Sportin otteet kaukalossa kaudella 2016-2017

Jääkiekkokeskustelua laidasta laitaan. Pelaajat, ottelut, valmennus ym. kaikki tämän otsikon alle. Diskussion även på svenska - gärna även under egna rubriker.

Re: Sportin otteet kaukalossa kaudella 2016-2017

ViestiKirjoittaja leuka » 05 Maalis 2017, 00:15

Olihan jäppisiltä valmennusta myöden jäätävä sulaminen/sukeltaminen siitä pari viikkoisesta Kouvolan ja Lappeenrannan otteluista alkaen. Todella kauteen pitää olla pettynyt sekä urheilullisesti että taloudellisesti!!??
Tämän iltainen JyP ottelun taso oli sellaista "puolivaloilla" pelaamista.....rehellisesti katsottuna ei kumpaakaan oikein kiinnostanut, ei
lähellekään ollut sitä intensiteettiä ja kiimaa mitä esim. oli meno Lukko-Ilves pelissä!!!
Sääli kylläkin että joukkue pitää taas kerran rakentaa uudelleen!!!
Muutoksia pitää tapahtua ehdottomasti pelaaja hankinnoista vastaavassa sekä ihan täysin uutta ilmentymää markkinointiin!!!???
Keitoksen tulos: saas nähdä alkaako kahdessa viimeisessä kotiottelussa yleisömäärä ykkösellä???
Valmentajakysymyksestä: Risto Dufva on mielestäni paras valmentaja (liigatasoa) mestiksessä, eli hänet pitäisi Sportin palkata
valmentajakseen.
leuka
 
Viestit: 659
Liittynyt: 08 Joulu 2005, 18:45

Re: Sportin otteet kaukalossa kaudella 2016-2017

ViestiKirjoittaja SportSyrän » 06 Maalis 2017, 01:49

Tää kausi meni niin mönkään kuin mahdollista, ei päästy tavoitteisiin, ei laitettu Tomekia ulos, ei tehty mitään.

En taida olla ainoa joka ei aio hankkia kausikorttia/kausikortteja ensi kaudeksi?

Toivottavasti Laakso, Karvinen, Kokkala ja Vihko ei jatka. Ei oikeen ketään saanut mitään aikaan. Laakso on varmaan suurin tunari 16-17 kaudella, jos laskisi kiekonmenetykset tai harhasyötöt josta tullut vastustajalle maali voisin melkein väittää että Laakso on siinä tilastossa ykkönen.
SportSyrän
 
Viestit: 225
Liittynyt: 09 Joulu 2015, 03:41

Re: Sportin otteet kaukalossa kaudella 2016-2017

ViestiKirjoittaja Prudden » 06 Maalis 2017, 17:27

Toivottavasti pahimmat vaahdot on suupielistä kuivuneet tai ainakin enimmät pyyhitty pois.

Kannattaa nyt jokaisen pysähtyä välillä hieman pohtimaan pikakelauksella kautta kokonaisuutena.
Kausi oli toki erittäin raskas ja iso pettymys, mutta kun joudutaan vetämään persaukisena järkyttävällä riskillä, ei aina voida selvitä kuivin jaljoin rannalle. Tarkoitan tällä tätä rahanpuutetta, jota ei auttanut ainakaan se, että suuren suuri osa yleisöä jätti käymättä otteluissa ja siten tulot oli, mitä oli.

Lyhyesti kausi pakettiin:
- Sport oli pakotettu tiettyjen avainhenkilöiden loukkaantumisien myötä muuttamaan omaa peli-identiteettiään ohjaus- / kärkikarvauspelistä puolustavammaksi. Esimerkiksi Kiviranta joutui loppukauden kärkikarvaajan roolista tiputtamaan puolustavampaan rooliin ja tämä näkyi välittömästi peli-ideologiassa. Ei nämä yhteen tai kahteen pelaajaan kaadu, mutta kun näitä esimerkkejä on tällä kaudella aika paljon, näkyy se välittömästi tulostaululla.

- Kun puolestaan osa ei osannut välittömästi omaa peliään muuttamaan pakotettuun, uuteen sapluunaan, alkoi armoton virheiden välttely. Tämä puolestaan johtaa siihen, että pelirohkeus karisee ja yleensä vaan aiheuttaa enemmän virheitä. Kun pelaajatkin ovat kuitenkin vaan tavan ihmisiä, törmäävät he myös osittain tahtomattaankin lukemaan kirjoituksia omista peliotteistaan. Jokainen voi kuvitella, miltä seuraava suoritus omassa työtehtävässä näyttäisi, jos saisit lukea nimettämiä / nimimerkeillä varustettuja v**tuiluja vaikkapa työpaikan kahvihuoneessa. Et varmaan ainakaan pitkän päälle uskalla alkaa ottamaan roolia, vaan yritän kaikin mahdollisin tavoin vältellä, ettet tee ainakaan virheitä ja tällöinhän niitä juuri alkaa tulemaan. Tätäkin kannattaa jokaisen miettiä tykönään.

Kun omaa peli-ideologiaa ei voida toteuttaa, vaan joudutaan lennosta sitä radikaalisiti muuttamaan, ulkopuolelta pelkästään huudellaan, osoitellaan ja uhkaillaan, on oravanpyörä aivan takuuvarmasti valmis.

Tottahan jokaista korpeaa tappiot ja tappioputket, mutta niiden taakse pitää nähdä, eikä mielestäni ensimmäisenä huutaa ja osoittaa yhtä tai kahta prosessin osasta, olivat sitten kuinka isossa roolissa tahansa. Toki tälläkin kaudella tuli huteja, niitä tulee aina, mutta kokonaisuutena kaaduttiin kuitenkin siihen aivan tolkuttomaan avainpelaajien loukkaantumissumaan -> tämän vuoksi peli-ideologiaa jouduttiin muuttamaan -> tässä ei onnistuttu -> Itseluottamus ja peli-ilo hävisivät -> tulos on taululla!

Sport todisti kiistattomasti lähes puolet kaudesta, että se pystyy omalla pelillä tässä sarjassa tällä porukalla pärjäämään, kunhan se vaan saa edes jotenkin parhaan mahdollisen jengin jalkeille. Rahaa ei ole liikaa, joten ison roolin miehiä pitää korvata niillä, joihin rahat ja rahkeet edes jotenkin riittää ja aina näissä avoissa ei voida onnistua, ei läheskään aina. Tätä tehtävää ei tosiaan auta yhtään se, että edes silloin, kuin joukkue oli top 6 joukkue, ei Vaasa käynyt sitä tukemassa. Herää kysymys, kuinka tärkeää se Sportin menestyminen oikeastaan onkaan ja mikä tulos riittää, että Vaasa alkaa kantaa "omaa vastuutaan" ja mahdollistamaan sen, että jonain päivänä Sportkin voisi olla paikallinen Tappara, jolla on tuosta vaan varaa korvata hädän hetkellä laatuäijät toisilla laatuäijillä?

Vielä loppukaneetti: Aitaa ei tueta silloin, kun se pysyy omilla jaloillaan pystyssä. Sport ei "tarvitse" tukea silloin, kun se menee flowtilassa voitosta voittoon. Aita tarvitsee tukea, kun se ei omilla jaloillaan pysy pystyssä. Silloin se tarvitsee tukea, ei selästätönäisyä.

Kannattaminen on helppoa ja yksinkertaista. Joko kannatetaan, tai ollaan kannattamatta, as simply as that!

Toisten rahoilla on myös helppo olla vaatimassa vaikka kuuta taivaalta, mutta jos ei itse ole valmis uhraamaan itselleen tärkeän asian eteen (jääkiekossa puhutaan yleensä pienestä taloudellisesta ((lipputulot)) sekä oteeluissa rinnallaseisomalla tukemisesta), ei ole mielestäni oikeudenmukaista ja/tai reilua myöskään nimimerkin takaa olla vaatimassakaan, osoittelemassa ja jatkuvasti jokaiselle monoa vaatimassa. Miettikääpä jokainen omalta osaltanne tätäkin vaikka siellä omassa talonyhtiössä, työpaikalla tai koulunpenkillä. Missä ikinä! Virheitä tekee jokainen ja jokaiselle tulee niin huonoja, kuin hyviäkin aikoja elämän varrella. Niin myös Sportille ja tällä kertaa kävi näin, viimeksi kävi paljon paremmin.

Raskasta kautta on vielä muutaman ottelun verran jäljellä. Sen jälkeen päästään vetämään henkeä, eikä varmaan kauaakaan, kun veri vetää takaisin niitä, joille tämä seura on oikeasti tärkeä ja jota oikeasti haluaa tukea. Tukeminen ei siis ole sitä, että hädän hetkellä jätetään ja voiton hetkellä juhlitaan mukana. Mitä järkeä sellaisessa kannattamisessa edes ylipäätään olisi pitkällä aikavälillä? Taistelun, tappioden ja vaikeiden aikojen jälkeen yhä uudestaan kanveesista yllösnouseminen on niin kaunista, ettei sitä voi sanoiksi pukea. Sport taistelee edelleen ja ensi kaudellakin. Toivottavasti sinäkin ja sen rinnalla!


Hyvää Kesän odotusta!
Prudden
 
Viestit: 1325
Liittynyt: 04 Huhti 2009, 22:32

Re: Sportin otteet kaukalossa kaudella 2016-2017

ViestiKirjoittaja Outpost » 06 Maalis 2017, 18:04

-
Viimeksi muokannut Outpost päivämäärä 01 Maalis 2020, 19:27, muokattu yhteensä 1 kerran
Outpost
 
Viestit: 2384
Liittynyt: 25 Tammi 2014, 23:54

Re: Sportin otteet kaukalossa kaudella 2016-2017

ViestiKirjoittaja Prudden » 06 Maalis 2017, 18:22

Jaa, että ketkäs ne pelaajat sitten ovat? Kuuseloitako tarvitaan? Jännä, miten vuosi toisensa jälkeen nimet ei riitä, oli siellä sitten ketä tahansa Kankaanperää, Viitaloumaa, Vauhkosta, Nenosta, Komulaista..... Eiköhän nuo ole juuri niitä nimiä, jotka tunnistetaan?. Jos nämä ei kelpaa ja jos ei tappioita kestä, ehkä se Tappara voisi olla lähempänä sydäntä. On kiinnostavia ja kalliita yksilöitä, ei tuu tappioita, kun on massia jne. Eiku huivia tilaamaan. Kiva tsempata sitä suosikkia, kun yksi Kuusela maksaa 1/4 osaa koko Sportin pelaajabudjetista. Tollasia Kuuseloita Sportiin vaan, niin voidaan neljällä pelaajalla vetää koko kausi, ilman maalivahtia.

Ja tuo raha-asia. Jännästi nämä Ristinummelaiset sen kun kasvaa vuosi toisensa jälkeen, kun yleisömäärät vaan laskee. Jokainen toki resurssejena mukaan, mutta eikös täällä lähes jokaisella ollut se kausikortti, jota ei uusita? Ja pari kaljaa kun jättää ostamatta, niin sillä pääsee taas otteluun nätisti. Ei tarvi gold-kortteja. RAn jäsenille, työttömille, eläkeläisille ja opiskelijoille kausikortit eivät ole mitään rikkaiden huvitason hintaisia, päinvastoin. Aina löytyy joku tekosyy tietysti, jos niin haluaa.
Prudden
 
Viestit: 1325
Liittynyt: 04 Huhti 2009, 22:32

Re: Sportin otteet kaukalossa kaudella 2016-2017

ViestiKirjoittaja Outpost » 06 Maalis 2017, 19:36

-
Viimeksi muokannut Outpost päivämäärä 01 Maalis 2020, 19:28, muokattu yhteensä 1 kerran
Outpost
 
Viestit: 2384
Liittynyt: 25 Tammi 2014, 23:54

Re: Sportin otteet kaukalossa kaudella 2016-2017

ViestiKirjoittaja Tuulipuku » 06 Maalis 2017, 20:29

Tuo nimimerkkini varmaan kertoo mihin katsojaryhmään kuulun. :-) Enkä tosiaankaan mene peleihin nimien perässä.
Vaikka loppukausi meni miten meni olen joka tapauksessa edelleen tyytyväinen, että pelataan liigaa. Ja olen sen verran realisti, että mihinkään huippu hankintoihin ei ole varaa.
Tähänkin kauteen saatiin mielestäni ihan kelvolliset vahvistukset ja alkukausi pelattiinkin tosi hyvin. Mutta kuten tiedetään, sitten tuli loukkaantumissuma. Ja vaikka ollaan saatu loukkaantuneet melkein kaikki takaisin, siitä jäi jonkinlainen henkinen lukko mitä ei saatu aukaistua.
Tein pientä tutkimusta miten meni 10 ensimmäistä peliä ja 10 viimeisintä ennen Jyp peliä. Laukauksia oli 10:ssä ensimmäisessä pelissä 242 ja 10:ssä viimeisessä 267. Siis enemmän. Mutta onnistumis % oli tippunut 10:stä 5:een. Laukausten laatua on tietysti vaikea arvioida. Ja pisteet meni 17 - 6.
En ole vaatimassa potkuja kenellekkään. Pieni pelikirjan päivitys olisi ehkä paikallaan. Nuo hyökkäkseen lähdöt missä kaikki pelaajat on B-pisteiden alapuolella ei tunnu toimivan.
Tuomaritoiminnasta. Taas ollaan liigassa vajoamassa kahvakiekkoon. Estämiset pois niin peli olisi avoimempaa.
Vielä on kaksi peliä jäljellä joita menen katsomaan 100 kertaa mieluummin kuin mestiksen pudotuspelejä.
Kyllä se siitä.
Tuulipuku
 
Viestit: 29
Liittynyt: 16 Syys 2015, 09:52

Re: Sportin otteet kaukalossa kaudella 2016-2017

ViestiKirjoittaja MrMacmanaman » 06 Maalis 2017, 21:26

Prudden kirjoitti:- Sport oli pakotettu tiettyjen avainhenkilöiden loukkaantumisien myötä muuttamaan omaa peli-identiteettiään ohjaus- / kärkikarvauspelistä puolustavammaksi. Esimerkiksi Kiviranta joutui loppukauden kärkikarvaajan roolista tiputtamaan puolustavampaan rooliin ja tämä näkyi välittömästi peli-ideologiassa. Ei nämä yhteen tai kahteen pelaajaan kaadu, mutta kun näitä esimerkkejä on tällä kaudella aika paljon, näkyy se välittömästi tulostaululla.

Näin tehtiin, mutta mikään pakko tuota muutosta ei ollut tehdä. Nyt kävi vain niin, että kiekonriistojen kautta saadut maalipaikat ja pyöritykset hävisivät kokonaan ja kun omaa kiekollista peliä ei edes ollut, niin kiekko pysyi suurimmaksi osaksi vastustajalla ja tulos oli nähdyn kaltainen. Muutos puolustavampaa aiheutti siis enemmän maaleja vastustajalle ja vähemmän meille. Ei voitettu kuin peli sieltä täältä ja parempaa tekemistä nähtiin vasta, kun kiekkoja alettiin palauttamaan alakertaan sen sijaan, että sitä olisi roiskittu aina vastustajalle. Taktista köyhyyttä valmennukselta, mutta jos neljäs kausi toden sanoisi ja harjoittelut olisi nyt harjoiteltu.
MrMacmanaman
 
Viestit: 836
Liittynyt: 13 Syys 2011, 20:12

Re: Sportin otteet kaukalossa kaudella 2016-2017

ViestiKirjoittaja leuka » 06 Maalis 2017, 21:35

Kyllähän tässä kauden aikana on näkynyt turhautumista tietyiltä ns. avainpelaajilta, hakataan mailaa, typeriä jäähyjä ym.
Pelikirja/systeemi pitää toimia tai edes lähes sinnepäin oli loukkaantumisia tai ei, esim. vrt. Pelicans !!!???
Joukkue oli kasattu liian hitailla "jykevillä" puolustajilla, poislukien Salo, Honkaniemi ja Gröndahl (vain alkukaudella hyvä) sekä
viimeisissä otteluissa Sund yllättävän hyvä !!!
Valmentajakysymyksestä: Risto Dufva on mielestäni paras valmentaja (liigatasoa) mestiksessä, eli hänet pitäisi Sportin palkata
valmentajakseen.
leuka
 
Viestit: 659
Liittynyt: 08 Joulu 2005, 18:45

Re: Sportin otteet kaukalossa kaudella 2016-2017

ViestiKirjoittaja Brax » 06 Maalis 2017, 21:51

Valmennus johdon pitäisi nähdä ja osta reagoida jopa pelien sisällä, jos tarve vaatii.Kyllä 9-10 pelin tappioputki on liian pitkä reagointi aika, jotenkin niitä voittoja pitää raapia niillä pelaajilla jotka on käytettävissä.
Brax
 
Viestit: 59
Liittynyt: 21 Helmi 2014, 07:48

Re: Sportin otteet kaukalossa kaudella 2016-2017

ViestiKirjoittaja Fantasiideri » 07 Maalis 2017, 18:27

Jos ja kun jatketaan samalla tsemppikiekko-taktiikalla, niin jalkoja tarvitaan reippaasti lisää. Tämän kauden joukkue oli aivan järkyttävän raskasjalkainen. Toki tämän lisäksi tuohon yv:hen ja ylipäätään hyökkäämiseen tarvittaisiin myös niitä käsiä, mutta niiden hankkiminen onkin sitten haastavampi rasti.
Fantasiideri
 
Viestit: 876
Liittynyt: 08 Huhti 2009, 17:26

Re: Sportin otteet kaukalossa kaudella 2016-2017

ViestiKirjoittaja Lakeudun Kutsu » 07 Maalis 2017, 19:50

Epäilen kovasti tuo Sportin toinen maali, aiva naurettavaa enää yrittää paikata kaikki paskaa mitä on heitetty Sportin niskaan kauden aikana, kertonee jotain tästä touhusta. Olisi kyllä kivaa tietää kuka näitä taustavaikuttajia on näissä kaikissa tuomarisähläyksissä. En tiedä olisiko vielä Pappilanmäen telineet vielä jossain tallessa, sattaisi tulla tarpeen.

Kiva että saatu Tifokin aikaan näin myöhässä vaiheessa kaudella, lapsellista sanoisin.
Lakeudun Kutsu
 
Viestit: 1412
Liittynyt: 04 Syys 2015, 21:51

Re: Sportin otteet kaukalossa kaudella 2016-2017

ViestiKirjoittaja Lakeudun Kutsu » 07 Maalis 2017, 21:52

Kiekottoman pelaajan estääminen, sukeltamiset, halu voittaa ja parempi YV siinä kuuri ensi vuodelle. Sitten vielä kun tämä Rönnin ppp jengi saadaan hoidettu toimiston puolelta niin siinä menestysreseptti ensi kaudelle, samat pelaajat ja valmentajat käy yhtä hyvin, pienemällä palkalla toki koska reikä löytyy paikattavaksi.

Vauhdikas ottelu muuten, näkyy selvästi KaLpAn panostus, en olisi uskonut että kalakukot voittaisivat Kuparisaareessa taklauspelin, no tuo Kaapon torjuntaennätyksen jälkeen ehkä mitään ei pitäisi tulla yllätyksenä.

Onhan tämä jonkunlainen tunteiden vuoristorataa, mutta sekin juuri tekee tämä mielenkiintoiseksi.

Joku haukkuu pelaajat tai yksittäinen pelaaja, joku valmentajat ja joku vanha ukko jopa kuulema tuomarit, he he. Loppu ja lopuksi tämä on jääkiekko ja urheilu parhaimillaan vaikka tänä vuonna ei ollut kuitenkaan Sportin vuoro.

Alussa tuli paha mieli kun näin nuo mieleenosoitukset hallissa tänään. Hetken päästä ei tuntunut niin pahalta kun tiesin että syylliset olivat kakarat joilla puuttuu elämänkokemusta, kunnioitusta työn tekemiseen, ei ollut vastoinkäymisiä elämässä tai ehkä jopa omasta mielestä jatkuvasti niitä.

Se mitä ei puuttunut on aito rakkaus omaan seuraan, pettymys tämän kauden tulokseen ja kuinka tärkeä tämä voi olla ihmisille ja siitä kunnia niille joka on pitänyt meteliä hallissa tämäkin kauden aikana.

Pelataan nyt nämä viimeiset ottelut lippu korkealla.

Tämä on urheilu mutta tehkää nyt tästä oikeudenmukainen sarja, ja siivokaa kaikki ylimääräiset roskaväkeä pois jos haluatte että on enemmän kun muutaman joukkueen sarja. Tämä minun ehdotukseni.
Viimeksi muokannut Lakeudun Kutsu päivämäärä 07 Maalis 2017, 22:52, muokattu yhteensä 6 kertaa
Lakeudun Kutsu
 
Viestit: 1412
Liittynyt: 04 Syys 2015, 21:51

Re: Sportin otteet kaukalossa kaudella 2016-2017

ViestiKirjoittaja Outpost » 07 Maalis 2017, 22:06

-
Viimeksi muokannut Outpost päivämäärä 01 Maalis 2020, 19:27, muokattu yhteensä 1 kerran
Outpost
 
Viestit: 2384
Liittynyt: 25 Tammi 2014, 23:54

Re: Sportin otteet kaukalossa kaudella 2016-2017

ViestiKirjoittaja Samba » 07 Maalis 2017, 22:47

Korjatkaa jos olen väärässä. Muutama kuukausi sitten valitettiin/syytettiin huonoa peliä loukkaantumisia, moni pelaaja sivussa.
Viimeiset pelit ollaan menty lähes parhaalla jengillä ja mitä on muuttunut ei mitään, häviöstä toiseen. Viimeiset 10-20 peliä kuultu valmentajan suusta että hyvin pojat pelasi ei vaan saatu maaleja tehty, tänään herra päävalmentaja yhtä äkkiä sanoo että viimeiset pelit ei olla pelattu oikein hyvin? Päätä jo, ollaanko vai ei, taitaa kyllä suurin syy sarjatilanteeseen olla penkin takana. Valitettavasti on pitkä sopimus ja seuralla ei ole varaa purkaa sitä. Eli mikään ei muutu mutta joka päivä ja joka peli vie meidät lähemmäs päävalmentajan sopimuksen loppumista ja sen jälkeen homma kääntyy. Koitetaan kestää ja toivotaan että seuran rahat riittää kun ei ole katsojia, voisivat tosin pudottaa lippu hinnat oikealle tasolle.
Samba
 
Viestit: 68
Liittynyt: 27 Elo 2009, 09:23
Paikkakunta: Vasa

Re: Sportin otteet kaukalossa kaudella 2016-2017

ViestiKirjoittaja Fedorov » 07 Maalis 2017, 22:53

Prudden kirjoitti:Toivottavasti pahimmat vaahdot on suupielistä kuivuneet tai ainakin enimmät pyyhitty pois.

Kannattaa nyt jokaisen pysähtyä välillä hieman pohtimaan pikakelauksella kautta kokonaisuutena.
Kausi oli toki erittäin raskas ja iso pettymys, mutta kun joudutaan vetämään persaukisena järkyttävällä riskillä, ei aina voida selvitä kuivin jaljoin rannalle. Tarkoitan tällä tätä rahanpuutetta, jota ei auttanut ainakaan se, että suuren suuri osa yleisöä jätti käymättä otteluissa ja siten tulot oli, mitä oli.

Lyhyesti kausi pakettiin:
- Sport oli pakotettu tiettyjen avainhenkilöiden loukkaantumisien myötä muuttamaan omaa peli-identiteettiään ohjaus- / kärkikarvauspelistä puolustavammaksi. Esimerkiksi Kiviranta joutui loppukauden kärkikarvaajan roolista tiputtamaan puolustavampaan rooliin ja tämä näkyi välittömästi peli-ideologiassa. Ei nämä yhteen tai kahteen pelaajaan kaadu, mutta kun näitä esimerkkejä on tällä kaudella aika paljon, näkyy se välittömästi tulostaululla.

- Kun puolestaan osa ei osannut välittömästi omaa peliään muuttamaan pakotettuun, uuteen sapluunaan, alkoi armoton virheiden välttely. Tämä puolestaan johtaa siihen, että pelirohkeus karisee ja yleensä vaan aiheuttaa enemmän virheitä. Kun pelaajatkin ovat kuitenkin vaan tavan ihmisiä, törmäävät he myös osittain tahtomattaankin lukemaan kirjoituksia omista peliotteistaan. Jokainen voi kuvitella, miltä seuraava suoritus omassa työtehtävässä näyttäisi, jos saisit lukea nimettämiä / nimimerkeillä varustettuja v**tuiluja vaikkapa työpaikan kahvihuoneessa. Et varmaan ainakaan pitkän päälle uskalla alkaa ottamaan roolia, vaan yritän kaikin mahdollisin tavoin vältellä, ettet tee ainakaan virheitä ja tällöinhän niitä juuri alkaa tulemaan. Tätäkin kannattaa jokaisen miettiä tykönään.

Kun omaa peli-ideologiaa ei voida toteuttaa, vaan joudutaan lennosta sitä radikaalisiti muuttamaan, ulkopuolelta pelkästään huudellaan, osoitellaan ja uhkaillaan, on oravanpyörä aivan takuuvarmasti valmis.

Tottahan jokaista korpeaa tappiot ja tappioputket, mutta niiden taakse pitää nähdä, eikä mielestäni ensimmäisenä huutaa ja osoittaa yhtä tai kahta prosessin osasta, olivat sitten kuinka isossa roolissa tahansa. Toki tälläkin kaudella tuli huteja, niitä tulee aina, mutta kokonaisuutena kaaduttiin kuitenkin siihen aivan tolkuttomaan avainpelaajien loukkaantumissumaan -> tämän vuoksi peli-ideologiaa jouduttiin muuttamaan -> tässä ei onnistuttu -> Itseluottamus ja peli-ilo hävisivät -> tulos on taululla!

Sport todisti kiistattomasti lähes puolet kaudesta, että se pystyy omalla pelillä tässä sarjassa tällä porukalla pärjäämään, kunhan se vaan saa edes jotenkin parhaan mahdollisen jengin jalkeille. Rahaa ei ole liikaa, joten ison roolin miehiä pitää korvata niillä, joihin rahat ja rahkeet edes jotenkin riittää ja aina näissä avoissa ei voida onnistua, ei läheskään aina. Tätä tehtävää ei tosiaan auta yhtään se, että edes silloin, kuin joukkue oli top 6 joukkue, ei Vaasa käynyt sitä tukemassa. Herää kysymys, kuinka tärkeää se Sportin menestyminen oikeastaan onkaan ja mikä tulos riittää, että Vaasa alkaa kantaa "omaa vastuutaan" ja mahdollistamaan sen, että jonain päivänä Sportkin voisi olla paikallinen Tappara, jolla on tuosta vaan varaa korvata hädän hetkellä laatuäijät toisilla laatuäijillä?

Vielä loppukaneetti: Aitaa ei tueta silloin, kun se pysyy omilla jaloillaan pystyssä. Sport ei "tarvitse" tukea silloin, kun se menee flowtilassa voitosta voittoon. Aita tarvitsee tukea, kun se ei omilla jaloillaan pysy pystyssä. Silloin se tarvitsee tukea, ei selästätönäisyä.

Kannattaminen on helppoa ja yksinkertaista. Joko kannatetaan, tai ollaan kannattamatta, as simply as that!

Toisten rahoilla on myös helppo olla vaatimassa vaikka kuuta taivaalta, mutta jos ei itse ole valmis uhraamaan itselleen tärkeän asian eteen (jääkiekossa puhutaan yleensä pienestä taloudellisesta ((lipputulot)) sekä oteeluissa rinnallaseisomalla tukemisesta), ei ole mielestäni oikeudenmukaista ja/tai reilua myöskään nimimerkin takaa olla vaatimassakaan, osoittelemassa ja jatkuvasti jokaiselle monoa vaatimassa. Miettikääpä jokainen omalta osaltanne tätäkin vaikka siellä omassa talonyhtiössä, työpaikalla tai koulunpenkillä. Missä ikinä! Virheitä tekee jokainen ja jokaiselle tulee niin huonoja, kuin hyviäkin aikoja elämän varrella. Niin myös Sportille ja tällä kertaa kävi näin, viimeksi kävi paljon paremmin.

Raskasta kautta on vielä muutaman ottelun verran jäljellä. Sen jälkeen päästään vetämään henkeä, eikä varmaan kauaakaan, kun veri vetää takaisin niitä, joille tämä seura on oikeasti tärkeä ja jota oikeasti haluaa tukea. Tukeminen ei siis ole sitä, että hädän hetkellä jätetään ja voiton hetkellä juhlitaan mukana. Mitä järkeä sellaisessa kannattamisessa edes ylipäätään olisi pitkällä aikavälillä? Taistelun, tappioden ja vaikeiden aikojen jälkeen yhä uudestaan kanveesista yllösnouseminen on niin kaunista, ettei sitä voi sanoiksi pukea. Sport taistelee edelleen ja ensi kaudellakin. Toivottavasti sinäkin ja sen rinnalla!


Hyvää Kesän odotusta!

No huh huh. Suurin syy tähän kolmannen kauden rämpimiseen on valmennustaidoiltaan köyhä Tomek.
Miksiköhän jengi ei käy hallilla.. Tappioputket? Tylsä puolustuspeli jota ei osata.
Jotkut väittää että alkukaudella meni hyvin, paskat, muut oli vaan sen verran huonompia, peli kehittyi niillä kun meillä jauhettiin samaa paskaa mitä kolme kautta on ollut.
Kyllä minäkin varmaan ensi kaudella taas olen hallilla seisomassa mutta moni muu ei ole.
Tuolla porukalla oltaisiin oltu helposti kymppisakissa jos olisi edes jonkinlainen pelitapa eikä tuollainen 90-luvun päätön sekoilu.
Samaa mieltä kuin pääty, noilla hinnoilla pitää maksavan asiakkaan saada muutakin vastiketta kun jääkiekkoa etäisesti muistuttavaa sekoilua, UGH, olen puhunut.
10.03.2018
Fedorov
 
Viestit: 455
Liittynyt: 02 Huhti 2009, 21:01
Paikkakunta: Mustasaari

Re: Sportin otteet kaukalossa kaudella 2016-2017

ViestiKirjoittaja Lakeudun Kutsu » 07 Maalis 2017, 23:05

Tuskinpa joku kiinostaa mutta sen verran voin kertoa että Rönnin ppp tykyt pidetään heti kauden loppuun jälkeen ja siinä vedetään, no joo linjatkin ensi kaudelle, kuka saa olla mukana ja kuka ei, eli herätys toimistolle.
Viimeksi muokannut Lakeudun Kutsu päivämäärä 07 Maalis 2017, 23:11, muokattu yhteensä 1 kerran
Lakeudun Kutsu
 
Viestit: 1412
Liittynyt: 04 Syys 2015, 21:51

Re: Sportin otteet kaukalossa kaudella 2016-2017

ViestiKirjoittaja Kajtsu » 07 Maalis 2017, 23:07

Niin.... Rinteen totaalinen sulaminen, Komun loukkaantuminen. Sisään kesken kauden: Paukku, Ainali, Vihko ja Kubalik.

Hyvinhän hommat meni ennen yllä mainitsemaa sotkua. Ilmeisesti tuon lisäksi rupes mutkin asiat reistaamaan.

Hyvä runko meillä silti on. Kesken kauden sisään tulleista sailyttäisin Ainalin rotaatiopelaajaks tai 3/4 senaks. Paukku, Kubalik, Nordlund, Vihko ja etenki Vihko ulos!

Tää Tomekin selkee nelosen roolitus on kyllä omasta mielestä aika pahasti jostain 80-luvulta. Niin ja lisätään nyt että kaikki jotka oli mukana Vihkon hommaamises tänne tulis saada potkut. Täys floppi jonka pysty haistaan jo pitkään. Ikäloppu ja loukkaantunut...
Kajtsu
 
Viestit: 610
Liittynyt: 28 Joulu 2013, 21:17

Re: Sportin otteet kaukalossa kaudella 2016-2017

ViestiKirjoittaja Outpost » 10 Maalis 2017, 14:32

-
Viimeksi muokannut Outpost päivämäärä 01 Maalis 2020, 19:28, muokattu yhteensä 1 kerran
Outpost
 
Viestit: 2384
Liittynyt: 25 Tammi 2014, 23:54

Re: Sportin otteet kaukalossa kaudella 2016-2017

ViestiKirjoittaja Prudden » 10 Maalis 2017, 16:24

Outpost kirjoitti:Nyt kun kausi päättyy aikaisin, niin olisiko järkevää antaa Hermekselle pelaajia käyttöön? Onhan sieltäkin apuja tullut. Varsinkin nuorille olisi tärkeää saada playoffs kokemusta. Paukku, Ainali, Sund, Vähäkangas...


Salo, Saukko, Vehviläinen....

Tuossa on tietysti aina se kolikon kääntöpuoli, että mitä jos tulee joku pitkäaikaista toipumista vaativa loukkaantuminen? Toki, hyvää tekisi pelaajille, mutta myös se pitää muistaa, että siellä on Hermeksellä omatkin pelaajat ja jos rupeaa äijiä tulemaan ratkaisupeleissä vilkku vasemmalla ohi, kuinka pahasti joukuhenki kärsii ja koko peli-ideologia? Ei Mestistäkään yksilötaidoille pelkästään voiteta.
Prudden
 
Viestit: 1325
Liittynyt: 04 Huhti 2009, 22:32

Re: Sportin otteet kaukalossa kaudella 2016-2017

ViestiKirjoittaja muuttohaukka » 10 Maalis 2017, 16:28

Outpost kirjoitti:Nyt kun kausi päättyy aikaisin, niin olisiko järkevää antaa Hermekselle pelaajia käyttöön? Onhan sieltäkin apuja tullut. Varsinkin nuorille olisi tärkeää saada playoffs kokemusta. Paukku, Ainali, Sund, Vähäkangas...


Ei niitä pelaajia noin vaan anneta. Liigajoukkeet voivat nimetä korkeintaan viisi nuorta pelaajaa (* -96 tai myöhemmin), jotka saavat siirtorajan jälkeen liikkua Liigaan ja Mestiksen välillä. Sport nimesi kolme (Laitamäki, Rantamäki, Piippo). Laitamäki pelaa jo Hermeksessä, Piippo on tainnut käydä piipahtamassa. Tiedä ovatko Rantamäestä edes kiinnostuneita. Kyseinen sääntö ei päde maalivahteihin, mikä mahdollistaa Laakson pelaamisen Hermeksen riveissä. Vähäkangas taitaa olla telakalla.
"Olen ollut tähän saakka hiljaa, mutta jossain se raja menee ja se raja ylitettiin tänään" - Tomek
muuttohaukka
 
Viestit: 567
Liittynyt: 04 Syys 2013, 15:18
Paikkakunta: Wasa

Re: Sportin otteet kaukalossa kaudella 2016-2017

ViestiKirjoittaja Lakeudun Kutsu » 11 Maalis 2017, 17:40

Kyllä minä ainakin odottaa pisteitä näistä jämä otteluista varsinkin viimeisessä ottelussa Ilvestä vastaan. Tuskinpa sitä tule toteutumaan koska sportille siinä ottelussa jo varattu ainakain yksi tai kaksi av enemmän kuin tupsukorvilla, haluaako joku lyödä vetoa ettei näin tule käymään?

Rönnillä ensi vuonna mahdollisuus näyttää miten pitäisi olla kun raportointilinjat muuttuiivat. Selvä tapaus, pari kertaa ohi ensi kauden alussa niin Rönn on entinen.
Lakeudun Kutsu
 
Viestit: 1412
Liittynyt: 04 Syys 2015, 21:51

Re: Sportin otteet kaukalossa kaudella 2016-2017

ViestiKirjoittaja Lakeudun Kutsu » 11 Maalis 2017, 18:23

Ja taas ei *sensuroitu* *sensuroitu* *sensuroitu* mitä idiottimainen tuomio, eihän tuossa ollut mitään, sataananan perussuomaliset haistaka *sensuroitu*.
Lakeudun Kutsu
 
Viestit: 1412
Liittynyt: 04 Syys 2015, 21:51

Re: Sportin otteet kaukalossa kaudella 2016-2017

ViestiKirjoittaja Lakeudun Kutsu » 11 Maalis 2017, 18:46

Ensi vuonna täytyy ottaa talteen tarkemat tiedot näistä wanna bee tuomareista, missä asuvat ja minkäänlaisessa perhesuhteessa asuvat, näyttää vähän siltä että ainakin lapset ja mummo pitäisi lähettää takaisin venäjään puolelle, aivan naurettava tuomaritoiminta taas.

Hei onko tämä kenen vastuulla laittaa kuntoon, kohta jossain sattuu, suosittelen että pidätte omaisesta huolta tai muuten Syyria kustuu.
Lakeudun Kutsu
 
Viestit: 1412
Liittynyt: 04 Syys 2015, 21:51

Re: Sportin otteet kaukalossa kaudella 2016-2017

ViestiKirjoittaja Lakeudun Kutsu » 11 Maalis 2017, 18:59

Voi *sensuroitu* *sensuroitu* taas nämä hybriidit aivan käsiitömät tuomiot taas, ei hu hu.
Lakeudun Kutsu
 
Viestit: 1412
Liittynyt: 04 Syys 2015, 21:51

EdellinenSeuraava

Paluu Keskustelut - Diskussion

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa