Keskustelua hallista

Jääkiekkokeskustelua laidasta laitaan. Pelaajat, ottelut, valmennus ym. kaikki tämän otsikon alle. Diskussion även på svenska - gärna även under egna rubriker.

Vaasaan uusi jäähalli!!??

ViestiKirjoittaja SPORTTIKOTKA » 18 Tammi 2008, 01:47

En jaksanut etsiä forumista otsaketta Vasa Arenasta eikä se lopulta vastaa edes nyt yllä olevaa otsaketta! Bongasin Pohjalaisen nettiversiosta mielenkiintosen aiheen jossa Sport on kutsunut ensi viikolla kaupungin edustuksen keskustelemaan uuden jäähallin aikaansaamisesta Vaasaan, koska Sportin toiminta tähtää vain ja ainoastaa kohti liigaa! Erittäin mielenkiintoinen asia sanoisin!

Tässä voisi ihmiset visioida miltä uusi halli tulisi näyttää ja millainen sen olisi oltava mikäli moinen hanke toteutuu!
Stadistakin päin tuulee vielä punavalkoinen puhuri....
SPORTTIKOTKA
 
Viestit: 1023
Liittynyt: 02 Elo 2005, 19:01
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Esa Nikko » 18 Tammi 2008, 13:44

Tuntuu vähän hullulta, sillä minä luistelin joskus Vaasan tekojääradalla, kun se oli upouusi, eikä ollut edes kattoa päällä. Moottoritien puoleisessa päässä luki yksinkertaisesti: Isstadion. Sen jälkeehän sitä ollaan suurenneltu ja laajenneltu, sisältä ja ympäriltä. Elikkä miksei sitä voisi tehdä myös tällä kertaa, jos kerran lisää tilaa tarvitaan? Enkä usko, että lisätiloja tarvittaisiin mitenkään julmasti, vaikka Sport nousisikin.
Jos tuis sus vastaan, niin löesin sitä het karahkalla piekalloon!
Esa Nikko
 
Viestit: 61
Liittynyt: 11 Elo 2005, 11:16
Paikkakunta: Göteborg

ViestiKirjoittaja sportfani87 » 18 Tammi 2008, 13:52

Perskeleen Vehkaoja(ym. pässit)! Kun piti mennä edellisellä kerralla äänestämään "pieni" halli. Ja nyt suunnitellaan uutta ja isompaa, rahaahan siihen palaa ja paljon! En usko, että rahaa kovinpaljoa uudelle hallille tulee...

Minkähän kokoinen uudesta sitten tulisi, ja eikö nykyisen kaavaillut laajennukset riittäisi?

Olis muuten aika kohtuullisen kokoinen harjoitushalli tuo nykyinen jos uusi nousisi! Ei taida vastaavaa Suomesta löytyä!
sportfani87
 
Viestit: 398
Liittynyt: 01 Elo 2005, 20:26
Paikkakunta: Vaasa

ViestiKirjoittaja fågel » 18 Tammi 2008, 14:01

sportfani87 kirjoitti:Perskeleen Vehkaoja(ym. pässit)! Kun piti mennä edellisellä kerralla äänestämään "pieni" halli. Ja nyt suunnitellaan uutta ja isompaa, rahaahan siihen palaa ja paljon! En usko, että rahaa kovinpaljoa uudelle hallille tulee...

Minkähän kokoinen uudesta sitten tulisi, ja eikö nykyisen kaavaillut laajennukset riittäisi?

Olis muuten aika kohtuullisen kokoinen harjoitushalli tuo nykyinen jos uusi nousisi! Ei taida vastaavaa Suomesta löytyä!


Kysymys taitaa olla enemmänkin siitä, että tuo nykyinen halli on aivan *sensuroitu* kallis Sportille, vaikka vuokria alennettiinkin. Lisäksi kioskimyynti ja lippujonot kusee silmille joka matsissa. Jokipojat matsissa yleisöä paikalla 2700 ja viimeiset pääsi halliin sisälle kun peliä oli pelattu n.7min. Ja kun laajennuksia mietitään, niin hankalaksi menisi. Harjoitushallin puolella ei ole tilaa yhtään, eikä sitä pahemmin ole parkkipaikan puolellakaan. Päädyissä on tilaa kyllä rakentaa ylöspäin mutta leveyttä ei sielläkään ole juuri ollenkaan. Istumapaikkoja tarvitaan lisää, ja nimenomaan hyviä istumapaikkoja.
fågel
 
Viestit: 141
Liittynyt: 03 Elo 2005, 09:53

ViestiKirjoittaja JackBauer » 18 Tammi 2008, 16:44

Tämän päivän Turun Sanomat kirjoittaa seuraavaa:

"Ruotsin divaritasolla satsataan rahaa kiekkoon aivan eri malliin kuin SuomessaMalmö saa Kööpenhaminan sillan kylkeen Euroopan upeimman areenan"

Vaasassa voitaisiin ottaa mallia tuolta.[/url]
JackBauer
 
Viestit: 88
Liittynyt: 10 Joulu 2007, 19:11
Paikkakunta: Suomi

ViestiKirjoittaja TCH1978 » 18 Tammi 2008, 17:10

JackBauer kirjoitti:Tämän päivän Turun Sanomat kirjoittaa seuraavaa:

"Ruotsin divaritasolla satsataan rahaa kiekkoon aivan eri malliin kuin SuomessaMalmö saa Kööpenhaminan sillan kylkeen Euroopan upeimman areenan"

Vaasassa voitaisiin ottaa mallia tuolta.[/url]


Joo, siirretään mekin halli Raippaluodon sillan viereen keskelle ei mitään.. No, olishan siellä ainakin tilaa minne tehdä parkkialuetta jne. Tai sit vois pelata talvella luonnonjäällä.. Hehehhe.. Ei kai.. Uskoisin että vanha halli on siinä missä on ja sitä korjataan vaan. Olishan se hienoa polleilla uudella hallilla, mut ei vaan taida rahat riittää eikä yhteistyökumppaneita.
TCH1978
 
Viestit: 320
Liittynyt: 11 Helmi 2007, 21:40
Paikkakunta: Vaasa, Helsinki

ViestiKirjoittaja JackBauer » 18 Tammi 2008, 18:09

Niin, tai sitten uuden hallin voisi rakentaa Laihian rudolle lähelle rautatietä, niin poistuisi ainakin osin tuo pysäköintiongelma. Vaasasta tulisi juna joka peliin ja pelin päätyttyä takaisin, samoin Seinäjoelta päin. Eli vähän niinkuin Hartwall-areena tuolla eteläisessä-suomessa.
Mutta lähtökohdiltaan hallin tulisi olla "kiekko-yhtiön" oma. Ei kannata kaupunkia/kuntaa ottaa mukaan, koska siitä ei tule kuin ongelmia, muut jääkiekosta pitämättömät veronmaksajat alkavat rutista yhteisten varojen väärin käytöstä.
JackBauer
 
Viestit: 88
Liittynyt: 10 Joulu 2007, 19:11
Paikkakunta: Suomi

ViestiKirjoittaja kp » 20 Tammi 2008, 17:13

Harwall Arena on rakennettu Suomen vilkkaimman rautatieaseman kupeeseen ja sen ansiosta junalla pääseen matseihin ja niistä pois. Jos 'In Your Dreams' Arena rakennettaisiin rautatien varteen vaikka sitten Laihialle, tarkoittaisi se sitten junayhteyksiä ostopalveluna. Ja kun 5000 vaasalaiskatsojasta 4000 tulisi kuitenkin omalla autolla eikä maakunnan suunnastakaan junallista katsojia helposti saada, ei kiskoyhteys hallille ole edes tarpeen. Toisaalta sinne pelloille saadaan sitten riittävän suuri pysäköintialue hallin ympärille, joten sinänsä hyvä paikka.
kp
 
Viestit: 25
Liittynyt: 22 Maalis 2006, 17:48

ViestiKirjoittaja fågel » 20 Tammi 2008, 18:44

Unohtakaa jo tuo Laihia. Sinne ei hallia rakenneta vaikka se olisi ainut mahdollinen vaihtoehto. Vaasassa on muutama mahdollinen paikka tuolle hallille.
fågel
 
Viestit: 141
Liittynyt: 03 Elo 2005, 09:53

böööööööööö

ViestiKirjoittaja Hegeee » 20 Tammi 2008, 19:33

Vaasaan pitäisi rakentaa monitoimihalli. Esim: lentopalloilijat kaipaavat sellaista hallia, jossa mahtuu 2-3tuhatta ihmistä hyville katsomo paikoille.
Hegeee
 
Viestit: 23
Liittynyt: 08 Maalis 2007, 14:00

Monitoimiareena tarvitaan

ViestiKirjoittaja Jussi Knaapi » 21 Tammi 2008, 00:44

Kommentti uudesta jää/monitoimiareenasta

Tietämättä, mitä Sportin johto uuden hallin tiimoilta on jo valmistellut, heitän tähän myös omaa näkemystäni.

Jos Sportin liigaunelma halutaan oikeasti kestävälle pohjalle, on uuden hallin rakentaminen avainasemassa. Perusteluni seuraavassa:

Liiga-unelma on Vaasalle yksin liian iso pala purtavaksi, tarvitaan koko maakunnan tuki. Syitä on nähdäkseni ainakin kolme.

Tarvitaan 1. yleisöä, 2. sponsoreita ja 3. jatkuvuuden takaamiseksi laajempaa juniorituotantoa. Jotta kaikki kolme tukijalkaa saataisiin kestävälle pohjalle, täytyy tilanne nähdä isompana projektina.

1. Yleisö. Viime vuosina on nähty, että yleisöä on vaikea saada peleihin riittävästi. Kuluneenkin kauden keskiarvo jää vain tyydyttävälle tasolle. Nähty on, että liigassakaan ei väkimäärä automaattisesti pysy riittävänä. Ja ollakseen taloudellisesti tukevalla pohjalla, täytyy yleisömääriä saada ylöspäin - nykyhallin on pakko jäädä alamittaiseksi jos homma aiotaan saada pyörimään omillaan. Siis laajennus tai kokonaan uusi halli tarvitaan. Ja uuden rakentaminen kannattaa aina paremmin kuin vanhan parsiminen, varsinkin jos ajatellaan että yleisöä pitäisi saada myös maakunnasta peleihin. Eli halli rauta- ja maantieyhteyksien viereen. Samalla tulee paino-arvoa Vaasan radan kehittämisvaatimuksille. Kun asema on hallin ”aulassa”, avaa se aivan uusia mahdollisuuksia myös muiden yleisötapahtumien järjestämiselle.

2. Hyvä, että Sportilla on pitkäaikaisia sponsoreita, mutta lisää tarvitaan. Millä se liikevaihto muuten saadaan moninkertaistettua? Kaiken täytyy parantua aivan uudelle tasolle. Uuden hallin myötä on mahdollista tarjota yrityksiä kiinnostavia vastikkeita – pelejä, tapahtumia ja medianäkyvyyttä. Uuden suunnittelussa voidaan myös avata aivan uusia latuja – myös kirjaimellisesti. Jääurheiluareenan kylkeen pitäisi kuulua myös hiihtolatu, joka hyödyntää kaukalosta aurattavat lumet, osan jäädytyskapasiteetista ja tietenkin muut oheispalvelut. Vaasaan ja yleensäkin maakuntakeskuksiin ollaan rakentamassa hehtaarikaupalla uusia kauppapaikkoja. Jos on käynyt jossain uudessa ”kauppaparatiisissa” hiljakkoin, huomaa että mitään erityisen hohdokasta uutta niistä ei löydä. Maidon ja leivän saatavuus on jo turvattu, ja netistä voi tilata suunnilleen mitä vain. Jos saisin rakentaa jotain uutta, niin yhdistäisin asioita vähän eri tavalla. Uusi jää/monitoimiareena yhdessä muun vapaa-ajantarjonnan kanssa ja vielä hyvien kulkuyhteyksien varrella? Paljon tuoreempi ajatus todellakin kuin vielä yksi kauppakeskus kaikkien muiden jatkoksi!

3. Liigaan on varmaankin mahdollista nousta kovan yrityksen ja ostopelaajien voimin. Mutta mistä jatkuvuus ja yleisön mielenkiinto jatkossa? Omista pelaajista tietysti. Nyt vain on ongelmana, että juniorituotannon kivijalka on kovin kapea. Tässä olisikin koko maakunnan kiekkoväelle miettimisen paikka. Nykytilanne ei ole erityisen hyvä. Vaasan oma juniorimylly ei yksin kykene tuottamaan junioreiden SM-tason joukkueita. Seinäjoen alueen lahjakkuuksista suurin osa häipyy suoraan etelän liigaseuroihin ja muualla maakunnassa on suuria vaikeuksia saada juniorimyllyä pyörimään aukotta läpi edes koko ikäkausihaarukan. Koko jääkiekon, luistelun ja muidenkin talviurheilulajien harrastaminen uhkaa hiipua, koska niin monilla nuorilla ei ole lainkaan mahdollisuutta harrastamiseen. Moniko on ollut ulkojäillä tänä kaudella? Tulevat lahjakkuudet eivät koskaan pääse kehittymään. Lajia harrastaville pitäisikin luoda mahdollisuus kulkea ”putkea” pitkin läpi juniorivuosien opiskeluun ja työelämään, parhaille vielä kiekkoammattiin saakka. Samalla laajentunut kivijalka tuottaisi enemmän omia pelaajia edustustasolle. Ei Nuori Suomi ”kaikki pelaa”-ohjelma ole syypää Suomen ehkä heikentyneeseen kansainväliseen menestykseen, vaan harrastuspyramidin kapea pohja. Lisäksi kilpailu on vaan koventunut maailmalla. Taitaa Keski-Euroopassakin olla jo enemmän lajin harrastajia kuin Suomessa.

Ja vielä lopuksi kommentti halliprojektiin liittyen. Millä perustellaan uuden hallin tarvetta, jos nykyistäkään ei olla saatu vuosikausiin täyteen? Kun Sportin miehet istahtavat kaupungin johdon kanssa palaveriin ensi torstaina, saattaisi olla uskottavampaa, jos edellisillan SaPKo-peliin olisi vaihteeksi myyty yli 3000 lippua. Ja vielä parempi, jos voitto olisi jäänyt Sportille. Molempia tavoitteita voi yleisö osaltaan tukea: Ostaa lipun ja sitten pelissä kannustaa kotijoukkuetta. Olen pitkin syksyä ihmetellyt, minne yleisöltä on unohtunut kannustaminen? Yleensä hallissa on hiljaista kuin kirkossa. Edes Red Army ei näytä enää olevan entisensä, puhumattakaan muusta yleisöstä. Oikein vaivasi, kun viime Jokipojat-pelissä oli takaa-ajo juuri pääsemässä vauhtiin Jaatisen kavennuksen jälkeen. Mitä teki yleisö – oli hiljaa, hätäisimmät tekivät jo lähtöä kotiin. Kävimme viikonloppuna katsomassa hienoa Aida-esitystä Kaupunginteatterissa, jopa siellä yleisö taputti lujemmin kuin Sportin pelissä!
Jussi Knaapi
 
Viestit: 129
Liittynyt: 14 Helmi 2007, 13:23

ViestiKirjoittaja SPORTTIKOTKA » 21 Tammi 2008, 01:48

Mitä tähän Knaapin kirjoitukseen voi sanoa muuta kuin, että hienosti ja asiantuntevasti sanat laitettu niille tarkoitetuille paikoille! Uudesta mahdollisesta hallista on kovaa keskustelua myös Jatkoajalla! Sielä jopa ehdotetaan hallin sijoituspaikaksi Klemettilää - jääurheilukeskus keskellä kaupunkia - ei hullumpi ajatus - kaupungilla vain lienee alueelle muuta toimintaa suunniteltuna keskeisen sijainnin vuoksi!
Stadistakin päin tuulee vielä punavalkoinen puhuri....
SPORTTIKOTKA
 
Viestit: 1023
Liittynyt: 02 Elo 2005, 19:01
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Esa Nikko » 21 Tammi 2008, 02:12

JackBauer kirjoitti:Tämän päivän Turun Sanomat kirjoittaa seuraavaa:

"Ruotsin divaritasolla satsataan rahaa kiekkoon aivan eri malliin kuin SuomessaMalmö saa Kööpenhaminan sillan kylkeen Euroopan upeimman areenan"

Vaasassa voitaisiin ottaa mallia tuolta.[/url]


Noh, Malmössa on se joka puuttuu Vaasasta, nimittäin rikas rakennusmestari Percy Nilsson (PNB Bygg). Malmössa ei ole jääkiekkokulttuuria, vaan sen kaupungin jääkiekko elää täsmälleen niin kauan kun Nilsson jaksaa pumpata rahaa projektiinsa. Rakennusmestari onkin luvannut taas uuden tulemisen. Suunnitelmiin kuului Ville Niemisen ja Mikko Elorannan lisäksi myös uusi jäähalli.

Kyllä mekin noin...
Jos tuis sus vastaan, niin löesin sitä het karahkalla piekalloon!
Esa Nikko
 
Viestit: 61
Liittynyt: 11 Elo 2005, 11:16
Paikkakunta: Göteborg

ViestiKirjoittaja Esa Nikko » 21 Tammi 2008, 02:16

SPORTTIKOTKA kirjoitti:... Jatkoajalla! Sielä jopa ehdotetaan hallin sijoituspaikaksi Klemettilää - jääurheilukeskus keskellä kaupunkia - ei hullumpi ajatus - kaupungilla vain lienee alueelle muuta toimintaa suunniteltuna keskeisen sijainnin vuoksi!


Niin, kuten tunnettua, kaikki jääkiekon maukkaimmat mestat sijaitsevat keskellä kaupunkia... Jäähalli keskellä kaupunkia on osa kaupungin huvielämästä.

Itse olen tottunut katsomaan otteluni keskellä kaupunkia. On mukava käydä vaikka ensin syömässä ja ottaa parit kaljat ja kävellä sitten jäähallille katsomaan ottelu. Ja sen jälkeen on taas tietenkin nälkä ja jano ja apu taas kävelyetäisuuden päässä. Vain juntit tyrkyttävät jäähallia korpeen.
Jos tuis sus vastaan, niin löesin sitä het karahkalla piekalloon!
Esa Nikko
 
Viestit: 61
Liittynyt: 11 Elo 2005, 11:16
Paikkakunta: Göteborg

ViestiKirjoittaja Jouska » 21 Tammi 2008, 08:16

nykyisen jäähallin kilpajään tilalle lentopallo,futsal ja salibandykenttä.
Jouska
 
Viestit: 26
Liittynyt: 03 Joulu 2007, 09:46

vertailua

ViestiKirjoittaja Kalevi » 21 Tammi 2008, 17:42

Taitaa olosuhteet tosiaan olla erilaiset Vaasan ja vaikkapa Kuopion osalta. Kuopiossa on kolme hallia ja luonnonjäilläkin on tänäkin talvena päästy olemaan ainakin osittain marraskuulta alkaen.
Tästäkö johtuu, että KalPa on menestynyt vuodesta toiseen juniorikiekkoilussa. Nytkin A-nuoret ovat SM-sarjansa kärjessä. Ja sieltä löytyy nytkin 6-8 junioria, jotka ovat kyenneet hyvin pelaamaan SM-liigassa.
Kyllä Sportillekin hyvää tekisi, että sen juniorikoulu tuottaisi pelimiehiä, joiden panoksella se pystyisi rakentamaan runkoa menestyvälle joukkueelle. Se tulisi paljon halvemmaksi kuin ostomiehillä. "Eikä kannettu vesi kaivossa pysy".
Ja kun tässä edellä mainittiin kannustuksen puutteesta hallilla, ei samaa voida puhua Kuopiossa. Siellä KalPan kannustus on kovaa. Viime pelissä Jyväskylässä sen huutosakki peittosi 3000-päisen kotiyleisön.
Tämä lienee suoraa seurausta laajasta junioritoiminnasta. Oman kylän poikia kannustetaan vaikka oltaisiin suossa. Ja kun kannustajia on paljon.

Kun katsoo juniorien SM-sarjoja, havaitsee, että Sport pelaa niin A- kuin B-junnuissakin B-tasolla. Jos Sport mielii liigajoukkueeksi, sen tulisi ensin nousta pysyvästi A-tasolle niin A- kuin B-junioreissa. Vasta sitten kun Sportilla on omat menestyvät juniorit, jotka nousevat edustusjoukkueeseen, sen kannatus on aitoa ja joka kestää heikkoinakin kausina.

Huomasitteko muuten Ässien Alpo Suhosen lausuntoa siitä, miten Ässät tulee nostaa jaloilleen? - Runko pitää rakentaa uudelleen omien kasvattien varaan.

Mitä tulee tähän Vaasan halliasiaan, luulen, että sen rakentaminen on vuosien päässä. Maailmantalous on nimittäin menossa pahaan taantumaan ja rahankireys kohtaa pian niin yksityisiä kuin julkista sektoria.
Elämän tärkein asia on puutarhanhoito - eikä sekään ole niin tärkeää
Kalevi
 
Viestit: 82
Liittynyt: 27 Helmi 2007, 23:05
Paikkakunta: Koillis-Savo

ViestiKirjoittaja red-army » 21 Tammi 2008, 20:24

Kunhan se halli tulisi jonnekkin keskustaan, että ei tarvitse kovin syrjään lähteä kun peliin haluaa tulla.

Laihian voi kaikki unohtaa sinne ei rakenneta mitään...
red-army
 
Viestit: 365
Liittynyt: 16 Heinä 2007, 00:26
Paikkakunta: Vaasa

ViestiKirjoittaja Örn » 21 Tammi 2008, 21:01

Den viktigaste frågan för mig är vem som skall äga och hur man förvaltar ishallen?
Vem kontrollerara intäkterna och utgifterna :)

Malmö saa Kööpenhaminan sillan kylkeen Euroopan upeimman areenan

Inte bara Malmö i Allsvenskan som planerar att bygga en ny ishall

Ett intressant projekt är Rögles nya ishall i Ängelholm (Folkmängd ca 25000)
http://hd.se/sport/2007/12/07/roegle-by ... litserien/
Lindab arena kommer att kosta ca 140 miljoner kronor för 5000pers

Ville Niemisen ja Mikko Elorannan

I Rögle spelar Kenny Jönsson
NHL All-rookie team 1994/1995
All-Star match NHL 1998/1999
OS-Guld 1994, 2006
OS bästa back 2006
VM-Guld 2006
De är vi som är SPORTIS
Örn
 
Viestit: 89
Liittynyt: 26 Elo 2007, 09:11

Terveisiä Kaleville

ViestiKirjoittaja vikke » 21 Tammi 2008, 23:41

Pientä oikaisua Kalevin kirjoituksiin. Ensinnäkin Kuopiossa on kaksi jäähallia, Niiralassa ja Lippumäessä. Tuplajäät on Siilinjärvllä ei Kuopiossa. Ja itse olen käynyt katsomassa viimeisen neljän vuoden aikana lähes kaikki Kalpan kotipelit eikä siellä mitään kummoista huutoa ole koskaan kuulunut, yleisömääräkin oli viime vuonna lähes poikkeuksetta 2500-2800 joten ei siellä hirveästi hallissa porukkaa käy puhutaan kuitenkin liiga peleistä. Niiralan halli on valehtelematta juuri ja juuri liigakelpoinen vaikka sitä saneerattu onkin. Sitten niistä junioreista, Kalpan A:ssa noin puolet pelaajista on Kuopiosta ja loput muualta, eli ei sitä nyt sielläkään se touhu niin omatoimista ole! Eikä edustuksessa ole itseään viime vuoisina lyönyt kunnolla läpi muut kuin Kiiskinen. PS. takaisin pohojanmaalle muuttanut.
vikke
 
Viestit: 2
Liittynyt: 21 Tammi 2008, 23:08

Ja vielä Kaleville

ViestiKirjoittaja vikke » 21 Tammi 2008, 23:53

Kuopiossa ei Kalpan kannatus todellakaan ole kovaa vaan ihmiset äänestää jaloillaan koska joukkue rämpii onnettoman materiaalinsa kanssa aina kahden viimeisen joukossa, Kalpa alkaa kaupungillakin olemaan yleinen vitsi koska mitään muutosta ei tapahdu. Halli on hiljainen ja tunnelmaaa ei voi vaasan kanssa edes vertailla. Nyt en temmo hatustani näitä juttuja vaan olen todellakin vasta Kuopiosta takaisin muuttanut ja myöskin Kalpaa hyvin läheltä seurannut.... Tiedän aihe eksyi topicista mutta pakko sanoo asiat niinkuin ne oikeasti on....
Neljän vuoden Savon vaelluksen jälkeen takaisin kotiin Pohojanmaalle.
vikke
 
Viestit: 2
Liittynyt: 21 Tammi 2008, 23:08

ViestiKirjoittaja spector » 22 Tammi 2008, 00:24

No laitetaan ihan uutta ideaa tulemaan.

Jos ja kun sellainen halli joskus vuonna 2020 rakennetaan niin tehdään se suuren maailman tyyliin ostoskeskuksen sisään/osaksi sitä.

Silloin voivat mammat shoppailla ja miehet käydä pelillä.
Ja pelien ulkopuolella jäät voisivat olla muussa käytössä....yleisöluistelu etc.

Jään viereen joku upea kahvio ja siitä mahdollisuus lähteä luistelemaan.

Rakennetaan höskä vaikka kivihakaan.

Edmontonissa oli samantapainen muistaakseni.
spector
 
Viestit: 2155
Liittynyt: 05 Joulu 2005, 02:16

tässä faktaa

ViestiKirjoittaja Kalevi » 22 Tammi 2008, 00:27

Olet Vikki oikeassa. Tuplajäiden harjoitushallit ovat Siilinjärvellä, noin 10 km Kuopion keskustasta. Mutta onhan vielä toisessakin naapurikunnassa Leppävirralla halli, siis neljäs.

KalPan kotiotteluiden yleisökeskiarvo on tällä kaudella ollut 3350 eli yli budjetoidun (3100). Nousua edellisvuoteen noin 300.

Tuomas Kiiskinen ei enää pariin vuoteen ole ollut A-juniori-ikäinen.
Sen sijaan tällä kaudella edustusjoukkueessa liigapeleissä ovat esiintyneet seuraavat A-juniorit: Mika Järvinen, Joonas Riekkinen, Tomi Tuomainen, Mikko Kukkonen, Juha Virtanen, Aatu Hämäläinen, Jani Savolainen, Panu Poutanen, Tommi Jokinen, Toni Hyvärinen ja Jarkko Malinen (myös nuorten MM-joukkueessa). Siis 11.
Moni heistä on ehtinyt paukutella maalejakin, kuten SM-liigan tilastoista voi lukea, www.sm-liiga.fi

Olet myös oikeassa, että useampi nuori lupaus on hakeutunut KalPaan pelaamaan, kuten Järvinen HPK:sta jne. KalPalla on myös kahdeksan yhteistoimintaseuraa junioritasolla akselilla Varkaus - Nurmes - Iisalmi.
Elämän tärkein asia on puutarhanhoito - eikä sekään ole niin tärkeää
Kalevi
 
Viestit: 82
Liittynyt: 27 Helmi 2007, 23:05
Paikkakunta: Koillis-Savo

Junioritoiminnasta

ViestiKirjoittaja Jussi Knaapi » 22 Tammi 2008, 00:59

Tuo Kalpan yhteistoimintakuvio vaikuttaa mielenkiintoiselta. Toivottavasti meidän alueen junioripäälliköt lukevat tätä palstaa. Kerroppa lisää tästä projektista.
Jussi Knaapi
 
Viestit: 129
Liittynyt: 14 Helmi 2007, 13:23

en tiedä

ViestiKirjoittaja Kalevi » 22 Tammi 2008, 13:26

Kannattaa varmaan kysyä KalPasta. Minä vain lueskelen näitä nettisivuja ja lehtiä.
Luulen, että mallia on otettu Kärpistä.

Tämä juniorien yhteistyökuvio esiteltiin KalPan liigaottelun väliajalla ja muistaakseni Nurmeksen Seppojen C-junnut pelasivat 5 min. ottelun suuren yleisön edessä.
Väliajoilla on nähty myös Kuopion Taitoluistelijoiden esityksiä, mm. poikien PM (nimeä en muista) ja naisten näyttäviä ryhmiä.
Elämän tärkein asia on puutarhanhoito - eikä sekään ole niin tärkeää
Kalevi
 
Viestit: 82
Liittynyt: 27 Helmi 2007, 23:05
Paikkakunta: Koillis-Savo

ViestiKirjoittaja Jussi Knaapi » 22 Tammi 2008, 13:33

Jatkanpa vielä aiheesta harrastamäärät, katsojat ja liikuntapaikat.
Aamun Pohjalaisessa antoi Harri Puhakainen hyvän ajankuvan tilanteesta.

Jalkapalloilijat ovat näreissään, kun uusi keinonurmi Botniahallin kyljessä on suljettuna. No on suljettuna, kun ei ole käyttäjiä! Puhakan mukaan samaa vaivaa näkyy päivisin myös jäähallilla. Tyhjää on. Pitkin Suomenniemeä on rakennettu hienoja urheiluhalleja, joiden käyttöaste on myös kaukana 100:sta. "Kyllä telkkarin salkkarit aina harkat voittaa."

Tämä sopii 100 %:sti taudinkuvaan. Kun harrastajapyramidin pohja on kapea, ovat liikuntapaikat tyhjillään. Koululuokkia ei paikalla näy, koska kouluissa ei ole enää liikuntaa. Oppilailla ei ole enää omia luistimia, saatika suksia, painoakin kertynyt, ei kiinnosta. Kun kiinnostus on saatu katoamaan, ei juniori-ikäluokkien kapeus tai katsojien puuttuminen peleistäkään enää yllätä.

Onneksi opetusministeri Sarkomaa on sentään jyvällä ongelmista ja tilanne alkaa olla hoidossa. Ratkaisu: Välituntien pituuden lisäämistä harkitaan!! (taputusta).

Eli, jos oikeasti tälle taudinkuvalle halutaan korjausta, niin koko prosessi alkaa koulujen liikuntaopetuksen uudelleenorganisoinnista. Kun tämä liike vaan saadaan aikaiseksi, heijastuu se vuorollaan kaikkiin tämänkin keskustelutopiikin aiheisiin. As simple as that.
Jussi Knaapi
 
Viestit: 129
Liittynyt: 14 Helmi 2007, 13:23

Seuraava

Paluu Keskustelut - Diskussion

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 2 vierailijaa