Sivu 1/21

Joukkueen rakennus 2019-2020

ViestiLähetetty: 06 Marras 2018, 22:26
Kirjoittaja Lakeudun Kutsu
Ehkäpä ennenaikaista mutta avataan silti.

Ensi kaudelle ei niin paljon kiinnityksiä vielä.

Sopimuksilla on:

Maalivahdit: Järvinen ja Mölder optiolla. Riippuen Aittokallion otteesta ja ja peliajasta loppukaudella näen hänen osalta tilanne on aikalailla auki. Järvinen on ollut taas hyvä alkukaudella mutta tarvitsee kirittäjän että pysyy hereillä. Mölder tuskin on tässä se vastaus vielä ensi kaudella.

En usko että Sport on ykkösvaihtoehto Aittokalliolle ensi vuonna jos menee hyvin hän jatkaa muaalle ja jos saa lian vähän peliaika ottajia varmasti löytyy jos ei muuta luukunavaajaksi Ouluun kun Rynnäs palaa Poriin. Mielellän näen hänet toki Sportin paidassa myös ensi vuonna, potentiaalia on kyllä. Veskariosastoolla ei kannattaa säästää, se on jo nähty.

Puolustajat: Ei yhtään vakiopakki kiinitetty vielä. tässä toivon että sorvataan sopimukset vielä Sundin, Mannisen, Nevalaisen ja Westermarckin kanssa. Tämän lisäksi yksi tai pari tasaisia suorittajia ja täytemiehet. Jyri Niemi on ilman muuta tässä vaihtoehto jos pysyy ehjänä.

Hyökkäys: Tämä on sitten vaikeampi. Varmoista suorittajista ainostaan Kiviranta ja Ainali sopimukset ensi kaudelle. Sen lisäksi Riska plus muutama kaveri optiolla. Toivottavat jatkosopimukset järjestyksessä ovat Tikka, Vauhkonen, Talaaja ja Kallela. Kalapudas mielellään näkisin vielä täällä, hänen ja Tikan osalta sattaisi olla muita ottajia veikkaan. Hyökkäyksessä toki paljon nuoria kavereita joka voi ottaa askeleita eteenpäin vielä kuten Lehtimäki, Borvik ja Arrak. Sen lisäksi varmasti A nuorten puolelelta pitäisi saada lisää apuja. Näitten lisäksi näkisin mielellään kaksi pelaaja Kuparisaaressa jäällä. Yksi on ikuinen taistelija Tomi Körkkö ja toinen tietysti Joonas Komulainen. Körkkö on viihtynyt Vaasassa jo jonkun aikaan että maisemavaihto voi tehdä hyvääkin. Varmasti tulisi olemaan tervetullut vahvistus omassa roolissa missä liigajoukkueessa vaan kuten Karvinenkin Kärpissä tällä hetkellä. Komulaisen jatko tietysti terveydestä kiinni.

Valentin Claireaux mys sellainen pelaaja joka vielä voi kehittyä, jotenkin tuntuu että taso tule heittämään aika paljon, siinä roolissa missä pelaa nyt on erinomainen mutta riittääkö tasiasuus ykkös ja kakkosketjuille. Kolmoseen ja neloseen aluksi näkisin mielellään näitä nuorukaiset kuten Arrak, Borvik, Mäki jne. Toki jos saataisin yksi paluumuttjakin niin voisi olla mielenkiintoinen yhdistelmä ykkös kakkosketjuun.

Tässä vaiheessa näyttää myös siltä että Pajuluoman optiokin pitäisi jatkaa, muuten valmennusosastolla olisi ehkä syytä kokeilla jotain muuta. Maalivahtivalmennus ja ylivoimapeli sakkaa vielä aika pahasti näin mutuna.

Ensi vuoden joukkueen vahvuus määritellään varmasti aika paljon loppukaudella. Näillä katsojamäärillä talous varmasti aika tiukalla. Muutama pleijariottelua voisi toki auttaa. Toki olen ymmärtänyt että yksi kaksi säälipleijariottelua ei auttaa kovin paljon johtuen bonuksista jne.

Re: Joukkueen rakennus 2019-2020

ViestiLähetetty: 06 Marras 2018, 22:45
Kirjoittaja SPORTTIKOTKA
Kausi on myös seuran juhlakausi, jolloin odotan isompia panostuksia. Jos nyt jengi oikeesti aktivoituisi tulemaan hallille seuraamaan laadukasta lätkää niin se voisi olla jopa mahdollista. Nyt on mahdollisuus vaikuttaa vaasalaisen lätkän tasoon.

Re: Joukkueen rakennus 2019-2020

ViestiLähetetty: 27 Marras 2018, 23:48
Kirjoittaja leuka
Sopimuskiinnityksiä nopeasti ainakin noihin A-junnujen kärkipelajiin mm. Haarala, Mäki, Erholtz, Harju, Immonen, Åkerman, Viitasalo, Ylitalo ja kenties on vielä 2-3 kaveria vielä sekä molemmat maalivahdit.

Peluutusta jo niin, että vaikka kaikissa kärkiketjuissa olisi yksi hyökkääjä (niinkuin nytkin on Lehtimäki mukana todellisten pelimiesten kanssa kasvamassa korkoa) ja samaten 1-2 puolustajaa ajaa sisälle jonkun "huippu" pakin parina.....siinäpä "poika" saisi/näkisi isällistä oppia??

Tämä siksi, jos Sportin taloudellinen tilanne ei kestä, eli pelaajabudjettia ei pystytä nostamaan??

Satsataan vaikka 1-3 hyökkäysketjuihin 4-5 huippukaveria ja loput omista junnuista sekä ns. täytemiehistä.

Puolustukseen vaikka kaksi huippuosaavaa pakkia mallia "Heshkat" ja loput nykyisistä että junnuista.

Summanmarum hyökkäykseen 4-5 + puolustukseen 2 kärkiäijää + "muuri" maalivahti......budjetista veisi ehkä 2/3 osan???

Re: Joukkueen rakennus 2019-2020

ViestiLähetetty: 20 Joulu 2018, 22:52
Kirjoittaja Outpost
---

Re: Joukkueen rakennus 2019-2020

ViestiLähetetty: 21 Joulu 2018, 02:30
Kirjoittaja Prudden
Tää on niin Vaasaa, ettei todellistakaan...

Ne pelaajat, joilla on markkina-arvoa tekevät aina sopimuksensa syksyllä, poislukien pelaajat, jotka kalastavat suurempia arenoita. Mitä ihmeellistä tässä nyt on nykyään?

Otetaan nyt vielä rautalanka Erkki, esimerkki - postimerkki ja mitä näitä nyt onkaan ikinä?!?!

Pelaajan X edustama seura tekee aloitteen ja tarjoaa sopimusta, herra X ei joko halua suoraan tähän tarttua, tai on saanut kilpailevan tarjouksen.. tai mitä ikinä nyt onkaan saanut.
Hänen motiivinsa on Y, jonka joko jo tarjonnut tai hänrä miellyttävä taho ehkä tarjoaa.

Mitä teet tilanteessa?! Lyöt lapaset rukkaanko ja katsot, vieläkö sille seuraavalla työnantajalle kelpaa, vai vedät vieläkin enemmän näyttääksesi sille uudelle työnantajalle, että juuri sinä olet se, joka oli niistä kymmenestä se oikein valittu ja ansaitsee ison näyttöpaikan. Toinen vaihtoehto oli tosiaan se, että vetää ihan vihkoon ihan vaan huvikseen nykykauden ja nykyisen työnantajan piirissä. Kuka mahtaa uskoa tähän conspiracyyn?!? Ei varmaan edes sinisten hallitusryhmä.

Re: Joukkueen rakennus 2019-2020

ViestiLähetetty: 21 Joulu 2018, 03:44
Kirjoittaja Outpost
----

Re: Joukkueen rakennus 2019-2020

ViestiLähetetty: 21 Joulu 2018, 03:55
Kirjoittaja sporaukko
Outpost kirjoitti:Jotenkin on Sportista tullut monelle pelaajalle kuulemma sellainen ns. haluttu seura. Tämä siis kuultuna eräältä tutulta hunterilta. En yhtään ihmettele kun ei Suomessa ainakaan toista mahtavuutta ole kuin Sport fanit.

Sportissa on kiva pelata kun saa oikeasti pelata jos sen osaa. Sundom stå on plussaa aina siihen, vaikka ärsyttää kun fb:ssä ihmetellään kun fanipääty ei laula. Ottakaa motarin päädystä joku kaista näille neutraaleille faneillekkin käyttöön.

Re: Joukkueen rakennus 2019-2020

ViestiLähetetty: 21 Joulu 2018, 23:16
Kirjoittaja Outpost
--------

Re: Joukkueen rakennus 2019-2020

ViestiLähetetty: 26 Joulu 2018, 11:15
Kirjoittaja SportSyrän
Kalapudas on Kärppien mies ensi kaudella.

Re: Joukkueen rakennus 2019-2020

ViestiLähetetty: 26 Joulu 2018, 17:06
Kirjoittaja Outpost
-----------

Re: Joukkueen rakennus 2019-2020

ViestiLähetetty: 27 Joulu 2018, 00:33
Kirjoittaja SportSyrän
Vanhassa Mestarissa tälläistä kuullut. Lähde tosin oli juovuksissa.

Re: Joukkueen rakennus 2019-2020

ViestiLähetetty: 28 Joulu 2018, 15:13
Kirjoittaja wildbrain
SportSyrän kirjoitti:Kalapudas on Kärppien mies ensi kaudella.

Onneksi oli väärä info

Re: Joukkueen rakennus 2019-2020

ViestiLähetetty: 28 Joulu 2018, 19:18
Kirjoittaja Lakeudun Kutsu
Mitäpä hienompi, Kalapudas jatkaa meillä ensi vuodella. Vaikka onkin vähän sooloilija niin kyllä tärkeä palanen. Kalapudas on kyllä Ainalin kanssa niitä tärkeimpiä pelaajia ylivoimapelissä. Hieno Jämsä ja Kalapudas että pääsitte yhteisymmärykseen.

Re: Joukkueen rakennus 2019-2020

ViestiLähetetty: 30 Joulu 2018, 18:14
Kirjoittaja Kajtsu
Aika hyvällehän tuo ehjä nykyinen rosteri näyttää. Toki seuraavat pelaajat laittaisin vaihtoon ens kauteen: Saukko, Claireaux, Körkkö, Viljanen, Paukku, Manninen. Jenkki/kanukki -historia taas viittaa siihen , että Sutter ja Robak molemmat vaihtavat näkymiä ensi kauteen. Jostain syystä nämä ovat tahtoneet jäädä vuoden kokeiluiksi. Robakin tosin pitäisin ja pienin varauksin Sutteri (riippuen miehen palkkapussista..). Tämän lisäksi vois aina ottaa uuden maalivahdin jos olisi tarjolla +190cm ja +92,5% työnimellä. Ihan jännä olisi joku potentiaalinen 195cm kanukkimolari.

Ihan hyvät lähtöasetelmat siis ensi kautta varten. Hyvä runko ja heikkouksiin varmempaa pelaajaa tilalle, tai muutama potentiaalinen arpa.

Re: Joukkueen rakennus 2019-2020

ViestiLähetetty: 30 Joulu 2018, 20:01
Kirjoittaja Lakeudun Kutsu
Manninen pitäisi kyllä jos mahdollista. En tiedä sitten jos näille nurille pelaajille pitäisi tehdä tilaa vakiokokoonpanoon. Siellä on Haarala, Lehtimäki, Borvik, Pennanen ja Arrak. Olisi ketjullinen nuoria kokemattomia poikia. Aika isolla riskillä lähdettäisin jos illasta toiseen halutaan kerätä pisteitä. Kyllä Körkkö ja Claireux tyyppisiä pelaajia mielestäni tarvitaan joilla vähän enemmän kokemusta vaikka ei aina on esillä tilastoissa.

Tietääkö joku Komulaisen tilanteessa enemmän, onko mitään toivoa nähdä jäällä? Olisi kyllä hieno jos...

Arvatkaa kuka muuten oli päätuomari siinä ottelussa kun Komulainen lokaantui.

Re: Joukkueen rakennus 2019-2020

ViestiLähetetty: 31 Joulu 2018, 01:44
Kirjoittaja Kajtsu
Lakeudun Kutsu kirjoitti:Manninen pitäisi kyllä jos mahdollista. En tiedä sitten jos näille nurille pelaajille pitäisi tehdä tilaa vakiokokoonpanoon. Siellä on Haarala, Lehtimäki, Borvik, Pennanen ja Arrak. Olisi ketjullinen nuoria kokemattomia poikia. Aika isolla riskillä lähdettäisin jos illasta toiseen halutaan kerätä pisteitä. Kyllä Körkkö ja Claireux tyyppisiä pelaajia mielestäni tarvitaan joilla vähän enemmän kokemusta vaikka ei aina on esillä tilastoissa.

Tietääkö joku Komulaisen tilanteessa enemmän, onko mitään toivoa nähdä jäällä? Olisi kyllä hieno jos...

Arvatkaa kuka muuten oli päätuomari siinä ottelussa kun Komulainen lokaantui.


Mannisella menossa toinen rikkinäinen kausi jo, viimekaudella 23 ottelua, eikä nytkään hyvälle näytä terveyspuolella. Hyökkäyksien tukeminen ollut aika olematonta, ihan kuten omassa päässä oman miehen merkkaaminen. 2014-2017 Manninen kävisi, mutta nyt mielestäni liian suuri riski. Körkkö on taas puuttuvien pisteiden takia tippunut neloseen. Tällä hetkellä +30 peliä pelanneistä vähiten pisteitä, 4kpl. Samaan aikaan pahimmat +/- tilastot, eli -11. Köröllä kuitenkin jo 313 peliä liigassa ja piste per peli tahti 0,19.

Jos kokemusta halutaan neloseen, niin itse ottaisin työnimellä Karvinen, Tallberg, Tikka jne. Kaikki pelaajia jotka pelaaat, tai nousseet nelosesta.

Re: Joukkueen rakennus 2019-2020

ViestiLähetetty: 31 Joulu 2018, 06:58
Kirjoittaja Mollan
Tuskin nähden enä Komu kaukalossa enä ikävä tosi ikävä

Re: Joukkueen rakennus 2019-2020

ViestiLähetetty: 31 Joulu 2018, 21:21
Kirjoittaja leuka
Näistä oman maakunnan lähtijöistä maailmalle puolustaja Otto Latvala (pelaa nyt HPK-LeKi akselilla),
sopimus päättyy tähän kauhee 18/19 HPK:saa.
Pelaa juuri nyt nuorten alle 20 MM-kisoissa, iso ja olisi Sportin näköinen....UTJ Jämsä -- iske!!

Re: Joukkueen rakennus 2019-2020

ViestiLähetetty: 03 Tammi 2019, 08:10
Kirjoittaja tipi59
Ja sitten kohta myös Tommi Tikan soppari täytille, loput vaihtoon ensikaudelle.

Re: Joukkueen rakennus 2019-2020

ViestiLähetetty: 04 Tammi 2019, 00:41
Kirjoittaja Isäntäkotka
Onko Sund tosiaan menossa TPS. Iltalehti lähteenä.
Nyt Sportin kannattais löydä sopimuksis ulos niin kansa tulis hallille.
Monilla mielessä viime kauden myynnit kauden aikana ja ehkä samaa pelkoa nyt. Samaa ei haluta kokea.
Innostus lopahtaa heti jos joku kärkimies myydään pois.
Pientä orastavaa buumia olis nyt tulossa.

Re: Joukkueen rakennus 2019-2020

ViestiLähetetty: 04 Tammi 2019, 01:47
Kirjoittaja MrMacmanaman
Isäntäkotka kirjoitti:Onko Sund tosiaan menossa TPS. Iltalehti lähteenä.
Nyt Sportin kannattais löydä sopimuksis ulos niin kansa tulis hallille.
Monilla mielessä viime kauden myynnit kauden aikana ja ehkä samaa pelkoa nyt. Samaa ei haluta kokea.
Innostus lopahtaa heti jos joku kärkimies myydään pois.
Pientä orastavaa buumia olis nyt tulossa.

Ensi kaudeksi on tällaista huhua liikkunut ja varmasti moni muukin kärkimies herättää kiinnostusta muualla. Näillä ei kuitenkaan ole vaikutusta tähän kauteen ja siksi kannattaakin tulla hallille jo ihan sen takia, että Sportin resursseilla ei välttämättä saada näin kovaa joukkuetta varsinkaan hyökkäyksen osalta joka vuosi. Sisäisen pistepörssin kahden kärkinimen jatkot kuitenkin jo julkaistiin tässä viime aikoina ja viime kaudella tehtiin hienot parivuotiset jatkot Ainalin ja Kivirannan kanssa, joten pidän jo tuota hyvänä hauiksen näyttönä Sportin organisaatiolta.

Re: Joukkueen rakennus 2019-2020

ViestiLähetetty: 04 Tammi 2019, 01:48
Kirjoittaja Outpost
------------

Re: Joukkueen rakennus 2019-2020

ViestiLähetetty: 04 Tammi 2019, 02:16
Kirjoittaja MrMacmanaman
Markkulan näkisin ennemmin esim. Kallelan paikkaajana, jos häntä ei saada pidettyä. On kuitenkin kiekkotaitava pelaaja, joten alemmissa ketjuissa ei hirveästi käyttöä. Siellä on tosin Haarala tehnyt vahvaa sisääntuloa liigatasolle ja hänelle pitäisikin sorvata sellainen kolmevuotinen pahvi.

Re: Joukkueen rakennus 2019-2020

ViestiLähetetty: 04 Tammi 2019, 02:26
Kirjoittaja Outpost
---------------

Re: Joukkueen rakennus 2019-2020

ViestiLähetetty: 04 Tammi 2019, 02:37
Kirjoittaja MrMacmanaman
Hyökkäykseen ei ole tarvetta hankkia täytettä ellei tule vähintään paria pidempää loukkaantumista. Sportilla on jo nyt eniten tehtyjä maaleja koko sarjassa, mutta myös eniten päästettyjä, joten puolustukseen pitäisi kyllä playoffeja silmällä pitäen saada vähän jämäkkyyttä. Jos yleisömäärät lähtisivät tästä nousuun, pitäisi olla varaa hankkia joku loppukauden keikkamies. Yleensä nämä kesken kauden tehdyt pakkihaut ovat onnistuneet hyvin. Aiemmilla kausilla mm. Brennan, Honkaheimo, Wrenn ja tällä kaudella Robak.