Sivu 1/1

Miksi käyt epäsäännöllisesti tai et lainkaan otteluissa?

ViestiLähetetty: 28 Syys 2016, 17:57
Kirjoittaja Prudden
Sport voitti kaksi ensimmäistä otteluaan ja olisi voinut uskoa, että tuo olisi riittänyt innostamaan Pohjalaiset sankoin joukoin tukemaan ja seuraamaan Sportin edesottamuksia kotiotteluissa.

Kuitenkin ensimmäisessä kotiottelussa maksaneita katsojia oli alle 3.000. Arki-iltapelillä oli varmasti osuutensa asiaan ja yleensäkin alkukaudesta tapaa ihmiset käydä nihkeämmin otteluita paikanpäällä katsomassa, mutta mielestäni tuo lukema oli suuren suuri pettymys.

Ajattelin laittaa pienen gallupin pystyyn, johon kukin voi vastata anonyymisti pelkästään rastittamalla yksi (1) - kolme (3) osuvinta syytä, tai halutessaan myös kommentoida syytä olla lähtemättä säännöllisesti kotiotteluihin.

Voit myös kommentoida tähän ketjuun syyn tai syitä, mikäli niin haluat. Tai, voit myös kommentoida kehitysideoita, tai sellaisia seikkoja, jotka saisivat sinut lähtemään otteluihin useammin.

Jätin tahallaan pois vaihtoehdon "asun toisella paikkakunnalla" / "etäisyys", koska ajatus olisi löytää syitä, joita korjaamalla Sport voisi saavuttaa jatkossa suuremmat katsojaluvut.

Toivottavasti mahdollisimman moni jaksaa vastata kyselyyn ja saadaan siten jopa mahdollisesti kyselystä jotain työkaluja Sportin organisaatiollekin.

Esim. Jos saataisiin niinkin kattava äänestystulos, kuin 50 vastausta, joista vaikkapa 20 syy olisi lastenhoidolliset, voisi Sport tehdä tästä omat johtopäätöksensä ja kenties jopa kokeilla jotain ratkaisumahdollisuutta tämän asian ratkaisemiseksi.

Voi toki olla, että tällä foorumilla aktiivisia kävijöitä on niin vähän, ettei tästä tule mitään järkevää aikaiseksi, mutta eipähän tämä maksanut, kuin yhden kahvikupin juomisen lomassa naputellun ketjuavauksen. :)

Kiitos etukäteen!

Re: Miksi käyt epäsäännöllisesti tai et lainkaan otteluissa?

ViestiLähetetty: 28 Syys 2016, 18:55
Kirjoittaja Der Adler
Ihan hyvä galluppi. Ongelma vaan tässä foorumissa saattaa olla että suuri osa käy säännöllisesti kattomaan pelejä paikan päälle.

Mutta toivottavasti tulee vastauksia.

Re: Miksi käyt epäsäännöllisesti tai et lainkaan otteluissa?

ViestiLähetetty: 29 Syys 2016, 02:22
Kirjoittaja Outpost
Monta on syytä etten pääse hallille, vaikka niin kovasti haluaisin. Ruutu on kyllä, josta yritän paikkailla menetyksiä. Silti selostelija Ilves - Kookoo ottelussa sanoi että 3600 on järkyttävän heikko Ilvekselle. Sportille se on ihan hyvä lukema. Kertoo jotain? Ilves - Tappara ottelussa about 6000 katselijaa. Meillä kahteen matsiin se. Meidän pitää saada jollain ilveellä tuo pikkumökki myytyä loppuun usein että pärjätään. Mitä asialle voisi tehdä että saataisiin ne ihmiset telkkujen ja nettien äärestä hallille? Itse en pääse aina kun vuorotyö ja pieniä lapsia. Mutta monia työkavereita on joilla vapaanpi ja estottomampi mahdollisuus. Olisiko radikaaleja houkutusmetodeja? No mitään entuudestaan poikkeavaa en ole havannoinut.

(Liigakiekko pitäisi jo itsestään olla motivoiva asia, mutta ei nyt siltä näytä Vaasalaisten keskuudessa olevan)

Re: Miksi käyt epäsäännöllisesti tai et lainkaan otteluissa?

ViestiLähetetty: 29 Syys 2016, 02:32
Kirjoittaja Outpost
Prudden. Kommentoijia on ehkä huomattavasti vähemmän kuin 2009 karsintojen aikaan, mutta lukijoita on huomattavasti enemmän. Lisäksi sana liikkuu eri FB ym. palveluissa täältäkin irrotettuina liukkaasti. Lisäksi pitäisi suosia enemmän omaa alustaa, kuin jotain jatkoaikaa. Se nyt on mitä on. Ruotsinkieliset muutenkin on mukavan aktiivisia täällä (luen myös heidän keskusteluja).

Re: Miksi käyt epäsäännöllisesti tai et lainkaan otteluissa?

ViestiLähetetty: 29 Syys 2016, 02:50
Kirjoittaja Outpost
Mielestäni oikein mielekiintoinen Gallup! Lisäksi haluaisin tietää mitkä on ne mielenkiintoiset vastústajat kuparisaaressa? Voi tietysti perustellakkin. Itse en jaksa sitä tehdä, koska on varmaan outoa ja ihmeellistä, että Jukurit ja KooKoo on kiinnostavimmat vastustajat! Seuraavaksi kiinnostavimmat itselle on tietysti Ilves ja Ässät. Muut ei sitten kiinnosta kovinkaan paljoa, no mitänyt ehkä pelsut. Taidan olla aika friikki kun ei Tapparat ja hifkit kiinnosta hirveesti. No ei TPS myöskään. Kunhan satuin pääsemään hallille.

Re: Miksi käyt epäsäännöllisesti tai et lainkaan otteluissa?

ViestiLähetetty: 29 Syys 2016, 04:33
Kirjoittaja SPORTTIKOTKA
Syy on juurikin asuminen muualla kuin Vaasassa. Tähän saattaa olla tulossa muutosta.

Re: Miksi käyt epäsäännöllisesti tai et lainkaan otteluissa?

ViestiLähetetty: 29 Syys 2016, 09:42
Kirjoittaja muuttohaukka
Ainahan sitä hallille lähtee, kun mahdollisuus on, joten kysely ei varsinaisesti koske minua. Jos jää käymättä, niin pääasiallinen syy on muut pakottavat kiireet. Näihin on Sportin vaikea vaikuttaa.

Re: Miksi käyt epäsäännöllisesti tai et lainkaan otteluissa?

ViestiLähetetty: 29 Syys 2016, 11:01
Kirjoittaja Latukone
Hyvien istumapaikkojen puute ainakin estää osaa tulemasta hallille.

Re: Miksi käyt epäsäännöllisesti tai et lainkaan otteluissa?

ViestiLähetetty: 29 Syys 2016, 12:51
Kirjoittaja Sporttari
Ehkä se maksu-tv on suurin syy ja liian suuri ottelumäärä. Tulee valittua rusinat pullasta eli lähinnä viikonloppumatsit ja arkisin vain jos Kärpät tai HIFK vastassa.

Re: Miksi käyt epäsäännöllisesti tai et lainkaan otteluissa?

ViestiLähetetty: 30 Syys 2016, 00:10
Kirjoittaja Isäntäkotka
Oikeasti mietittävä asia. Haluaako seura ihmisiä halliin noilla lipun hinnoilla??
Vai tuleeko fyrkkaa jo niin hyvin tv sopimuksista et lipun hinnat voi vetää pilviin ja luottaa et uskollinen vaki porukka tulee halliin (2800-3400) ja maksaa lystin seuralle.
Tottakai viihde maksaa mut joku rajakin on oltava kun monenlaista viihdettä on tarjolla.

No kaikkihan tän tietää mut lippujen hinnat alas nii uutta porukkaa tulee kyl halliin.

Mallia Tamin ajasta kun hallis oli jengii vaikka oltiin alasarjois.

Re: Miksi käyt epäsäännöllisesti tai et lainkaan otteluissa?

ViestiLähetetty: 30 Syys 2016, 01:04
Kirjoittaja SPORTTIKOTKA
En tiedä olisiko järkevää, mutta voisiko istumapaikat jotka ei oo menny kaupaksi laittaa vaikka puoli tuntia ennen ottelun alkua puolella hinnalla niin saadaan halliin käyttöastetta enempi. Ihmiset kuitenkin käyttää rahaa myös muihin oheistuotteisiin. Tyhjä penkki ei tuota mitään.

Re: Miksi käyt epäsäännöllisesti tai et lainkaan otteluissa?

ViestiLähetetty: 30 Syys 2016, 02:15
Kirjoittaja MrMacmanaman
Isäntäkotka kirjoitti:Oikeasti mietittävä asia. Haluaako seura ihmisiä halliin noilla lipun hinnoilla??

Luin Iltasanomien uutisen Tepsin JYP ottelun yleisömäärästä ja siellä suurin osa oli sitä mieltä, että liput ovat liian kalliita. Sportilla toki hieman eri tilanne, kun halli on sarjan pienin ja seura on tilanteessa, jossa rahaa pitää saada, jotta voidaan samaan aikaan maksaa osaketta, panostaa halliremonttiin ja viedä joukkuetta urheilullisesti eteenpäin. Varmasti siellä on mietitty, että millä hinnoilla saadaan maksimaaliset tulot. Ennustaisin, että halliremontin jälkeen tullaan panostamaan enemmän yleisöpohjan kasvattamiseen.

SPORTTIKOTKA kirjoitti:En tiedä olisiko järkevää, mutta voisiko istumapaikat jotka ei oo menny kaupaksi laittaa vaikka puoli tuntia ennen ottelun alkua puolella hinnalla niin saadaan halliin käyttöastetta enempi. Ihmiset kuitenkin käyttää rahaa myös muihin oheistuotteisiin. Tyhjä penkki ei tuota mitään.

Tuossa on montakin isoa ongelmaa. Suurimpana se, että kukaan ei enää ostaisi lippua ennen noita alennuksia. Ja jos se ei ole jo tarpeeksi, niin toinen olisi se, että tuhat ihmistä jonottamassa istumapaikkalippua vie varmaan pari tuntia ennen kuin kaikki on päässyt sisään. Jättäisi erittäin huonon kuvan järjestelyistä eikä ainakaan houkuttaisi tulemaan toistamiseen.

Re: Miksi käyt epäsäännöllisesti tai et lainkaan otteluissa?

ViestiLähetetty: 30 Syys 2016, 07:30
Kirjoittaja muuttohaukka
Kuinka paljon lippuhintoja pitäisi laskea, jotta väki suuntaisi hallille?

Sportilla on tänään liigassa korkein lippukohtainen tuotto. Nyt ei ole tuoreita lukuja käytettävissä, mutta joidenkin tietojen mukaan viime kaudella olisi ollut keskimäärin luokkaa 16 euroa/lippu (tässä on laskettu ilmaisliput, kausarit, kampanjat, lapset jne). Kahden ottelun yleisökeskiarvolla (3214) se tekee 51424 euroa/ottelu. Leikitään, että hintoja tiputetaan siten, että keskimääräinen tuotto olisi 12 euroa/lippu (tämä lienee aika yleinen taso liigassa). 100% täyttöasteella tämä toisi lipputuottoja 49956 euroa/ottelu, siis vähemmän kuin nykyisillä hinnoilla. Jokainen varmaan ymmärtää, että 100% täyttöaste on runkosarjassa utopiaa. Heitetään yltiöoptimistinen arvio, että halvemmilla hinnoilla yleisö-KA nousisi 3700aan. Tämä tekisi edelleen noin 7000 euron loven lipputuottoihin. Sitä erotusta ei revitä oheismyynnistä vaikka mitä tekisi. Oletus on kuitenkin, että yleisömäärät lähtee hienoiseen nousuun, kunhan futis- ja mökkikausi saadaan kunnolla pakettiin.

Re: Miksi käyt epäsäännöllisesti tai et lainkaan otteluissa?

ViestiLähetetty: 30 Syys 2016, 09:12
Kirjoittaja EH
Onhan nuo lipun hinnat älyttömät, MUTTA Sportin kohdalla täysin ymmärrettävät. Ei kannata ilman vahvaa perustetta alkaa hintoja laskemaan. Kyllä nuo hinnat omaan hallilla käymiseen vaikuttaa, mutta siltikin Sportin on mietittävä hinnat puhtaasti busineksen kannalta. Tulot pitää maksimoida.

Re: Miksi käyt epäsäännöllisesti tai et lainkaan otteluissa?

ViestiLähetetty: 30 Syys 2016, 16:39
Kirjoittaja leuka
Kyllähän suurin syy on Ruutu Plus ja sen hinnoittelu. On se niin helppoa, vaivatonta, näet tilanteet uusintoina, hyvä selostaja täällä
Vaasassa ym. mukavuuden haluisille. Olisi hyvä tietää kuinka paljon näitä Ruutu plussan katsojiakin on Vaasassa ja ihan vaan tässä
lähiympäristössä??
Tokihan tämän nykyisen hallin kapasiteetti ja sen puitteet myöskin verottavat.......oi jos saataisiin Kuparisaareen nopeasti uusi
"Elisa Stadion" kuten Hietalahdessa.......siellä uusissa puitteissa muistaakseni ka reilusti yli 4000 !!

Re: Miksi käyt epäsäännöllisesti tai et lainkaan otteluissa?

ViestiLähetetty: 01 Loka 2016, 12:05
Kirjoittaja Katsomokoutsi
Henkilökohtaisesti ainakin jää otteluita väliin ihan puhtaasti lastenhoitoon liittyvistä syistä. Lisäksi lipunhinnat ovat mielestäni liian korkeat.
Seisomakatsomotila kolmas syy. Muksujen kanssa en tuonne fanikatsomoon halua mennä. Muuallakin voisi olla edes pieni lohko johon vaikka lasten kanssa vois mennä.
Nämä kolme suurin syy miksi kotona on maksukanava käytössä. Sieltä näkee kuukauden kaikki liigapelit yhden lipun hinnalla.

Re: Miksi käyt epäsäännöllisesti tai et lainkaan otteluissa?

ViestiLähetetty: 01 Loka 2016, 15:44
Kirjoittaja Sportveteraani
Minulla on Dna paketti mistä nään kaikki liigapelit.Kausikortti on ollut niin kauan kun muistan.
Olen nähnyt 99% kaikki kotiottelut hallissa ja saman verran telkkarissa vierasotteluita.
Tulkaa ihmiset halliin.Sielä on tunnelmaa.