Re: Liigaprojektin visio ja aikataulu

ViestiKirjoittaja Hossa » 08 Tammi 2013, 14:36

Se että Vaasan Sport ei ole astunut julkisesti esiin ja kertonut liigaprojektista ei tarkoita että sellaista projektia ei olisi tai että sillä olisi puutteellinen tai epämääräinen visio ja aikataulutus.
Päinvastoin todennäköisestihän sellainen totta kai on olemassa.

Kysymys kuuluukin mitä hyötyä Sportille olisi julkistaa tarkka liigaprojekti ja keskustella siitä julkisesti. Aika vähän hyötyä minusta.
Jos käydään ryhmä ryhmältä läpi:
- pelaajat, ei mitään hyötyä, päin vastoin haittaa, suorituspaineita ja kovempia palkkatoiveita, kun tietävät tarkasti miten suurta roolia ja missä kohtaa projektia näyttelevät. Pelaajien pitäisi joka tapauksessa lähteä jokaista ottelua voittamaan, oli sitten liigaprojekti tai ei.
- valmennus, hyvin vähän hyötyä, pelaajavalinnoissa voi ehkä vähän hakea erilaista profiilia jos tavoiteeksi otetaan se että pitää pärjätä myös keväällä liigan huonointa vastaan. Mutta budjetin rajoissa sekin valinnavara on rajoitettua.
- yleisö, tästä voi olla eri mieltä, mutta tässä minun mielipide, varmasti Futurekin seuraavaksi kertoo että haluaa nimenomaan siksi tietää realistisen aikataulun että jaksaa käydä katsomassa ne väliin jäävät kaudetkin otteluita kun tietää missä maali on ja uskoo vankasti että yleisökeskiarvo nyt putoaa kun ei ole tarkka projekti kaikille selvillä ja ihmiset siksi saattavat jättää tulematta hallille. Mutta se voi yhtä paljon vaikuttaa toisin päin. Jos yksityiskohtaisen projektin mukaan nousu olisi suunnitelmissa esim. 5 vuoden päässä niin voi olla että yleisökeskiarvo saataisiin vain polvilleen 4 vuodeksi, kun se on oikein julistettu että ei aiotakaan nousta. Puhumattakaan siitä negatiivisesta julkisuudesta joka seuraa jos projekti ei mene ensiyrittämällä läpi. Harva - tuskin yksikään - hyvinkään suunniteltu suurempi projekti menee alkuperäisen tehdyn aikataulun mukaan läpi. Mutta kyllä siitä jaksettaisiin julkisuudessa selkään puukottaa, jos yksikään välitavoite jäisi saavuttamatta tai ensimmäinen yritys ei onnistuisi ja yleisö ja rahat kaikota kriittisellä hetkellä sitten sen takia. Kannattaako asettua vapaaehtoisesti maaliksi sellaiselle mahdolliselle negatiiviselle julkisuudelle. Tai mietipä sitä jos projektin ei olekaan tarkoitus toteutua 5 vuoden päästä urheilullisella nousulla vaan 'hakumenettelyllä' tai 'replacementtina'? Jos sen nyt sitten julkistaa että 4 vuotta aiotaan pelata vain Mestiksessä hyvästä tuloksesta ja sitten kun on rahat kasassa niin päästään liigaan ilman karsintoja niin mitä tapahtuisi yleisömäärille nyt? Ja miten se vaikuttaisi sitten projektin toteutumismahdollisuuteen?
- yhteistyökumppanit, näille pitääkin - ainakin isommille - projekti esitellä detaljitasolla, että nämä suurimmat rahoittajat pysyvät sitoutuneina, mutta se ei tarkoita että sitä tarvitsee myös julkisuuteen levittää.

Futurelle siis kysymys, selitä mitä hyötyä seuralle olisi asian julkistamisesta tarkalla tasolla kaikelle kansalle? Muukin kuin hard core fanien tiedonjanon tyydyttäminen.

Lisäksi kysymys toisin päin, anna esimerkki jostain joukkueesta, jonka nousemista sarjatasolta toiselle on erityisesti auttanut nousutavoitteen julkinen projektointi? Esimerkkejä, joissa paineiden kasaaminen projektin julkistamisella on ollut haitaksi tulee mieleen loppumaton ketju. Otetaan nyt vaikka tuorein esimerkki puolentoista viikon takaa Ufasta. Divariympyröissä Kärpät hyvä vastaava esimerkki aikoinaan.
Hossa
 
Viestit: 429
Liittynyt: 20 Maalis 2007, 20:50

Re: Liigaprojektin visio ja aikataulu

ViestiKirjoittaja Future » 08 Tammi 2013, 16:29

Uskottavuus on se asia jota ajan takaa.

Uskottavuuden puute on sellainen asia joka osaa edetessään nakertaa monelta suunnalta ja laajalla rintamalla.

Mikäli uskalletaan puhua liigaprojektista niin kai sen sisällöstäkin pitää uskaltaa jonkun jotain yksityiskohtaisempaa kertoa.

Tosin mikäli SM-liiga suljetaan pysyvästi kesäkuussa niin kaikki tämä on tosin turhaa spekulointia.

http://www.iltasanomat.fi/sm-liiga/art- ... 80157.html

Mikäli SM-liiga suljetaan niin sen jälkeen mestispelaajat saavat pelata vailla suorituspaineita, saavat tyytyä
siihen palkkaan jonka mestiksestä joltakin onnistuvat saamaan.

Valmennuskin voi keskittyä sen jälkeen kehittämään itseään mestiksen paineettomassa tilassa SM-liigaan vailla nousupaineita.

Yleisön eikä kenenkään muunkaan ei tarvitse enää sen jälkeen päätään vaivata visioilla eikä aikatauluilla eikä pelätä mahdollisia
asetettuja tavoitteita joihin ei sitten päästykään.

Viimeksi kun SM-liiga suljettiin, muistelisin Kalpan ennen sulkemista melko selvästi ilmoittaneen tavoittelevansa liigaan sekä
teki myös toimenpiteitä asian eteen, sillä tuskinpa Kapanen, Timonen, Hall turhaan pelasivat pelkästä mestismestaruudesta.
Vain 4% maailmankaikkeuden massasta on näkyvää.
Loput 96% on kateissa, niistä 74% pimeää energiaa, 22% pimeää ainetta.
Future
 
Viestit: 212
Liittynyt: 09 Maalis 2007, 11:35

Re: Liigaprojektin visio ja aikataulu

ViestiKirjoittaja Hossa » 08 Tammi 2013, 19:08

Future kirjoitti:Uskottavuus on se asia jota ajan takaa.

Uskottavuuden puute on sellainen asia joka osaa edetessään nakertaa monelta suunnalta ja laajalla rintamalla.

Mikäli uskalletaan puhua liigaprojektista niin kai sen sisällöstäkin pitää uskaltaa jonkun jotain yksityiskohtaisempaa kertoa.


Olen samaa mieltä että uskottavuutta tulee vaalia, mutta ehdottomasti tärkein osa Sportin uskottavuutta on pysyminen pois velkojien protestilistalta. Se on sitä uskottavuutta mitä liike-elämässä tarvitaan.

Sen sijaan en usko että näillä liigaprojekteilla mitään pitkäjänteistä uskottavuutta voidaan luoda edes kansan keskuuteen. Hetkellinen positiivinen vaikutus tietenkin tulisi, mutta muutamassa viikossa kaikki huomio alkaisikin kiinnittyä siihen että onko Sport vielä projektinsa aikataulussa. Projektissa pysyminen ei olisi mikään uutinen - projektin aikataulussahan pitääkin pysyä - mutta projektin lipsuminen eli negatiivinen uutinen olisi aina kiinnostava uutinen. Otsikot olisivat toisen putkeen hävityn ottelun jälkeen tyyliin "Sportille tappio, haaveet liigasta jälleen karkaamassa käsistä".

Minulle Vaasan Sport on viimeiset pari vuotta ollut uskottavampi seura kuin koskaan ja uskon monen muunkin ajattelevan samoin sekä Vaasassa että muilla paikkakunnilla. Minkäänlainen liigaprojektin yksityiskohtainen julkistus ei minun silmissä tuota uskottavuutta pystyisi lisäämään, koska minulle riittää että uskon että kaiken järjen mukaan sellainen projekti on olemassa ja uskon että sen tavoitteet on viime vuosina täyttyneet. Uskon myös että liigaprojektin yksityiskohdat ovat tosiaan sellaisia, että ne eivät olisi lyhyellä tähtäimellä mitään mainosta otteluille. Miksi niitä siis lähtisi julkisuuteen itse levittämään.

Jos minä olisin tällä hetkellä johtamassa Vaasan Sportia niin Sportin liigaprojekti perustuisi talouden vankistamiseen ja sen jälkeen kun taloudelliset liigaehdot pystytään realistisesti täyttämään, nousu todennäköisimmin tapahtuu niin että
- jokin tai jotkin joukkueet tulevat jättämään SM-liigan ja siirtymään johonkin kansainväliseen liigaan
- jokin liigajoukkue tulee kaatumaan talousvaikeuksiin
(Näissä ei edes liigan sulkeminen ole ongelma ja väitän että jompikumpi tai molemmat tapahtuu seuraavan 5 vuoden aikana.)

Urheilulliseen puoleen näillä sarjasäännöillä satsaisin niin paljon että tavoitteena olisi joka vuosi olla Mestiksen loppuottelussa. Ja saahan sitä tietysti nousu 'vahingossa' sattua ei siinä mitään.
Mutta urheilulliseen puoleen kannattaisi minusta reippaasti enemmän satsata vasta sitten jos liigakarsinnat poistuisivat siten että Mestiksen voittaja nousee automaattisesti liigaan. Silloin urheilullinen riski olisi kohtuullinen. Mutta pystyä ostamaan liigatasoinen joukkue Mestikseen, ainoan ennakkosuosikin paineidenkin alla viedä Mestis play offseissa ja sen jälkeen varmasti voittaa SM-liigan huonoin on sen tasoista uhkapeliä, että tulos on liian helposti joko onnistuminen tai kuolema.

Eli kun sanot Future että: "Uskottavuuden puute on sellainen asia joka osaa edetessään nakertaa monelta suunnalta ja laajalla rintamalla.", niin olen kyllä samaa mieltä että näin voisi olla, mutta en näe mitään uskottavuuden puutetta tai edes uskottavuuden heikkenemistä Sportissa. Päin vastoin Sport on minusta uskottavuudeltaan nykymenolla vahvistunut viimeisen kolmen vuoden aikana huimasti.

KalPan kohdallahan oli kyse juuri siitä että ei tarvinnut voittaa kuin Mestis. Ei ollut karsintoja kun Kapanen, Timonen ja Hall pelasivat, joten Kalpa todellakin pelasi pelkästä mestismestaruudesta. Oli vain tiedossa että Mestiksen mestari pääsee liigaan ja kukaan ei putoa. Se jäi testaamatta olisiko tuolloinen Kalpa voittanut SM-liigan jumbon Pelicansin Kapasen, Timosen ja Hallin avulla. Kapasesta ja Timosesta myöskään tuskin tarvi maksaa markkinahintaa, joten riski ei ollut edes suuri.
Kärpillä oli karsinnat ja liigaprojekti menikin uusiksi 90-luvun lopulla useamman kerran, vaikka varmasti oli hyvin suunniteltu projekti. Otteluiden lopputuloksia kun vain ei voi varmistaa projektiin etukäteen.
Kärpät pääsi myös aloittamaan tyhjältä pöydältä kun tekivät konkurssin ennen sitä. Silti ihmettelen kyllä että selvisivät niin monesta epäonnistumisvuodesta läpi.
Hossa
 
Viestit: 429
Liittynyt: 20 Maalis 2007, 20:50

Re: Liigaprojektin visio ja aikataulu

ViestiKirjoittaja Future » 10 Joulu 2013, 17:13

kiekko.pohjalainen.fi kirjoitteli 27.04.2012 seuraavasti:

"Sport on kyhäämässä varsinaisen pelaajabudjetin rinnalle myös toista 'kassaa' liigaprojektia varten.

-Yrityksiltä on tullut selkeitä viestejä, että he haluavat nähdä meidät liigassa ja ovat valmiita tekemään normaalin sponsorisopimuksen lisäksi sopimuksen,
jolla kerättäisiin rahaa vain liigaprojektiin."

Yritykset siis kovasti ainakin 04/2012 halusivat nähdä Sportin liigassa ja olivat valmiita keräämään rahaa pelkästään liigaprojektiin.

Mikäli kyseinen kassa on edelleen todella olemassa niin nyt jos koskaan on syytä ottaa se esiin ja tehdä tarvittavia toimenpiteitä kevättä varten.
Vain 4% maailmankaikkeuden massasta on näkyvää.
Loput 96% on kateissa, niistä 74% pimeää energiaa, 22% pimeää ainetta.
Future
 
Viestit: 212
Liittynyt: 09 Maalis 2007, 11:35

Re: Liigaprojektin visio ja aikataulu

ViestiKirjoittaja Prudden » 10 Joulu 2013, 21:04

Aikataulu: tämä kevät, kun voitetaan Mestiksen mestaruus.
Visio: 1) lyhyen aikavälin: vakiinnuttaa omavarainen ja pysyvä paikka Liigassa sekä vakiinnuttaa nuorten play offs paikka. 2) keskipitkän aikavälin: saavuttaa playoffspaikka aikuisten sarjassa ja voittaa nuorten sarja. 3) pitkän aikavälin tavoite: voittaa sekä aikuisten että nuorten sarjoissa suomenmestaruus.


Siinähän noita vastauksia otsikon kysymyksiin nopeasti ja lyhyesti. :D
Prudden
 
Viestit: 1325
Liittynyt: 04 Huhti 2009, 22:32


Paluu Keskustelut - Diskussion

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa