Lahden Ääriliikeen kannattajavertailu 2005

Sport-kannattajien fanimatkat ja muut keskustelut

Lahden Ääriliikeen kannattajavertailu 2005

ViestiKirjoittaja Takapenkki- » 15 Helmi 2007, 15:09

Lahden Ääriliiken sivuilta poimin jutun, jossa vertailtiin SM-liiga jengien kannattajaryhmiä. Jokaisen kannattajaryhmästä mainittu hyviä ja huonoja puolia, mahdollisesti jotain kehitettävää yms. ja lopuksi annettu arvosana..

Jutussa kuitenkin mainitaan myös Red Armystä:
"Ulkopuolelta mainitsemisen arvoinen on Vaasan Sportin paljon puhuttu kannattajaryhmä Red Army, joka sijoittuisi katsomotoiminnan ja –kulttuurin osalta kirkkaasti tämän vertailun kärkinelikkoon. Sarjatason huomioon ottaen hieno saavutus ja vähän ajattelemisen aihetta muille."

Koko juttu luettavis:
http://www.aariliike.net/kv2005.html
Takapenkki-
 
Viestit: 1
Liittynyt: 14 Helmi 2007, 18:10

Olipa pläjäys!

ViestiKirjoittaja SPORTTIKOTKA » 15 Helmi 2007, 15:33

On kyllä *sensuroitu* hienoa, että Suomessa aletaan aikusten oikeasti pohtia kannattajakulttuureja. Itselläni on kokemuksia lähes kaikista liigahalleista ja suurimmasta osasta Mestishalleista(sattuman syystä). Itse koen Stadin ainoan jäähallin Nordiksen tunnelman lämpimimmäksi kiihkon ja intohimon vuoksi sekä sen vuoksi, että kaikki ääni lähtee ihmisistä itsestään. Hjalliksen hallissa Ultras Jokerit ovat kyllä edelläkävijöitä katsomotaiteen saralla Meidän Mestiksen Ultras06:n kanssa. Ultras Jokereilla vain on määrää ja resursseja enemmän. Espoossa kiekkokulttuuri on vielä niin pientä, että katsomokulttuurista ei mielestäni voida puhua. Vanhassa Matinkylässä oli parempi tunnelma kuin Länsiautoareenassa. Toki hallin koolla on merkitystä. Oulussa en ole nyt liiga-aikana hetkeen käynyt, mutta Mestisaikana halli oli kovinkin hiljainen ja näkymätön. Nyt EtäKärpät tuovat näkyvyyttä Etelässä ja ilmeisesti vastaavat aikas paljolti myös Oulussa satunnaisesti esiintyvästä katsomolaulannasta. Jyväskylän halli on pieni ja otollinen hyvään kulttuuriin, mutta rummut pilaavat tunnelman. Jos ei muuta ole kuin rumpuja niin en ymmärrä. Lahdessa olen havainnut hyviä flagoja välistä ja hallin ulkopuolistakin elämää hallin ulkopuolella soihtujen kera. Lahdessa siis kulttuuri nostaa päätään. Tampereella sekä Ipan että Tapparan peleissä ihmisillä on mitä kummallisimpia virityksiä päällänsä, se ei minua kiinnosta. Kuopiossa rumpu paukkuu ja ihmiset huutaa Kalpa, Kalpa - noh tyyli se tämäkin. Turkusessa on yritystä Turkuhallissa vaan halli tappaa yrityksen koska yrittäjiä on hallin kokoon nähden liian vähän. Ja varsin usein siellä ollessanikin hiljaista on ollut. Porissa ja raumallakin olisi hallien puolesta edyllytyksiä saada tunteen paloa, mutta se ei useinkaan onnistu. Viime vuonna kyllä Porissa menestyksen myötä katsomokulttuuri nosti päätään vai oliko vain muoti-ilmiö? Hämeenlinnan Sikakatsomo on aivan yliarvostettu lihavien äijien leikkipaikka. Jos parikymmentä janaria huutaa sikaa niin ei se kovin paljon katsomokulttuuria edistä. Tässä nyt joitakin omia havaintoja.
Stadistakin päin tuulee vielä punavalkoinen puhuri....
SPORTTIKOTKA
 
Viestit: 1023
Liittynyt: 02 Elo 2005, 19:01
Paikkakunta: Helsinki

Re: Olipa pläjäys!

ViestiKirjoittaja Ruska Pakkanen » 28 Helmi 2007, 19:13

Itse koen Stadin ainoan jäähallin Nordiksen tunnelman lämpimimmäksi kiihkon ja intohimon vuoksi sekä sen vuoksi, että kaikki ääni lähtee ihmisistä itsestään. Hjalliksen hallissa Ultras Jokerit ovat kyllä edelläkävijöitä katsomotaiteen saralla Meidän Mestiksen Ultras06:n kanssa. Ultras Jokereilla vain on määrää ja resursseja enemmän. Espoossa kiekkokulttuuri on vielä niin pientä, että katsomokulttuurista ei mielestäni voida puhua. . Toki hallin koolla on merkitystä. Jyväskylän halli on pieni ja otollinen hyvään kulttuuriin, mutta rummut pilaavat tunnelman. Jos ei muuta ole kuin rumpuja niin en ymmärrä. Lahdessa olen havainnut hyviä flagoja välistä ja hallin ulkopuolistakin elämää hallin ulkopuolella soihtujen kera. Kuopiossa rumpu paukkuu ja ihmiset huutaa Kalpa, Kalpa - noh tyyli se tämäkin. Hämeenlinnan Sikakatsomo on aivan yliarvostettu lihavien äijien leikkipaikka. Jos parikymmentä janaria huutaa sikaa niin ei se kovin paljon katsomokulttuuria edistä

Oli tossa jotain asiaa mutta nyt pakko puutua tohon hämeenlinnan juttuun koska olen rinkulalla muutamia pelejä ollu seuramassa kun suosikkini siellä pelannut, jos sikakatsomo ei edista katsomokulttuuria niin miten Vaasan oma Red Army?
tyyliin haluatko kuolla ja vastaavaa ja nää on tosijuttuja mitä kuullut telkasta ja lukenut netistä hyviä älynväläyksiä....
Haluatko kuolla? wa o fuck?
Kaskun ei Haluatko banaanin?
Tere tulemast liigaan ja takas
Ruska Pakkanen
 
Viestit: 6
Liittynyt: 28 Helmi 2007, 18:30
Paikkakunta: Pääkaupunki

ViestiKirjoittaja jh34 » 13 Maalis 2007, 18:09

Tuolla ääriliikkeen "tutkimuksella" voi ihan huoletta pyyhkiä takapuolensa. Ainakin meidän Ässäfanien osalta se sisältää vanhaa tietoa. Ässien Fan clubissa on tällä hetkellä yli 500 jäsentä ja katsojakeskiarvo tällä kaudella, joka urheilullisesti oli lähes katastrofi huiteli reippaasti yli 4000 tuhannen. Melkoisia lukuja pienen kaupungin ja talousalueen seuralta. SM-liigan pelaajayhdistyksen vertailussa tutkimukseen vastanneet pelaajat pitivät Porin yleisöä tällä kaudella toiseksi parhaana ja he lienevät kuitenkin se puoleettomin taho arvioimaan ja vertailemaan eriseurojen faneja ?(http://fhpa.net/files/PELAAJAKYSELYT/Pe ... -liiga.pdf)

Porissa on toki fanitoiminnassa kehitettävää esimerkiksi huutojen ja laulujen suhteen, mutta niissäkin on menty tällä kaudella isoja askelia eteenpäin samaten kuin tifojen ja lippujen kanssa. Aika harva liigajengi olisi saanut viittä bussilastillista väkeä vierasmatsiin joukkueen olleesa sarjataulukossa toiseksi viimeisenä ja toteuttanut vielä tifon siellä..

En viitsi tässä lähteä muiden joukkueiden faneja arvioimaan, mutta tossa nyt faktatietoa Porista.
jh34
 
Viestit: 9
Liittynyt: 02 Maalis 2006, 18:36

ViestiKirjoittaja Hirviö » 13 Maalis 2007, 19:13

No tuo vertailuhan on tehty joskus vuoden 2005 aikana.
Hirviö
 
Viestit: 255
Liittynyt: 01 Elo 2005, 15:16


Paluu Red Army

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 1 vierailijaa