Ketjulottoa 15-16

Jääkiekkokeskustelua laidasta laitaan. Pelaajat, ottelut, valmennus ym. kaikki tämän otsikon alle. Diskussion även på svenska - gärna även under egna rubriker.

Ketjulottoa 15-16

ViestiKirjoittaja Golffari » 16 Heinä 2015, 01:08

Avataampa ketjulotoille oma palsta, vaikka niistä onkin tuolla jo puhuttu.
Golffari
 
Viestit: 165
Liittynyt: 10 Huhti 2015, 00:25

Re: Ketjulottoa 15-16

ViestiKirjoittaja Golffari » 16 Heinä 2015, 01:36

Maalivahdit:
1. Mika Järvinen, selkeä ykkösveskari.
2. Timo Niemi, hyvä haastaja Järviselle.

Puolustus:
Brennan - Manninen
Laakso - Pukka
Newton - Peltola
Robin Salo, Jesse Väkelä. Ari Gröndahl-->Hermes?

Hyökkäys:

Gavrus - Immonen - Bertrand
Komulainen - Koivisto - Kivimäki/ Ville Leskinen
Kiviranta - Kokkala - Tallberg
Riska - Vänttinen - Karvinen/ Tomi Körkkö
Aleksi Rekonen, Jesse Rantamäki, Tommi Tikka, Felix Westermarck

Saas nähdä miten valmennus näkee nuo spekulaatiot. Varmasti kaikki saa mahdollisuuden, myös Kivimäki ja toivotaan että Sampalla olis polvi täydessä tikissä.
Golffari
 
Viestit: 165
Liittynyt: 10 Huhti 2015, 00:25

Re: Ketjulottoa 15-16

ViestiKirjoittaja Golffari » 16 Heinä 2015, 02:22

Toivotaan, että Järvinen ottaa luulot pois kaikilta ja näyttä sen, että on ykkösveskarin arvoinen Sportin joukkueen edessä.
Puolustuksessa varmasti tasasta isoa roolia ottaa Peltola sekä Brennan.
Manniselta ja Laaksolta vois odottaa selkeää tason nostoa viime kauteen nähden, peliajan puitteissa.
Pukalta ja Newtonilta odottelen tasaisen varmaa suorittamista. Jos Newton osoittautuu lapaseksi niin Väkelä varmasti nostaa ittesä avaukseen.
Salo ja Väkelä pitää kärki kuusikon varmasti tiukoilla. Toivotaan että miehet saa reilun paikan näyttää.( Hermes, mestis ja isompaa vastuuta, ajun?.)
Omasta mielestä Arskan saa laittaa Hermekseen. Ajoittain iha ok peliä, mut suurimmaks osaks jännitti aina kun sillä kiekko.

Hyökkäyksessä Vänttinen sekä Immonen takoo varmasti isoja minuutteja. Uskon myös että Gavrus saanee Bertrandin kanssa paljon olla jäällä.
Komulaisen ja Koiviston otteita odotan mielenkiinnolla. Molemmilla vähän rikkonaiset kaudet, joukkue vaihtu ym. Nyt saavat varmasti näyttää molemmat kykynsä, kun vastuuta luvassa enemmän ja saa keskittyä olennaiseen.
Kiviranta ja Tallberg, toivottavasti jatkavat siitä mihin viime kaudella jäivät. Jollesta on vielä paljon iloa meille. Kokkala täydensi hyvin tuon trion.
Karvinen ja Riska on varmasti näitä ns. 4ketjun ilkeitä miehiä jotka kiusaa jatkuvasti kaveria. Vänttinen tuohon vielä niin paketti aikalailla valmis.
Kivimäki ja Leskinen saa nyt näyttää että mihin miehet pystyy kun ovat täydessä kunnossa. Näytön paikat. Körkkö menee ehkä samaan koriin, joutuu tekemään paljon töitä mahtuakseen tomekin avaukseen. Rekonen, Rantamäki, Westermarck,Tikka näyttää jäävän ulkopuolelle, mutta käyttökelpoisia paikkaajia.
Newton ja Gavrus tarvitsee varmasti oman aikansa ennenkun peli lähtee rullaamaan, joten annetaan kaikkien näyttää kykynsä ennekuin lähdetään ketään ulostamaan...hiukan sekavaa tekstiä ehkä, mutta vähän jotain ajatuksia tulevasta kaudesta. :)
Golffari
 
Viestit: 165
Liittynyt: 10 Huhti 2015, 00:25

Re: Ketjulottoa 15-16

ViestiKirjoittaja Blesk » 17 Heinä 2015, 00:35

Kohta on se aika vuodesta kun realismi kohtaa fantasiarosterit. Osa pelaajista on yleensä poissa pikkuvaivojen takia, toiset toipuvat isommista operaatiosta, jotka yllättäen käyvät ilmi. Vaikka miten kauan lajia seuraa, iskee aina yhtä rajusti ensimmäisen harjoituspelin totuus, jossa "Rekoset ja Rantamäet" ovatkin kakkosketjussa ja nelosessa on "Lötjösiä", joista ei ole kuullutkaan aiemmin :-).

Jos meillä hetken olisi kaikki elokuussa terveenä niin:

TOP 6 hyökkääjät ovat: Bertrand, Gavrus, Vänttinen, Komulainen, Immonen ja Koivisto.

Yllättäen meillä oli viime kaudella liigatason ykkösketju. (Yllättäen siinäkin mielessä että esimerkiksi vaikkapa Urheilulehden asiantuntijat kuvasivat ranskiksia kausiennakossaan seuraavasti: Bertrand: "Nopea luistelija. Pelaa kananmunat kainalossa." ja Fleury: "Toivotaan toivotaan -hankinta".

Eiköhän Gavrus ole hankittu Fleuryn korvaajaksi. Kuka tahansa neljästä voisi olla tuossa sentterinä, mutta itse veikkaan Vänttistä. Gavrus-Vänttinen-Bertrand

Komulainen-Immonen-Koivisto voisi toimiessaan olla kova kakkosketju. Siinä on todellinen mahdollisuus parantaa viime kaudesta. Pesosen ja Lammassaaren tulon myötä meillä oli viime kaudella pienen hetken kakkosketju, mutta se hurmion hetki jäi todella lyhyeksi.

Kolmosketju näyttää hyvältä Kivirannan-Kokkalan&Tallbergin myötä. Jokainen pystyy 20-pts rajan ehjänä rikkomaan.

Nelosen vakiopariksi veikkaan Riskaa&Rekosta. Karvinen ja Körkkö taistelevat viimeisestä paikasta.

Leskisen ja Kivimäen todelliset mahdollisuudet ovat TOP 6 tuurauksissa.

Pakeista veikkaan että Newton saa paljon yleisiä odotuksia suuremman mahdollisuuden. Sadan AHL-ottelun mies ei ehkä kuitenkaan ole ihan sellainen takapajulan takapajulasta tullut arpa kuin esim. Urheilulehden virtuoosit antoivat ymmärtää (ja mitä case Italiaan tulee, niin itse olen ymmärtänyt että Newton olisi aina Italiassa ollut valmentaja Jarno Mensoselle samanlainen messias kuin Martin Bergeron aikoinaan Tammiselle).

Todelliset kehityskohteet viime kaudesta

    Kakkosketju
    "Rekoset,Tallbergit ja Kivirannat" vuoden kokeneempia
    Rutinoituneempi puolustus

ja lopuksi muistellaanpa mitä esimerkiksi Urheilulehti kirjoitteli maalivahdeistamme vajaa vuosi sitten:

"Jos pitää Ville Hostikkaa tai Hannu Toivosta riittävänä maalivahtina pelastamaan jotain, on nautittu päihde kiellettyjen aineiden listalla. Kun ei riitä, ei riitä" -Samuel Savolainen

Viime kauden maalivahtipeli oli kuitenkin Sportissa vastoin asiantuntijan ammattimaista analyysia ihan kelvollista. Järvisellä on kuitenkin eväitä tuoda tähän neljäs ja pudotuspelipaikan kannalta ratkaiseva edistysaskel viime kauteen verratessa.

PS: Mielelläni olisin lainannut tekstejä myös esim. Jääkiekkolehden Kultanumerosta tai Urheilu Sanomat Liiga-ennakosta, mutta vastaavia herkkupaloja ei ollut tarjolla. :-)
Blesk
 
Viestit: 342
Liittynyt: 02 Maalis 2007, 14:17

Re: Ketjulottoa 15-16

ViestiKirjoittaja Hossa » 17 Heinä 2015, 11:16

Kiitoksia Blesk. Nautittava kirjoitus ja paljon vaivaa nähty noiden herkullisten viime kauden Urheilulehden analyysien nostojen kanssa. On hyvä muistuttaa näitä asiantuntijoita välillä siitä että raflaavat piikittelyt saattaa löytää nolosti edestään myöhemmin. :) Ainakin minun silmissä Samuel Savolainen muuttui lopullisesti asiantuntijasta 'asiantuntijaksi'. Ja koska tuo on kovin yksisuuntainen tie niin ei luulisi kenelläkään olevan varaa syödä omaa uskottavuuspääomaansa tuohon tahtiin. :)
Hossa
 
Viestit: 429
Liittynyt: 20 Maalis 2007, 20:50

Re: Ketjulottoa 15-16

ViestiKirjoittaja Raju Erkki » 17 Heinä 2015, 12:28

Gavrus-Immonen-Bertrand
Komulainen-Vänttinen-Koivisto
Kiviranta-Kokkala-Kivimäki
Tallberg-Karvinen-Riska

Newton-Peltola
Brennan-Manninen
Pukka-Laakso

Järvinen
Niemi

Tässä olisi se ihanne kokoonpano, eli se edellyttäisi sitä, että Kivimäki on kunnossa ja Newton osoittautuu hyväksi hankinnaksi.
Jos Komulainen ja Koivisto ottaa ne seuraavat tärkeät askeleet urallaan, niin kokoonpano näyttää todella hyvältä. Kivirannalta odotan paljon ja onhan kaverissa potentiaalia. Kokkala ja Kivimäki saavat luvan tuoda mestis dominointinsa liigaan, niin kolmoskenttäkin pystyy tekemään tulosta. Neloskentästä ei tarvi paljoa puhuakaan, sillä olisihan tuo aikamoinen rymistely kenttä.
Raju Erkki
 
Viestit: 261
Liittynyt: 18 Helmi 2015, 12:15

Re: Ketjulottoa 15-16

ViestiKirjoittaja Golffari » 04 Elo 2015, 01:27

Laitetaan nyt tännekin tämä
Kokkolan Hermes - Vaasan Sport, 1.treenimatsi kaudelle 15-16. Alustavat kokoonpanot:
Tuomas Vänttinen – Jarkko Immonen – Henrik Koivisto
Niko Peltola – Jake Newton

Artur Gavrus – Joonas Komulainen – Charles Bertrand
Aleksi Laakso – Mikko Pukka

Erik Riska – Aleksi Rekonen – Felix Westermarck
Oskari Manninen – Mike Brennan

Teemu Tallberg – Tommi Tikka – Otto Karvinen
Ari Gröndahl

Timo Niemi (AM)
Mika Järvinen

Jesse Rantamäki Hermeksen ykkösen laidassa ja Jesse Väkelä 3pakkiparissa.
Kokkala, Kivimäki, Körkkö ja Leskinen siis sivussa. Kiviranta ja Salo maajoukkeen mukana.
Golffari
 
Viestit: 165
Liittynyt: 10 Huhti 2015, 00:25


Paluu Keskustelut - Diskussion

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa