Sport kaudella 2013-14

Jääkiekkokeskustelua laidasta laitaan. Pelaajat, ottelut, valmennus ym. kaikki tämän otsikon alle. Diskussion även på svenska - gärna även under egna rubriker.

Sport kaudella 2013-14

ViestiKirjoittaja Prudden » 19 Helmi 2013, 02:07

Aloitin nyt tämänkin, kun tälle saattaa tulla yllättävänkin nopeasti tarvetta.

Asettelin tämän kauden pelaajat neljään koriin, A, B, C ja D. D-korin pelaajat ovat sellaisia, joita tuskin Vaasassa enää nähdään, haluttiin tai ei.

Yksi varmahan ensi kaudelle tekee paluun, eli Tapio. Siinä on ihan hyvä pelaaja, mutta ei missään nimessä ykkösketjun kamaa, jos OIKEASTI kerrankin yritettäisiin tosissaan sitä liigajoukkuetta kammeta. On pa%#apuhetta väittää, kuten Sportin johto väittää tai ilmeisesti oikeastikin luulee, että tälläsellä halpisjoukkueella voitaisiin neljä kertaa karsinnoissa liigan heikoin yllättää. Kerran tai kaiksi voi onnistua, mutta ei neljää kertaa. Mielestäni myös sellaisen "puolikovan" joukkueen kasaaminen on vain rahan tuhlausta. Joko yritetään, tai sitte ei. Mutta jos ei Vaasanseudulta löydy paukkuja oikeasti yrittää kasata sitä miljoonajoukkuetta, niin voisi pikku hiljaa lopettaa nämä fanien ku#%$$miset ja jauhamisen liigatavoitteista. Niistä ei tule, kuin paha mieli. Olen toki sen verran kyyninen, että oletan ensi kaudenkin joukkueen koostuvan näistä Hakomäistä, joilla ei pitäisi olla edes täytteenä mitään asiaa liigaan tavoittelevassa joukkueessa. Buumi hyytyy entisestään ja arki koittaa. Ehkä sitten taas parinkymmenen vuoden jälkeen uudestaan. Harmi, sillä kaikki olisi muuten valmista, mutta uskallus puuttuu. Sitä toki ihmettelen, miksi organisaatiota kasvatetaan, mutta itse tuotetta ei.

Nyt niihin koreihin:
A-kori, eli ne, joita en missään nimessä haluaisi nähdä enää ensi kaudella: Tuhkanen, Iloviita, Hakomäki, Meri, Laaksonen, Kankaanpää, Piispanen, Pekkala, Iilahti ja Virkkunen

B-kori, eli ne, jotka näkisin ehkä, jos sopimus olisi edullinen tai sijoitus muuten järkevä: Halava, Lehtinen, Mörsky, Fagerhed, Uitto, Östman, Fagerhed ja Nässlin

C-kori, eli ne, jotka sitouttaisin pidemmäksi aikaakin: Jalo, Laitinen, Pelkonen, Heikkinen, Gröndahl, Riska, Kujanpää, Laine, Kiviniemi ja Nabb

D-kori, eli pelaajat, jotka tuskin jäävät Vaasaan, haluttiin tai ei: Liimatainen, Konttinen

Näiden lisäksi hankkisin Laitisen kaveriksi oikeasti todella kovan maalivahdin. Kokeneen sellaisen.
Pakeiksi, yhden Tommi Taimi tyylisen, nopean ja varman pelinavaajan. Lisäksi todella kovataklauksisen kaverin, joka osaa myös liikkua. Ei tarvitse olla mikään 200cm, mutta taklata pitää osata ja puhtaasti. Kolmas pakki voisi olla all around tyylinen, mutta kiekkovarma, joka ei leivo myöskään kiekkoa ja osaa avata nopeasti ja tarpeen tullen pitkilläkin avauksilla.

Hyökkäykseen jo suht varman Tapion lisäksi pari oikeasti kovaa liigapeluria tai kanukkia tms. Ei mitään Luomaloita jäähdyttelemään ykkösketjuun ( vaikka muuten kyllä alempiin ketjuihin), vaan oikeasti sellaisia, jotka saa kiekon reppuun, oli vastassa mikä tahansa joukkue ikinä. Näiden lisäksi olisi kiva kerrankin saada runkosarjaan oma kovjätkä ja joku muten vaan kovaa taklaava Riskan kavereiksi, esim. Kivimäki. Luomala kakkosketjuun Tapion ja Kujanpään kaveriksi.

Joukkue voisi siis olla jotain tällaista:
1) Sniper-kanukki - Jalo - "Kristian Kuusela" ( Yv:n aivottyylinen)
2) Luomala - Kujanpää - Tapio
3) Kivimäki - Riska - romuluinen, joka osaisi myös tapellakin / (varalla Kiviniemi)
4) Nabb - Laine - Kristoff

1) "Tommi Taimi" - Heikkinen
2) Gröndahl - Pelkonen
3) Kovaa taklaava - All around-pakki
Varalle Lehtinen

1) rutinoitunut huippumaalivahti - Laitinen

Eiköhän tollasen millillä sais. Nyt vaan puuttuu enää rahat :D
Prudden
 
Viestit: 1325
Liittynyt: 04 Huhti 2009, 22:32

Re: Sport kaudella 2013-14

ViestiKirjoittaja kena1908 » 19 Helmi 2013, 09:39

MOI!

Samaa mieltä enimmäkseen sun kaa. Räsänen oikeesti voisi lähtee jo, Maukka on hyvä jätkä mutta ei vielä ykkösvalmentaja - aika näyttää.

En taida torstaina viittii kattoo tota tehottumuuta ja haluttoman näköistä touhua, mitkä ne syyt sitten ikinä onkaan niin varmaan kuullaan hienoja "meriselityksiä" vielä kevään mittaan.

Uskallus tehdä se askel kohti sarjanousua puuttuu tai siltä se näyttää kun katsoo pelaaja materiaalia, ihan kuin haluttaiskaan ylöspäin. Hiltuselle ja kumppaneille terveisiä että
FYRKKAA pitää oikeesti käyttää.
Aamun uutisissa puhuttiin Mestis kiekkoilijan keskiansiosta vuodessa, voihan vinetto kuinka
matala, hirvee määrä työtä ja treeniä kaveri tekee ja palkat pyörii enimmäkseen satasissa..
Kyllä siinä pitkän kauden jälkeen hiipuu yrittämisen halu ja turhautuu pelaaja parempikin kun
homma ei toimi - tehkää ny hyvät Sportin johtohenkilöt jotain???!!!

Turha on hehkutella taloustilanteen hyvyydellä - tällä nykytyylillä mennään kyllä lujaa alespäin.
Yleisö katoo lehtereiltä ja fanit varmaankin turhautuu ennen pitkää.

Eilinen peli sitten? Kiekkoviihteestä ei voi puhua, missä ne maalintekijät nyt on?
Jokipojat teki sen mitä niiltä odotettiin, selvästi oli halua voittaa ja luistin liikkui paljon
vilkkaammin. Onnea vaan Jokipojille, ansaitsivat voiton puhtaasti.

Noi sun korivalinnat, aika ok! En minäkään ymmärrä Iloviidan Piispasen enkä Hakomäen valintoja Sporttiin, koko kautena ei juuri mitään positiivista, saati sitten Virkkusta huh huh.

Jokunen kunnon pakki tosiaan on saatava Heikkisen Pelkosen ja Gröndahlin kaveriksi, kovaa
ja hanakasti ampuvia sekä hyvin luistelevia - mahtaako Uitto jatkaa enää?

Hyökkääjä puolella pitää omia kasvatteja ajaa kovaa vauhtia sisään ja hankkia pari sellaista
joka oikeesti haluu ja uskaltaa tehdä maaleja. Tapio on varmasti vahvistus mutta Nabb ei
mun mielestä.

No elokuussa tavataan taas - hokkiii Spooort .)
kena1908
 
Viestit: 28
Liittynyt: 01 Maalis 2011, 10:10

Re: Sport kaudella 2013-14

ViestiKirjoittaja Fantasiideri » 19 Helmi 2013, 11:21

Prudden kirjoitti:Asettelin tämän kauden pelaajat neljään koriin, A, B, C ja D. D-korin pelaajat ovat sellaisia, joita tuskin Vaasassa enää nähdään, haluttiin tai ei.

Nyt niihin koreihin:
A-kori, eli ne, joita en missään nimessä haluaisi nähdä enää ensi kaudella: Tuhkanen, Iloviita, Hakomäki, Meri, Laaksonen, Kankaanpää, Piispanen, Pekkala, Iilahti ja Virkkunen

B-kori, eli ne, jotka näkisin ehkä, jos sopimus olisi edullinen tai sijoitus muuten järkevä: Halava, Lehtinen, Mörsky, Fagerhed, Uitto, Östman, Fagerhed ja Nässlin

C-kori, eli ne, jotka sitouttaisin pidemmäksi aikaakin: Jalo, Laitinen, Pelkonen, Heikkinen, Gröndahl, Riska, Kujanpää, Laine, Kiviniemi ja Nabb

D-kori, eli pelaajat, jotka tuskin jäävät Vaasaan, haluttiin tai ei: Liimatainen, Konttinen


Otin hiukan vapauden lyhentää tuota sinänsä ansiokasta viestiäsi. Ihan hyvää pohdintaa. Ihmetyttää vaan, että miksi olisit ulostamasta monipuolista Piispasta, joka tekee aina hyvin hommia ja silloin tällöin räppää maalin tai pari, kun taas Laineen olisit valmis sitouttamaan pidemmäksi aikaa. Ok, mies on ollut telakalla käytännössä 2/3 kaudesta, joten ei varmaan ole saanut parastaan irti, mutta en nyt ainakaan itse laittaisi tuonne C-koriin.

Jos joitain pelaajia joita voisi muista Mestisjoukkueista kalastella, niin nostaisin esiin Akatemian Oula Palveen. Mies on hyvin pitkälle samantyyppinen pelaaja kuin nuori Suonpää. Tie Jypissä tuntuu olevan aika lailla tukossa ja en muutenkaan ole varma miten Palve soveltuu Jypin traktorikiekkoon. Myös Vantaalla tällä kaudella pelannut Artem Iossanov olisi mielenkiintoinen nimi. Vaikka jengiin nyt panostettaisiinkin yhtäkkiä hieman enemmän ja lähdettäisiin tosissaan kasaamaan sitä liigaan nousevaa rosteria, niin mielestäni kannattaa kuitenkin ainakin jossain määrin pitää tämä linja, jossa pyritään haalimaan joukkueeseen nuoria ja eteenpäin pyrkiviä pelaajia.

Tässä vain jotain nopeita ajatuksia. Sitten, kun kausi on ihan paketissa, niin voisi raapustella vähän enemmänkin ajatuksia ja toiveita tulevasta rosterista.
Fantasiideri
 
Viestit: 876
Liittynyt: 08 Huhti 2009, 17:26

Re: Sport kaudella 2013-14

ViestiKirjoittaja Prudden » 19 Helmi 2013, 11:42

Fantasiideri, asetin Piispasen sen vuoksi tuohon koriin, koska mielestäni Piispasen kehitys on pysähtynyt kokonaan ja osittain ottanut jopa takapakkia. Hän ei tunnu välillä tietävän, mitä kiekon kanssa tekee ja päättää lähes luopua siitä oma-aloitteisesti, tai puskee itsensä nurkkiin tai muuten vaan mahdottomaan rakoon. Ehkä A-kori on hiukan liian karu päätös hänen kohdallaan, mutta halvalla pitäs saada, jos meinaa meillä jatkaa.

Olen myös samalla kannalla, että joukkueen pitää rakentua nuorista, eteenpäin pyrkivistä pelaajista, mutta viime kausien liigakarsinnat sekä nyt jo Mestiksen pleijarit ovat osoittaneet, että joukkue ei ole tarpeeksi kypsä. Joukkueesta puuttuu rutinoituneet rauhoittajat ja tekijät. Mielestäni varsinkin Luomala olisi hyvä tällaiseen rooliin. Jos isoja satsauksia voitaisiin tehdä, vaihtaisin tuon työnimen "Kristian Kuusela" oikeaan Kristian Kuuselaan. Seinäjoen poikia ja varsinainen pelote vastustajan puolustukselle sekä maalivahdille. Tuon tasoista kaveri meillä ei ole ollut sitten Hokun, joten myös sellainen olisi kiva nähdä kokoonpanossa. Mutta siis myös kokemusta tarvitaan hiukan enemmän mielestäni, mitä nyt esimerkiksi Uitto. Lisäksi, kun joukkue on rakennettu pelkästään nuorien pelaajien varaan, ei ole varmuutta, miten pää kestää kovissa peleissä. Nythän esimerkiksi Jalo ja Pekkala ovat ilman vastustajan erityisesti heidän ulospelaamista itse pelanneet itsensä täysin näkymättömiksi. Pekkala on suhteellisen turha pelaaja siinä mielessä, että on hyvin yksipuolinen ja helposti eliminoitavissa. Jalossa taas näen potentiaalia, kunhan pääsee pelaamaan terveenä ja saa kokemusta alleen. Lisäksi se mussutus tuomareille pitäisi saada loppumaan. Jokaisen pitäisi tajuta, että eivät ne tuomiotaan muuta, kävi suu kuinka kovaa tahansa. Tämä myös Jalon pitäisi oppia.
Prudden
 
Viestit: 1325
Liittynyt: 04 Huhti 2009, 22:32

Re: Sport kaudella 2013-14

ViestiKirjoittaja Fantasiideri » 19 Helmi 2013, 11:52

Prudden ymmärrän täysin pointtisi siitä, että mahdollisissa liigakarsinnoissa tarvitaan rutiinia ja kokemusta, jota ei välttämättä nuorilta pelaajilta löydy. Silti esimerkiksi Luomalan tapauksessa miettisin aika tarkkaan, vaikka Vaasan oma poika onkin. Eikös hän ole tippunut jo Kerhossakin välillä kokoonpanosta. Kristian Kuusela toki on asia erikseen, sillä hän on vielä EHT-tason pelaaja ja kuuluu liigapelaajien parhaaseen kolmannekseen. Henkilökohtaisesti ottaisin samalle tontille Luomalaa mielummin, vaikkapa Jukureissa tällä kaudella esiintyneen Partasen, joka ainakin minuun on tehnyt pelaajatyyppinä vaikutuksen. Partasesta lienee turha haaveilla, sillä eiköhän mies pelaa liigaa ensi kaudella. Käy kuitenkin esimerkkinä miehestä, jolla käyrä osoittaa vahvasti ylöspäin ja joka varmasti tulee jossain vaiheessa breikkaamaan myös liigassa. Löytämällä näitä lupaavia nuoria (Palve,Partanen etc.) jää sitten luultavasti fyrkkaa panostaa myös muutamaan jo liigassa tai vastaavassa tasonsa osoittaneeseen pelimanniin.
Fantasiideri
 
Viestit: 876
Liittynyt: 08 Huhti 2009, 17:26

Re: Sport kaudella 2013-14

ViestiKirjoittaja Pectus » 19 Helmi 2013, 17:34

Halava sekä Pekkala saanut sopimuksen muualle jo. Eivät jatka täällä vaan Ässät kutsuu..
Pectus
 
Viestit: 22
Liittynyt: 29 Maalis 2009, 01:17

Re: Sport kaudella 2013-14

ViestiKirjoittaja MrMacmanaman » 19 Helmi 2013, 17:36

Pectus kirjoitti:Halava sekä Pekkala saanut sopimuksen muualle jo. Eivät jatka täällä vaan Ässät kutsuu..

Ei sitten ihme, kun peli on paskaa eikä kiinnosta. Pekkalalle olisin näyttänyt ovea muutenkin, mutta Halavalle olisin toivonut jatkavan.
MrMacmanaman
 
Viestit: 834
Liittynyt: 13 Syys 2011, 20:12

Re: Sport kaudella 2013-14

ViestiKirjoittaja nollamaali » 19 Helmi 2013, 18:50

Toivottavasti Sport rakentaa uuden joukkueensa heti keväällä kauden jälkeen varaten laadukkaita pelaajia - eikä jää odttelemaan "ylijäämiä" loppukesään. Ja kesäharjoittelu yhdessä ja kovaa! Ja tammikuun lopun hankinnat on sovittava etukäteen rahalla! Kyllä seurabn johdon on nyt avattava nyörejään urheilullisen tuloksen saavuttamiseksi. Tämä ei kelpaa. Onkohan joukkueen llä skismaa, kun yhteispeli ei luista? Ensimmäinen ottelu oli hieno - nyt pusketaan yksin kuljettaen kiekkoa siviviivalla, josta vastustaja läppää sen omilleen ja jos ei niin seuraavassa hetkessä Sportin pelaaja sulkee silmansä ja antaa vastustajalle ja luistelee vaihtoon...
nollamaali
 
Viestit: 83
Liittynyt: 26 Tammi 2010, 20:38

Re: Sport kaudella 2013-14

ViestiKirjoittaja kena1908 » 19 Helmi 2013, 19:08

Jos tuo pitää paikkansa että Pekkala ja Halava on jo saaneet sopimuksen Ässien kanssa niin
enpä ihmettelekkään miksi peli on tuollaista, se siitä sitten.
Jätetään pojat penkille istumaan ilman pelivarusteita, katsokoon sieltä miltä peli näyttää.

Annetaan muiden näyttää kykynsä, pelataan kolmella ketjulla, vähän vaihdellen. Tiivistetään peliä.

Samaa mieltä pelaajahankintoihin satsaamiseen, "fyffee" pitää käyttää ehkä vähän runsaammin.
Sit joku/jotkut tekeen sitä hankintaa joka osaa sen homman oikeesti. Ei mestistasolla tartte enää amatööri juttuja.

Torstaita odotellen
kena1908
 
Viestit: 28
Liittynyt: 01 Maalis 2011, 10:10

Re: Sport kaudella 2013-14

ViestiKirjoittaja Fantasiideri » 19 Helmi 2013, 20:12

kena1908 kirjoitti:Jos tuo pitää paikkansa että Pekkala ja Halava on jo saaneet sopimuksen Ässien kanssa niin
enpä ihmettelekkään miksi peli on tuollaista, se siitä sitten.
Jätetään pojat penkille istumaan ilman pelivarusteita, katsokoon sieltä miltä peli näyttää.

Annetaan muiden näyttää kykynsä, pelataan kolmella ketjulla, vähän vaihdellen. Tiivistetään peliä.


Muistetaan nyt, että nämä diilit ovat toistaiseksi huhuasteella, joten ei nyt minkään nettihuhujen perusteella ketään penkille isketä. Siellä on todennäköisesti parilla muullakin virityksiä liigan suuntaan. Se, että soppareita väännetään kesken kauden on tätä päivää eikä sille mitään voi.
Fantasiideri
 
Viestit: 876
Liittynyt: 08 Huhti 2009, 17:26

Re: Sport kaudella 2013-14

ViestiKirjoittaja Tramal » 19 Helmi 2013, 20:45

Turhaa rahan haaskausta maksaa nykyhintaiselle pelaajistolle, koska tulos on epävarma, liiga paikasta puhumattakaan.

Joko halvennetaan edelleen joukkuetta rajusti ja otetaan niitä pelaajia jotka eivät muualle kelpaa. Ja tiputaan mahdollisesti jopa kakkoseeen.

Tai sit OIKEESTI haastetaan liigajoukkue ja yritetään pitää edes nykyinen "buumi" päällä. Nykyisistä pelaajista muutaman voisi pitää, yllä oli lista, joka oli aika hyvä. He pelaisivat kolmos-nelosketjussa. Ykkös-kakkosketjuun hankitaan taitavia, isoja, rumia, mitäänpelkäämättömiä mutta kalliita pelaajia. Siis AMMATTIMIEHIÄ. Ei mitään jäähdyttelijöitä (lue Luomala). Nämä ykkös-kakkos ketjun kaverit tekevät sitten sitä, mistä heille maksetaan eli maaleja. Ja kyllä Suomen paras kiekkoyleisö hurraa, kun meidän Spåra TAISTELEE itsensä liigaan, oli sit vastassa vaikka Harkimon sakki.

P.S. Kyllähän se maksaa rahaa voittavan joukkueen kokoaminen. Mutta mitään ei saa, jos ei yritä.
Mutta jos kovin kauan odotellaan, niin Seinäjoki voi ajaa ohi tässä(kin) asiassa.
Isi on vireessä! (Antero Mertaranta, Jääkiekon MM-kisat 2007)
Tramal
 
Viestit: 86
Liittynyt: 01 Helmi 2013, 23:39
Paikkakunta: Vaasa

Re: Sport kaudella 2013-14

ViestiKirjoittaja Hossa » 19 Helmi 2013, 23:58

Fantasiideri kirjoitti:
kena1908 kirjoitti:Jos tuo pitää paikkansa että Pekkala ja Halava on jo saaneet sopimuksen Ässien kanssa niin
enpä ihmettelekkään miksi peli on tuollaista, se siitä sitten.
Jätetään pojat penkille istumaan ilman pelivarusteita, katsokoon sieltä miltä peli näyttää.

Annetaan muiden näyttää kykynsä, pelataan kolmella ketjulla, vähän vaihdellen. Tiivistetään peliä.


Muistetaan nyt, että nämä diilit ovat toistaiseksi huhuasteella, joten ei nyt minkään nettihuhujen perusteella ketään penkille isketä. Siellä on todennäköisesti parilla muullakin virityksiä liigan suuntaan. Se, että soppareita väännetään kesken kauden on tätä päivää eikä sille mitään voi.


No juuri näin ja vaikka en sitä epäile etteikö molemmilla voi jonkinlainen paperi ollakin, niin kavereita väheksymättä ei ne nyt niin kuuminta hottia ole liigajoukkueelle värväysmarkkinoilla, että niitä on ollut kallilla paperilla kiire liigajoukkueella sainata jo helmikuussa! Jos on paperi niin se on perus nelosketjun jampan kakssuuntainen paperi, jolla pääsee tasan tarkkaan vähän elokuussa kokeilemaan ja jos ei homma lähde lentoon niin sitten vanhaan tyyliin mestispalkalla LeKissä tai vastaavassa loppukausi. Ja sellaisen paperin kanssa ei luulisi olevan vielä varaa kovin leijua ja selkää suoristaa.
Hossa
 
Viestit: 429
Liittynyt: 20 Maalis 2007, 20:50

Re: Sport kaudella 2013-14

ViestiKirjoittaja kena1908 » 20 Helmi 2013, 10:44

Moro kaikki!

Vielä vähän noista huhutuista soppareista. Se on selvää varmaan kaikille että on tätäpäivää,
kaikki haluaa ja hamuaa parempia mahiksia esim. liigaan pelaamaan - se on ihan okei.

Mutta sanoinkin että jos ne pitää paikkansa ja samalla pelihalut katos taivaantuuliin niin se
ei näytä ulospäin oikein kivalta. Senhän me jo olemme huomanneet kun täällä foorumilla päh-
käilemme poikiemme edesottamuksia.

Ei se sopparin saaminen pitäisi vaikuttaa peliesitykseen negatiivisesti, päinvastoin luu-
lisin. Enkä oikein usko sitä itsekään.

Mutta mutta kun siitä pelistä ny vaan selvästi puuttuu jotain! Muistuttaa vaa kovasti sitä kautta
jolloin Dickensonja McGregor pelasivat ja sit pleikkareissa ei enää mikään toiminut......

Peli ja ehkä pelejä vielä jäljellä ja itketään sitten ilosta tai surusta kun kausi on ohi.
Yksi päivä kaiken muuttaa voi - siihen uskon vielä.
kena1908
 
Viestit: 28
Liittynyt: 01 Maalis 2011, 10:10

Re: Sport kaudella 2013-14

ViestiKirjoittaja multakassi » 20 Helmi 2013, 11:12

No sama homma se on työpaikanvaihdossa. JOs on uusi työsoppari taskussa niin ei sitä edellisen työnantajan hommat enään niin paljon kiinnosta, että jaksaisi hirveesti panostaa.

No katsotaan. Fakta on se, että jatkossakin tänne tulee ykkös ja kakkosketjuihin palkkasotureita. Kolmoseen ja neloseen löytyy omiakin, mutta jotenkin tuosta joukkueesta paistaa kokemattomuus. Siis siinä mielessä, että Uittoko on vanhin pelaaja eikä sekään ole 30v vielä.
multakassi
 
Viestit: 459
Liittynyt: 28 Tammi 2008, 13:20

Re: Sport kaudella 2013-14

ViestiKirjoittaja kena1908 » 20 Helmi 2013, 11:33

No nii in, olen itekin vaihtanut työpaikkaa aika usein ja kyllä se vaan taso laskee käytännössä
vanhaa kohtaan. Ei saisi olla mutta totuus on toista ja urheilussa näkyy selvästi jos näin on.

Onko kokemuksen puute? Vai mikä puuttuu? En tiedä mutta homma ei ole toiminut niinkuin toivottiin. Jep Uitto on kokenut luotto pakki,kapteeni ja esimerkillinen taistelija ja vasta 30 v.
Ei siis vielä eläkeläinen jääkiekkoon nähden.

NO TORSTAI TOIVOA TÄYNNÄ :)
kena1908
 
Viestit: 28
Liittynyt: 01 Maalis 2011, 10:10

Re: Sport kaudella 2013-14

ViestiKirjoittaja vaasan sport » 20 Helmi 2013, 19:48

Pectus kirjoitti:Halava sekä Pekkala saanut sopimuksen muualle jo. Eivät jatka täällä vaan Ässät kutsuu..


Jos todellakin tuo huhu pitää paikkansa niin todella hieno ele Halavalta. Valitaan kannattajien omaksi pelaajaksi ja heti saatuaan mahdollisuuden puukottaa selkään. Edes pieni seurauskollisuus, missä pelaa.
Jos huhu pitää paikkansa ei tarvitse mun puolesta ikinä enää pukea kotkapaitaa päälle. Kirjaimellisesti juudas.
Kyynaamat myy maansa heti ku vähän ropisee.
vaasan sport
 
Viestit: 295
Liittynyt: 02 Maalis 2007, 16:23
Paikkakunta: Vaasa

Re: Sport kaudella 2013-14

ViestiKirjoittaja EH » 20 Helmi 2013, 19:59

Kyllä se nyt vaan on tätä päivää, että sopimuksia tehdään kesken kauden. Lisäksi pakko todeta myös että Halavaa on aivan turha syyllistää mistään. Pekkalasta en tiedä mitään, eli en ota kantaa.

Ja kyllä pelaajat sen tietävät, että Sportin kaltaiseen (tai ylipäätään mihinkään) seuraan ei kannata siltoja polttaa, koska tiet voivat kohdata uudelleen koska tahansa. Esim. herra Dickensonilla, jolla ei ole enää koskaan asiaa Vaasaan tai Kouvolaan, koska siinä todellakin oli pelaaja, joka kirjaimellisesti lopetti pelaamisen tehtyään sopparin toisen seuran kanssa.
Urheilullisesti avoimien sarjojen puolesta!
EH
 
Viestit: 1216
Liittynyt: 09 Elo 2005, 13:33

Re: Sport kaudella 2013-14

ViestiKirjoittaja Fantasiideri » 20 Helmi 2013, 20:37

vaasan sport kirjoitti:
Pectus kirjoitti:Halava sekä Pekkala saanut sopimuksen muualle jo. Eivät jatka täällä vaan Ässät kutsuu..


Jos todellakin tuo huhu pitää paikkansa niin todella hieno ele Halavalta. Valitaan kannattajien omaksi pelaajaksi ja heti saatuaan mahdollisuuden puukottaa selkään. Edes pieni seurauskollisuus, missä pelaa.
Jos huhu pitää paikkansa ei tarvitse mun puolesta ikinä enää pukea kotkapaitaa päälle. Kirjaimellisesti juudas.


Puukottaa selkään?! Halava teki sopimuksen tästä kaudesta. Välillä meidän kannattajien tuntuu olevan vaikea ymmärtää, että pelaajilla ei ole välttämättä niin suurta "kotkasydäntä" kuin meillä kannattajilla. Se ei silti suoraan tarkoita sitä, etteikö pelaaja antaisi parastaan peleissä.

Tuntuu vähän siltä, että nyt kun aikainen kesäloma on lähellä ja peli ei toimi, niin syytöksiä ammutaan joka suuntaan. Milloin tulilinjalla ovat alisuorittaneet omat pojat, milloin hyytyneet palkkasoturit, milloin Räsänen jne.
Fantasiideri
 
Viestit: 876
Liittynyt: 08 Huhti 2009, 17:26

Re: Sport kaudella 2013-14

ViestiKirjoittaja vaasan sport » 21 Helmi 2013, 00:21

Fantasiideri kirjoitti:Puukottaa selkään?! Halava teki sopimuksen tästä kaudesta. Välillä meidän kannattajien tuntuu olevan vaikea ymmärtää, että pelaajilla ei ole välttämättä niin suurta "kotkasydäntä" kuin meillä kannattajilla. Se ei silti suoraan tarkoita sitä, etteikö pelaaja antaisi parastaan peleissä.

Tuntuu vähän siltä, että nyt kun aikainen kesäloma on lähellä ja peli ei toimi, niin syytöksiä ammutaan joka suuntaan. Milloin tulilinjalla ovat alisuorittaneet omat pojat, milloin hyytyneet palkkasoturit, milloin Räsänen jne.


Ammattiylpeys ja jääkiekon herrasmiessäännöt - ever heard? Muiden joukkueiden kanssa ei neuvotella tai tehdä sopimuksia kun kausi on käynnissä. Ja jos tehdään, niin se pidetään visusti salassa! Mutta nykypäivänä tuntuu kaikki herrasmiessäännöt ja muut hyvät etiketit olevan kuolevaa kansanperinnettä. Mitään tai ketään ei enää kunnioiteta, vaan pelataan omaan pussiin. Jos kerran sopimus on Ässiin jo tehty, niin antaisi nyt jumankauta kaikkensa kentällä sitten ja näyttäisi, että on liigapaikan arvoinen. Mutta ei, kun ei näyttöjä enää tarvitse antaa...

Ja eikös niitä syyllisiä kuuluukin etsiä jos kausi menee penkin alle? Suolataanhan täällä Tammistakin vielä vaikka mies on käsittääkseni poistunut kaupungista aikoja päiviä sitten.
Kyynaamat myy maansa heti ku vähän ropisee.
vaasan sport
 
Viestit: 295
Liittynyt: 02 Maalis 2007, 16:23
Paikkakunta: Vaasa

Re: Sport kaudella 2013-14

ViestiKirjoittaja Fantasiideri » 21 Helmi 2013, 10:47

vaasan sport kirjoitti:
Fantasiideri kirjoitti:Puukottaa selkään?! Halava teki sopimuksen tästä kaudesta. Välillä meidän kannattajien tuntuu olevan vaikea ymmärtää, että pelaajilla ei ole välttämättä niin suurta "kotkasydäntä" kuin meillä kannattajilla. Se ei silti suoraan tarkoita sitä, etteikö pelaaja antaisi parastaan peleissä.

Tuntuu vähän siltä, että nyt kun aikainen kesäloma on lähellä ja peli ei toimi, niin syytöksiä ammutaan joka suuntaan. Milloin tulilinjalla ovat alisuorittaneet omat pojat, milloin hyytyneet palkkasoturit, milloin Räsänen jne.


Ammattiylpeys ja jääkiekon herrasmiessäännöt - ever heard? Muiden joukkueiden kanssa ei neuvotella tai tehdä sopimuksia kun kausi on käynnissä. Ja jos tehdään, niin se pidetään visusti salassa! Mutta nykypäivänä tuntuu kaikki herrasmiessäännöt ja muut hyvät etiketit olevan kuolevaa kansanperinnettä. Mitään tai ketään ei enää kunnioiteta, vaan pelataan omaan pussiin. Jos kerran sopimus on Ässiin jo tehty, niin antaisi nyt jumankauta kaikkensa kentällä sitten ja näyttäisi, että on liigapaikan arvoinen. Mutta ei, kun ei näyttöjä enää tarvitse antaa...

Ja eikös niitä syyllisiä kuuluukin etsiä jos kausi menee penkin alle? Suolataanhan täällä Tammistakin vielä vaikka mies on käsittääkseni poistunut kaupungista aikoja päiviä sitten.


Joo, ideaalimaailmassa ei tehtäisi lappuja muualle kesken kauden. Tällainen nyt vaan ei ole todellisuutta tällä hetkellä. Jos kiinnostaa niin tämän viikon Veikkaajassa on hyvä kirjoitus niistä realiteeteista, joiden puitteissa näitä sopimuksia tällä hetkellä sorvaillaan. Ei se mun mielestäkään hyvä juttu ole, mutta ei se nyt automaattisesti tarkoita sitä, että kintaat tipahtavat välittömästi tiskiin, vaikka ensi kausi kuluisikin muualla. Palkkakuilu tällä hetkellä Mestispelaajan ja liigapelaajan välillä on niin suuri, että pyrkimys ylöspäin on ihan ymmärrettävää, vaikka tietysti meidän kannalta turhauttavaa. Kyllähän nämä Myllyahot, Liukkoset etc. kumppanit alkavat olla jo katoava luonnonvara.

Mitä tulee tuohon syyllisten etsimiseen, niin mun mielestä on mustavalkoista syyttää jotain yksittäisiä pelaajia, Räsästä, joukkueenjohtoa jne. Kyllähän tämän kauden todennäköinen epäonnistuminen on monen asian summa. Osa jutuista menee valmennuksen ja Eren, osa pelaajiston, osa loukkaantumisten, osa poikkeuksellisen pelaajamarkkinatilanteen jne. piikkiin.

Vielähän tämän kauden voi pelastaa, mutta todennäköiseltä se ei tällä hetkellä näytä.
Fantasiideri
 
Viestit: 876
Liittynyt: 08 Huhti 2009, 17:26

Re: Sport kaudella 2013-14

ViestiKirjoittaja multakassi » 21 Helmi 2013, 12:34

Ja eikös niitä syyllisiä kuuluukin etsiä jos kausi menee penkin alle?

Tämä on niin väärä tapa lähestyä asioita oikeasti.
Kausi tietenkin pitää analysoida, mutta syyllisten etsiminen on turhaa energian uhraamista. Virheistä pitää oppia ja yrittää välttää niitä jatkossa.

Se on suomalainen tapa etsiä ensin syypää ja tukkia se maan rakoon ja sitten vasta alkaa korjaamaan sitä mikä nyt sitten onkaan ongelmassa kohteena. Tuota on tullut nähtyä ihan riittämiin ja se ei edistä oikeasti mitään.

En itse näe mitään kardinaalimunauksia tapahtuneen. Pelaajista ei ennakkoon voi tietää kuka onnistuu ja kuka ei. Odotuksia on vain siinä vaiheessa kun soppareita tehdään.
Iso tekijä on myös yhteishenki ja myös se munkki pitää olla puolella. Monta peliä ratkotaan sillä, että se tolppakuti menee sisään sen sijaan, että se menisi ulos. Siinä kohdassa taidolla ei ole merkitystä. Tai sillä, että kenen lapaan se kiekko millonki tipahtaa.
multakassi
 
Viestit: 459
Liittynyt: 28 Tammi 2008, 13:20

Re: Sport kaudella 2013-14

ViestiKirjoittaja Prudden » 21 Helmi 2013, 13:16

Kyllä noita sopimuksia tehdään kesken kauden, yleensä ne vaan kiistetään. Ovat silti ihan arkipäivää missä tahansa sarjassa hyvänsä. Esim. Miika Koivisto teki viime kaudella jo jouluna sopimuksen KalPan kanssa. Useammankin liigavalmentajan kohdalla tiedetään, mitä ja missä henkilö valmentaa seuraavana kautena. Samoin vaikkapa Armia pelaa viimeistä kautta suomessa, eikä se näy missään. Tämä on siis ihan arkipäivää jääkiekossa.

Väitän myös, että suurella osalla Ilvespelaajia on sopimus muualle ensi kautta ajatellen. Näin oli viime keväänäkin ja näin tulee jokaisen joukkueen osalta olemaan tulevaisuudessakin. Turha tollaista on pulttia ottaa. Jääkiekkoilija haluaa aina voittaa ja hänen ammattiaan ei voi, tai pelaajan kannalta toivottavasti ei voi verrata normaaliin työelämään. Jos voi, on kunnianhimo rakkaaseen lajiin muuttunut ja vääristynyt. Yleensä silloin kaverilla on viimeinenkevät nähty jääkiekon ammattilaisena. Turha näistäkään huhutuista sopimuksista on siis mitään sen suurempaa draamaa repiä.

Se, että Pekkalalla taitaa olla henkilökohtaisia ongelmia valmennuksen ja/tai muiden pelaajien kanssa ei yllätä minua. Olen jo heti syyskaudesta lähtien sanonut, että hän ei pelaa joukkueelle, vaan omalle uralleen, joka on suuri sääli niin hänen itsensä, kuin joukkueenkin puolesta. Hän ei ole koskaan uhrautumut kiekon eteen, pelannut viivamiehenä aina mahdollisen av-pelaajan, joka on saanut katkon erittäin vetelästi. Yksipuolinen pelaaja muutenkin, jolla ei ole kuin kova laukaus ja senkin menee nykyään lähes yksinomaan plekseihin.
Prudden
 
Viestit: 1325
Liittynyt: 04 Huhti 2009, 22:32

Re: Sport kaudella 2013-14

ViestiKirjoittaja Prudden » 22 Helmi 2013, 01:45

Vaikka tohon toiseen ketjuun kirjotin, että ei kaaduttu tänäänkään yhteen tai kahteen mieheen, pakko nostaa esille tuo Niko Tuhkanen. Siinä on kyllä pelaaja, jota mä vihaan. Niin ylimielinen ja hasardi, kuin olla ja voi. Sitten sitä vielä peluutetaan oikeen urakalla. Jatkuvasti virheitä, kaatuiluja,, neppailuja, vaarallisia kikkailuja alimpana ja kiekonmenetyksiä vastustajalle, milloin polkkariin syöttämisenä, koska nurkkiin roskimisena. Kaiken kruunaa nämä syötöt ilmeisesti silmät kiinni paikkaan, joissa ei edes ole ketään. Olen erittäin pettynyt, jos pelaa Sportissa ensi kaudella. Anteeksi ja näkemiin!
Prudden
 
Viestit: 1325
Liittynyt: 04 Huhti 2009, 22:32

Re: Sport kaudella 2013-14

ViestiKirjoittaja -06- » 22 Helmi 2013, 12:30

Prudden kirjoitti:Tänään paperi-Pohjalaisessa tosin saadaan tähän hiukka valaistustakin, sillä Räsänen sanooa, että ensi kaudesta tehdään erittäin onnistunut ja että hänen päämääränsä on ainoastaan liiganousu. Sen täytyy käsittääkseni tarkoittaa sitä, että nyt paukkuu vihdoin ja kovaa. Ei pelkillä lapasilla ja puoli-ilmasilla pelaajilla mihinkään liigaan voi tosissaan haaveilla. Meillehän nauraa koko kansa pian, kuten nytkin tuolla isojenpoikien foorumilla näyttää tapahtuvan.


Eikö tämä ole jo aika kauan ollut tiedossa. Eli Räsäsen 3v soppari on 2v rakenna runko ja viimeisenä vuotena saa vähän rahaakin jo joukkueeseen.

Jussi Tapiohan kävi hallilla (Tanskasta asti?) "moikkaamassa kavereita". Ei mikään maailman paras valehtelija, sillä ne sanat sai miehen naaman muuttumaan ihan punaiseksi. Eli eiköhän tämä ole jonkinlainen ennätys sille, että mihinkä aikaan sainaukset on aloitettu.

Tosin 2013-2014 pelaajabudjettia voi jo nyt kategorisoida:

350 000e Sama kuin nyt. Täys vitsi.

500 000e Voitetaan mestis. Thats it.

700 000e Voitetaan mestis + 2-3 liigakarsinta ottelua

900 000e Liiganousu on jo todennäköisempi kuin mestis vuodelle 2014-2015

Taloudellisesti kun tekee 300 000e voittoa joka vuosi luulisi että sitä raahaakin olisi. Puhumattakaan meidän KOLMESTA!!! myyntimiehestä tälle vuodelle. Tosin huomaahan sen heti kun rosterin näkee mistä on kyse. Omat pojat Ducksiin ja jotain muuta liigakarsintoihin.
-Punavalkoiset,Vaasan ylpeydet, ollaan hokkisportti Vaasasta-
-06-
 
Viestit: 449
Liittynyt: 25 Maalis 2012, 02:51

Re: Sport kaudella 2013-14

ViestiKirjoittaja Prudden » 22 Helmi 2013, 12:47

Eiköhän se totuus ole kuitenkin välillä 300-400 K€, mitä tullaan ensi kaudelle panostamaan.
Sillä saa Mestiksen kärkisijoista tuhnuilevan joukkueen, ei valitettavasti muuta.

Onni onnettomuudessa on, että me saadaan uutta väriä tähän meidän tuhnusarjaan, kun Korealaiset ja Virolaiset osallistuvat muovisarjaamme. Samalla varmasti nostattavat myös kausikorttihintoja, sillä saadaanhan vastineeksi enemmän laadukkaita otteluita kaudella. Hitsi, kuinka kivaa meillä onkaan tuhnuilla loppuelämä tässä samassa kurassa.

Jos ei yhteistyökumppanit lähde mukaan oikeasti tähän liigaprojektiin, voisiko sitä koittaa riskillä? Suveneeri Sport muovisarjassa = enemmän yleisöä otteluissa = enmmän massia. Mun mielestä on turha haikuilla minkään riskittömän satsauksen perään. Eihän yksikään yritys, joka tähtää suuremmaksi, esimerkiksi ostamalla pienemmän yrityksen itselleen tee sitä omalla rahalla, vaan yleensä aina velkarahalla. Se on sama riski, mikä Sportilla olisi ostaessaan itsensä isommaksi paremmilla pelaajilla ja sitä kautta suuremmilla areenoilla.

Toinen asia on mielestäni se, että jos Sport ei voi kasvattaa pelaajabudjettiaan, joka on muuten todella naurettava nykyään verrattuna kokonaisliikevaihtoon, ( 300-350t eur pelaajabudjetti ja yli 2milj, liikevaihto = mihin rahat menee????) ei sillä tule koskaa olemaan mitään asiaa liigaan. Tuhnuseura loppuelämän???? Toivottavasti ei.
Prudden
 
Viestit: 1325
Liittynyt: 04 Huhti 2009, 22:32

Seuraava

Paluu Keskustelut - Diskussion

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa